Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s krémem z bílé čokolády

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 386 kJ /
8 697 kcal
Bílkoviny147,04 g
Tuky447,48 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 2,30 g
Sodík 1,38 g
Sůl3,72 g
Sacharidy1 010,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: KORPUS: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a druhou polovinu zašleháme do bílků. Přidáme vanilkový cukr, olej, vodu (v této fázi už beru vařečku s míchám ručně), mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme našlehané bílky. Oddělíme 1/3 těsta a do té dáme kakao. Korpusy světlý a tmavý pečeme zvlášť. Světlý korpus po vychladnutí rozřízneme na dva v půlce. Krok 2: KRÉM: Z mléka uvaříme pudink dle návodu, jak začne houstnout přidáme rozlámanou bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění, pak sundáme ze sporáku a vmícháme větší kousek másla. Necháme vychladnout a občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo pokojové teploty a cukr. Krok 3: MARCIPÁN: Vše smícháme dohromady a vytvoříme tvárnou hmotu (jde hůř k sobě, chce to chvilku trpělivostí a hnětení). Cukr a sušené mléko musí být přesypané, jinak jsou ve vyváleném marcipánu vidět hrudky. Hmotu podsypáváme cukrem (přesypaným) a vyválíme. Navineme na váleček a přesuneme na dort, který musí být pomazaný krémem, aby marcipán přilnul k dortu. Krok 4: Dolů dáme světlý korpus, pokapeme rumem, natřeme marmeládou, dáme jahody a na to krém, potom dáme tmavý korpus, opět pokapeme rumem, potřeme marmeládou, poklademe banány nakrájené na kolečka, dáme krém a nahoru dáme druhý světlý korpus, který potřeme krémem. Potom potřeme krémem i boky dortu, potáhneme marcipánem. Ozdoby lepíme zbylým krémem.

Zveřejněno 28. 6. 2010

Poznámka autorky Veroly

Aby marcipán k dortu přilnul a byl hladký, začněte uhlazovat od vrchu. Přebytečný marcipán postupně odkrajujte nožem a boky z vrchu dolů uhlaďte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s krémem z bílé čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyZ0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s krémem z bílé čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyZ0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Ondřej Legerský 22. 6. 2017 12:00
Dobrý den.
Omlouvám se, ale jsem v pečení nováček, a nikde v tomto receptu jsem nenašel ani teplotu, ani dobu pečení. Pokud byl tady někdo tak hodný a poradí mi, tak budu velice vděčný :-8

Lucie: Ahoj Lucko, mlíka dát 300 ml, ale jinak postupovat dle návodu.

Lucie: Nejsem sice autorem receptu,ale toho mléka bych tam dál určitě 300 ml.:-8

ahoj prosim vas,chtela bych se zeptat jak je to stim pudinkem pisete ze mame mit 300ml mleka ale uvarit puding dle navodu a v navodu je 500ml mleka? tak cim se mam ridit?

nevím, jestli mi tak rychle někdo odpoví (plánuju dort péct už dnes večer), ale chtěla bych se zeptat, na jaký průměr dortové formy je recept určen. děkuji :-)

danika1211: moc hezký dort. Jednoduchý a krásný:yes:

Tak toto je moja uplne prva torta s marcipanom..a musim podotknut ze sa podarila a vsetkym chutila..:) pridavam samozrejme bodik a fotecku...:)

Děkuji za úžasný recept, dort jsem pekla vůbec kdy poprvé a zrovna dcerce k 2. narozeninkám :-) povedl se náramně! s dovolením připojuju fotečku:-K Co mně nejvíc potěšilo, že nebyl žádný zádrhel (kromě zdobení) a to jsem začátečnice!

Helena Platzová 10. 1. 2012 15:20
V kavárně jsem pila bílou čokoládu ,moc chutnala a podle chuti
jsem poznala,o jaké složení jde.Abych si byla jistá,vyhledala
jsem váš dort a zkusila si podle návodu udělat doma jen krém
Krém jsem uděla řidší a do šálku jsem nahoru nasypala lískové
oříšky.Hostům chutnala děkuji za inspiraci.vynikající.;-(

Já dala tabulku bílé milky :-) V receptu jsem údaj opravila, aby to bylo jasné.

Mohu se zeptat kolik té bílé čokolády ? :-)

Tak jsem to upekla ale místo marzipanu jsem ho namerhovala tvarohem,ani nevíte jak jsem vám vděčná,všechno se povedlo na výbornou,bez jakýchkoli komplikací!!!Moc moc děkuji výborné,chutnal i tchýni ,a to je důkaz že je opravdu opravdu výborný!!!!chválím a vřele doporučuji:-DDDD:-K:-K:-K:-K:-K

už dlouho také dělám krém s čokoládou, má lepší chuť než samotný pudink. :yes:

Bílky se vmíchávají vždy do těsta nakonec, aby těsto bylo nadýchané. V receptu jsem to upravila, tak snad se dost povede :-)

když mám ušlehat část cukru s bílky a část se žloutky, mám potom tyto dvě směsi smíchat?

Tématické fráze:
dort rafaelo s bílou čokoládou, dort s bílou čokoládou, bílý dort, dort s krémem, čokoláda na dort, bílá čokoláda recept, bily krem, recept na bílou čokoládu, krém s bílou čokoládou, jak udělat bílou čokoládu, bílé dorty, bílá čokoláda, dortovy krem s bílou cokoladou, krém do dortu s bílou čokoládou, bílý čokoládový krém, bílý dortový krém, krém z bílé.čokolády, bílý čokoládový dort, čokoláda na zdobení dortů, dorty bílé

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, voda, kakao, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, čokoláda bílá, máslo, marmeláda, banán, jahody, rum, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, olej, tresť mandlová sladká, med, voda

Přidat fotografie receptu