Zakysané lívanečky
Máte chuť na lívance, ale nemáte čas na kynutí? Máme pro vás tip, jak si během chvilky připravit lahodnou snídani. Kouzlo je v použití zakysané smetany, díky které jsou lívanečky tak jemné. Lehoučké lívance zasypejte spoustou čerstvého ovoce a udělejte si krásný start do nového dne.
Suroviny pro 25 porcí
25porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 268 kJ / 1 020 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,68 g |
Tuky | 64,48 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 914 mg |
Sodík | 690 mg |
Sůl | 2,93 g |
Sacharidy | 73,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky zamícháme prášek do pečiva a přidáme všechny ostatní suroviny. Těsto by nemělo být řídké jako na palačinky.
Krok 2: Pečeme v lívanečníku na oleji z obou stran obvykle na stupeň 3 nebo 4.
Krok 3: Lívanečky se hezky propečou a při obracení těsto neteče.
Krok 4: Vytahujeme je na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk
Krok 5: Hotové zdobíme. Z této dávky vytvoříme asi 25 lívanečků.
Zveřejněno 17. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zakysané lívanečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y97W
Moje poznámka
Zakysané lívanečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y97W
Nejnovější recepty
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Drůbeží játra "Pendolino"
Přidáno před 1 hodinou
Lososový filet se špenátem v listovém těstě
Přidáno před 1 hodinou
Noky s pestem a tuňákem
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí kousky s paprikami, cuketou a brokolicí
Přidáno před 7 hodinami
Kuře s brusinkami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nakkikastike aneb Párečková omáčka. Finská verze buřtguláše je jemná a krémová a je ideální rychlou večeří
Snadná a skvělá koprovka podle Anety Vignerové: Domácí knedlík si k ní připravíte do čtyř minut, říká modelka
Dokonalé květákové placičky: Na povrchu jsou krásně křupavé, uvnitř jemné a plné chuti, důležité je správně uvařit květák
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kančí se šípkovou omáčkou
Neregistrovaný před 8 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
Neregistrovaný před 8 minutami
Bramborové zelňáky
Neregistrovaný před 11 minutami
Macaroni & Cheese
Neregistrovaný před 16 minutami
Palačinky s džemem
Neregistrovaný před 18 minutami
Domácí vafle
Neregistrovaný před 27 minutami
Francouzské palačinky
Neregistrovaný před 27 minutami
Koblížky z tvarohu
Neregistrovaný před 32 minutami
Hustá polévka se zeleninou a bílými fazolkami
Neregistrovaný před 32 minutami
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Neregistrovaný před 33 minutami
Tématické fráze:
lívanečky,
lívanečky ze zakysané smetany,
lívance ze zakysané smetany,
recept na livanecky,
lívanečky recept,
lívance bez kynutí se zakysanou smetanou,
lívance se zakysane smetany,
lívanečky ze zakysané smetany recept,
recept lívanečky,
lívanečky se zakysanou smetanou,
lívanečky z kefíru,
hrníčkové lívanečky,
kefírové lívanečky,
lívanečky se zakysané smetany,
šéf na smetaně lívance,
lívance ze zakysané smetany recept,
lívance zakysaná smetana,
hrníčkové lívance bez kynutí,
moučniky ze zakysane smetany,
lívanečky bez mouky
Suroviny:
smetana zakysaná,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
prášek do pečiva,
sůl,
vejce,
olej
Komentáře (38)