Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové cannelloni

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

2 zapékací misky 15x20cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 500 kJ /
1 553 kcal
Bílkoviny48,29 g
Tuky64,38 g
Vláknina17,65 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy186,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme pudink podle návodu a do téměř vychladlého zamícháme 1 vejce. Krok 2: Mandle opražíme na suché pánvi. Krok 3: V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citrónovou šťávou, vanilkovou dření nebo vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme na kousky nakrájené broskve a 2/3 mandlových lupínků. Krok 4: Solamyl rozmícháme v troše vody nebo studené šťávy z plechovky, aby nebyly hrudky a přimícháme do směsi. Ještě asi 1 minutu povaříme na mírném ohni. Krok 5: Pokud máme cannelloni, tak je naplníme směsí a naskládáme je těsně vedle sebe do máslem vymazané a strouhankou vysypané misky. Krok 6: Vrstvíme pudink, potom další vrstvu naplněných trubiček a nakonec pudink a posypeme zbylými lupínky. Krok 7: Pokud použijeme lasagne, tak je 2-3 minutky povaříme v lehce osolené vodě. Rozložíme je na dno misky, vrstvíme broskvovou směs, lasagne, pudink, lasagne, broskvovou směs, opět lasagne a nakonec pudink a posypeme lupínky. Krok 8: Zapečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut. Podáváme horké nebo i studené.

TIP: Broskve v naší kuchyni

Zveřejněno 23. 6. 2010

Poznámka autorky jahoda

Původní recept je z čerstvého ovoce, ale broskví se letos nedočkám, tak jsem zkusila ze zavařených a byla to lahůdka.

Samozřejmě, lze použít jakékoli ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové cannelloni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0QN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové cannelloni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0QN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-):yes::yes:Dobrý nápad a zajímavý recept pro milovníky sladkých jídel :-K

Morrigen - děkuji za milý komentář. Moc mě těší;-):-K

prave se mi to dopeklo a je to uzasna lahudka ... :) delala sem z lasagni, a i pritel, co neji nic, kde neni maso, si to pochvaloval... jeden bodik pro tebe...

tak to je hodně zajímavé! :-K
Zkusím některý pátek (ač bezvěrec, páteční postní den se snažím dodržovat). Těstoviny nasladko dělám jen nudle s tvarohem. :-D

To je úžasné... To by mě nikdy nenapadlo, nasladko :-p:-). Rozhodně stojí za vyzkoušení...:yes: Tradičně krásné fotečky...:-K

:-K nádhera:-O;-):-p...:yes:+

zaujimavy recept a pekna fotka:yes:

taky bych si dala říct,fotečky krásné a ta lahodná chuť...mňam,mňam:-));-)+7:yes:

Sladká jídla moc nemusím, ale ta Tvoje fotka je žravá :-p:yes:

:yes::-p

To vypadá úžasně:-O:-p:yes:

Velice pěkný nápad:yes::yes:

Teda jahodo není ti to blbý dávat to sem tak pozdě,mnam jdu pryč taková dobrota:-D,je to nádhera:-O,ukládám a ty máš zaslouženýho bodíka!:-K:yes::yes:

...jééé, to vypadá na náramnou mňamku...určitě posílám bodík, protože tam není vůbec nic "nejedlého"...;-):yes:

Tématické fráze:
caneloni recept, testoviny nasladko, cannelloni, recepty cannelloni sladke, těstoviny cannelloni, lasagne nasladko, cannelloni testoviny, zavareni broskvi, cannelloni sladké, sladké cannelloni, caneloni s broskvemi, lasagne s pudinkem, zavaření broskví recept, carnelloni, jak se zavařují broskve top recepty, zavareni loupanych broskvi, cannelloni nasladko, lasane s pudingem, recepty z čerstvých broskví, broskvove calnelony

Suroviny:
cannelloni, sůl, lupínky mandlové, máslo, strouhanka, mléko, pudink vanilkový, cukr krystal, vejce, voda, sirup javorový, šťáva citronová, lusk vanilkový, skořice mletá, broskve, solamyl

Přidat fotografie receptu