Zakysané lívanečky
Máte chuť na lívance, ale nemáte čas na kynutí? Máme pro vás tip, jak si během chvilky připravit lahodnou snídani. Kouzlo je v použití zakysané smetany, díky které jsou lívanečky tak jemné. Lehoučké lívance zasypejte spoustou čerstvého ovoce a udělejte si krásný start do nového dne.
Suroviny pro 25 porcí
25porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 268 kJ / 1 020 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,68 g |
Tuky | 64,48 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 914 mg |
Sodík | 690 mg |
Sůl | 2,93 g |
Sacharidy | 73,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky zamícháme prášek do pečiva a přidáme všechny ostatní suroviny. Těsto by nemělo být řídké jako na palačinky.
Krok 2: Pečeme v lívanečníku na oleji z obou stran obvykle na stupeň 3 nebo 4.
Krok 3: Lívanečky se hezky propečou a při obracení těsto neteče.
Krok 4: Vytahujeme je na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk
Krok 5: Hotové zdobíme. Z této dávky vytvoříme asi 25 lívanečků.
Zveřejněno 17. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zakysané lívanečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y97W
Moje poznámka
Zakysané lívanečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y97W
Nejnovější recepty
Banánový chlebíček - banana bread
Přidáno před 1 hodinou
Vajíčkový salát pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Drůbeží játra "Pendolino"
Přidáno před 4 hodinami
Lososový filet se špenátem v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Noky s pestem a tuňákem
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nakkikastike aneb Párečková omáčka. Finská verze buřtguláše je jemná a krémová a je ideální rychlou večeří
Snadná a skvělá koprovka podle Anety Vignerové: Domácí knedlík si k ní připravíte do čtyř minut, říká modelka
Dokonalé květákové placičky: Na povrchu jsou krásně křupavé, uvnitř jemné a plné chuti, důležité je správně uvařit květák
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohový krémeš
Neregistrovaný před 5 minutami
Krůtí maso s pórkem a žampiony
Neregistrovaný před 5 minutami
Buchta Rafaelo
Neregistrovaný před 8 minutami
Banánový chléb (Banana bread)
Neregistrovaný před 8 minutami
Jablečná roláda - rychlá
VeraCa před 21 minutami
Masopustní koblihy
Neregistrovaný před 24 minutami
Vaječno-sýrová pomazánka na chuťovky a chlebíčky
Moanka před 27 minutami
Těsto na perníčky - hned měkké
Neregistrovaný před 34 minutami
Špízy s marinovaným masem
Neregistrovaný před 38 minutami
Pomerančová bábovka s pomerančovou polevou
Neregistrovaný před 38 minutami
Tématické fráze:
lívanečky,
lívanečky ze zakysané smetany,
lívance ze zakysané smetany,
recept na livanecky,
lívanečky recept,
lívance bez kynutí se zakysanou smetanou,
lívance se zakysane smetany,
lívanečky ze zakysané smetany recept,
recept lívanečky,
lívanečky se zakysanou smetanou,
lívanečky z kefíru,
hrníčkové lívanečky,
kefírové lívanečky,
lívanečky se zakysané smetany,
šéf na smetaně lívance,
lívance ze zakysané smetany recept,
lívance zakysaná smetana,
hrníčkové lívance bez kynutí,
moučniky ze zakysane smetany,
lívanečky bez mouky
Suroviny:
smetana zakysaná,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
prášek do pečiva,
sůl,
vejce,
olej
Komentáře (38)