Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný (meruňkový) koláč ze směsi na Tarte au citron

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 199 kJ /
1 960 kcal
Bílkoviny58,93 g
Tuky145,04 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 600 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy98,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vsypeme směs z krabičky, přidáme měkký tuk, vejce a mléko a mixérem vyšleháme dohladka. Krok 2: Meruňky nakrájíme velmi nadrobno a smícháme je se vzniklým polotekutým těstem. Dáme na plech a upečeme do růžova – asi 30 minut při 160°C. Necháme zcela vychladnout. Krok 3: Přiloženou želatinu smícháme s dalšími 2 želatinami, přidáme 6 lžic právě vroucí vody, necháme projít varem a promícháme. Krok 4: Zbylé meruňky nakrájíme na půlměsíčky a narovnáme na moučník. Na zchladlý koláč pak vylijeme želatinu a necháme ztuhnout.

Zveřejněno 20. 6. 2010

Poznámka autorky spagetka

Na tuto směs na moučník jsem narazila v Lídlu moc dobře se s ní pracuje.Foto směsi u fotek

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný (meruňkový) koláč ze směsi na Tarte au citron

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQWn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný (meruňkový) koláč ze směsi na Tarte au citron

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DQWn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

snazilka: Já myslím, že klidně přidej citron do těsta na bublaninu, já chtěla hlavně vyzkoušet tu směs ;-)

Mě by zajímalo, jestli "au citron" má citonovou chuť - takovou, co si doma těžko uděláme? Je nějak zvláštní nebo by stačilo do hrníčkové bublaniny přidat citrón? Tohle je opravdu krásný moučník a určitě vynikající:-K!

Bez komentáře:-O:yes::yes: :-p:yes:

Údajně pomůže, když se to nejdříve potře v tomto případě meruňkovou marmeládou - ucpou se póry a pak se ta želatina nemá kam vsáknout. Nejsem "buchtař" ale třeba to je pravda.;-);-);-)

:yes::-K

Colombo65 - já tu směs koupila v Lídlu při fr.týdnu, ale viděla jsem ji i v Tescu a včera v Kaufu. Jinak s tou želatinou máš pravdu, potvůrky tam moc nezůstalo po zchladnutí, ale chutově bylo moc dobré a zmizlo...:-p;-)

To sypké těsto je v Lidlu jen když je francouzský týden, ale chtěl jsem se zeptal kam se poděla ta želatina - nevsákla se potvůrka?;-);-);-)
Velmi hezký zákusek a jistě i lahodný:-K

Špagi paráda:yes::yes:Teď jsem si vzpomněla že ten teploměr do jídla mi koupila dceru a já na něj vždycky zapomenu:-Samozřejmě dávám bodík:-D

Ladi krása, opravdu, ale naprosto souhlasím s yanull, vůbec nevím a nikdy jsem neslyšela, co je to "Tarte au citron". Strašně se v obchodech rozčiluji, že je tolik věcí pojmenováno jinak, než česky. Vůbec si neumím představit staršího člověka, který by si podle názvu v nějakém Hypermarketu kupoval drogerii, která snad ani český název nemá. A široko daleko nikdo, kdo by ti poradil. Ale to jsem odbočila, omlouvám se a ty máš samozřejmě plusa!!;-):yes:

Děkuji za bodíky :-8:-K
Pipre - teploměr běžně koupíš v domácích potřebách, prodávají i teploměr, který zapíchneš do pokrmu a zjistíš teplotu pokrmu vevnitř nebo kombinované - kdy měříš teplotu v troubě i uvnitř pokrmu, já si ještě koupím ten na teplotu uvnitř jídla, když už na troubu mám

Spagi, tak to vypadá opravdu výborně:-p:yes: Docela mne ale také zaujal na jedné přidané fotce záběr i na měřík teploty v troubě. Je to součást tvé trouby nebo se dá koupit samostatně? Takovou pomůcku bych opravdu potřebovala. Jinak samozřejmě bodík:yes:+3.

Spagi, parádní,:-p:yes: jen když se dívám na ty suroviny, tak se sama sebe ptám, když to půjde takhle dál, jestli nám tu zůstane ještě něco českého, když i droždí je původu francouzského :-S Ale za moučník bodíček, to jo ;-):-K

Spagi, no to je ale nádhera:-p.

Tématické fráze:
meruňkový koláč se želatinou, meruňkový koláč, tartelette recept, meruňkový koláč s želatinou, francouzský meruňkový koláč, merunkový koláč s ovocem, francouzský ovocný koláč, francouzký merunkový koláč, ovocný koláč s meruňkami, koláč s merunkami a želatinou, tartalette, tartelette recepty, tartalette koupit, ovocný kolač, aby želatina nevsákla, sypká směs na koláč s meruňkami, tartalette recept, meruňkový koláč s citronwm, ovocný koláč s s meruňkami, tartalette recepty

Suroviny:
směs na tarte au citron, máslo, vejce, mléko, meruňky, meruňky, želatina

Přidat fotografie receptu