Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy s želatinou

Letní moučníky připravujeme zpravidla ve svěží a lehké variantě. V tomto receptu připravíme nadýchaný piškot, na něj rozetřeme jemný krém, který poklademe plátky čerstvých jahod a zalijeme želatinou. A přesně tohle je ten letní moučník.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 281 kJ /
5 325 kcal
Bílkoviny61,28 g
Tuky306,86 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 470 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy575,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout. Krok 2: Máslo s cukrem vyšleháme a po částech do něj zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Hotový krém necháme v chladu. Krok 3: Připravíme korpus. Žloutky s cukrem vyšleháme, pak do nich zašleháme vlažnou vodu a olej. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a dáme upéct dozlatova, do středně vyhřáté trouby. Krok 4: Na upečený a vychladlý piškot natřeme krém (nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce). Na krém rozložíme pokrájené jahody a vše zalijeme dortovou želatinou připravenou dle návodu na obalu. Krok 5: Necháme ztuhnout a podáváme chlazené, pokrájené na řezy. Můžeme dozdobit šlehačkou, mátou...

TIP: Želé, agar, želatina - jak pracovat s různými druhy zahušťovadel

Zveřejněno 21. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy s želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyXp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy s želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyXp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-D mám ráda strašně ráda sladký a já jsem jsi to upekla a chutná mi<3

Kristyna 3. 6. 2014 18:22
:-p:-K:yes:

Dělala jsem znovu a tentokrát i s foto:yes:;-)

Robila som včera a už neni ani pamiatka:-pTešila som sa na jahodovú sezónu,tak vyskúšam aj iné recepty,ale tento je výborný a jednoduchý:-)):yes:+11 a fotka,pridala som banán a masla som ubrala:-)

:-p:-K:yes:

Nádhera! Tak tyhle řezy brzy vytvořím. Mám doma dva zmlsance, tohle se jim bude líbit. Dávám 5. bodík :-p;-):yes:

Fokusko, to patří do těch pravých letních osvěžujících dobrůtek a tak se netřeba rozmýšlet, máš 4.boda:yes:

Mňam mňam. Jak budou zase červený jahody, tak hned vyzkouším:-p;-):yes:

Nádhera.Ach jo,škoda že je to pouze virtuální.Mít tak kousek ke kávě neodolala bych.:-D Jen pro začínající prosím PDP-kypřící prášek do pečiva:-8

ach jo,tenhle typ moučníčků miluju:-pvypadá úúúúúúúúžasně..mňamky:-p:-!:-8

Tématické fráze:
jahodový koláč se želatinou, jahodové řezy, piškot s jahodami a zelatinou, jahodový koláč s želatinou, piškotový koláč s jahodami a želatinou, piškot s jahodovou želatinou, koláč s jahodami a želatinou, recept jahodový koláč s želatinou, jahodovy rez, jahodovy rez s zelatinou, řezy s jahodami, recept na jahodový koláč s želatinou, jahodový řez se želatinou, jahodové řezy s tvarohem, řezy s tvarohem a želatinou, jahodový koláč s tvarohem a želatinou, piškotový jahodový koláč se zelatinou, jahodové koláče a řezy, jahodove rezy recept, jahodové recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, vejce, cukr písek, voda, olej, jahody čerstvé, želé dortové, kompot jahodový, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, šlehačka, máta

Přidat fotografie receptu