Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemská s hovězí roštěnou

Plátky jemného a křehkého hovězího masa potřeného hořčicí podusíme a podáváme s omáčkou ochucenou nakládanými okurkami. Toto klasické jídlo české kuchyně bude mít u vašich strávníků jistě úspěch.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

teta.verca teta.verca

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 775 kJ /
2 575 kcal
Bílkoviny116,23 g
Tuky231,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 4,28 g
Sůl10,50 g
Sacharidy6,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme z obou stran a z jedné strany je hustě potřeme hořčicí. Krok 2: Na rozpáleném oleji necháme maso zatáhnout, nejprve stranu bez hořčice, až potom tu natřenou. Když je maso z obou stran zatáhnuté a hořčice je ve výpeku, zalijeme plátky masa vodou a dusíme pod pokličkou alespoň hodinu. Krok 3: Vedle na malé pánvičce osmahneme oloupanou cibuli a slaninu, které jsme nakrájeli na kostičky. Z omáčky vyjmeme maso a přidáme slaninu s cibulí. Po chvíli přidáme i na kostičky nakrájené okurky. Můžeme přidat i 1-2 lžíce vody z okurek. Krok 4: Omáčku necháme projít varem. Dochutíme solí, pepřem, můžeme trošku zahustit moukou s vodou. Pokud přidáme mouku, necháme alespoň 20 minut povařit. Pak maso přidáme k omáčce a vše spolu prohřejeme. Krok 5: Servírujeme s rýží.

TIP: Nejlepší omáčky české kuchyně

Zveřejněno 13. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská s hovězí roštěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8MBm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemská s hovězí roštěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8MBm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

...Věruško, dneska dělám roštěnky podle tvého receptu a posílám 9. bod ;-) - už se mi sbíhají sliny :-*

Dnes tato nesmrtelná klasika u mne na oběd ... jen hovězí jsem vyměnil za vepřové - hovězí nemusím :)

jo,je vyborna,

mooooc dobrý!!!:-p

:-K

Tak jsem ji udělala a měla úspěch díky:yes::-p

Znojemskou máme rádi, díky za připomenutí, už jsem jí dlouho nedělala:yes: +

já jsem jí dělala včera na dva dny, takže si dneska pochutnáme stejně... ať se povede :-*

Náhoda,právě ji kuchtím,tak se mrknu pro inspiraci a bodík ode mne.:yes:;-):-K

Tématické fráze:
hovězí znojemská, hovězí znojemská omáčka, znojemská roštěná, hovězí roštěná recept, znojemská hovězí, recept na znojemské hovězí maso, znojemská omáčka z hovězího masa, znojemská omáčka recept z hovězího masa, hovězi po znojemsku, znojemské hovězí, hovězí roštěná, znojemská hovězí omacka, znojemská roštěná recept, hovězí maso po znojemsku, znojemska rostenka recept, znojemská roštěnka, recept na hovězí znojemskou, hovězí znojemská recept, znojemská omáčka, znojemska recept

Suroviny:
roštěná hovězí, cibule, slanina anglická, hořčice, okurka čerstvá, sůl, pepř mletý, olej, mouka

Přidat fotografie receptu