Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s krémem z bílé čokolády

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 386 kJ /
8 697 kcal
Bílkoviny147,04 g
Tuky447,48 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 2,30 g
Sodík 1,38 g
Sůl3,72 g
Sacharidy1 010,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: KORPUS: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a druhou polovinu zašleháme do bílků. Přidáme vanilkový cukr, olej, vodu (v této fázi už beru vařečku s míchám ručně), mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme našlehané bílky. Oddělíme 1/3 těsta a do té dáme kakao. Korpusy světlý a tmavý pečeme zvlášť. Světlý korpus po vychladnutí rozřízneme na dva v půlce. Krok 2: KRÉM: Z mléka uvaříme pudink dle návodu, jak začne houstnout přidáme rozlámanou bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění, pak sundáme ze sporáku a vmícháme větší kousek másla. Necháme vychladnout a občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo pokojové teploty a cukr. Krok 3: MARCIPÁN: Vše smícháme dohromady a vytvoříme tvárnou hmotu (jde hůř k sobě, chce to chvilku trpělivostí a hnětení). Cukr a sušené mléko musí být přesypané, jinak jsou ve vyváleném marcipánu vidět hrudky. Hmotu podsypáváme cukrem (přesypaným) a vyválíme. Navineme na váleček a přesuneme na dort, který musí být pomazaný krémem, aby marcipán přilnul k dortu. Krok 4: Dolů dáme světlý korpus, pokapeme rumem, natřeme marmeládou, dáme jahody a na to krém, potom dáme tmavý korpus, opět pokapeme rumem, potřeme marmeládou, poklademe banány nakrájené na kolečka, dáme krém a nahoru dáme druhý světlý korpus, který potřeme krémem. Potom potřeme krémem i boky dortu, potáhneme marcipánem. Ozdoby lepíme zbylým krémem.

Zveřejněno 28. 6. 2010

Poznámka autorky Veroly

Aby marcipán k dortu přilnul a byl hladký, začněte uhlazovat od vrchu. Přebytečný marcipán postupně odkrajujte nožem a boky z vrchu dolů uhlaďte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s krémem z bílé čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyZ0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s krémem z bílé čokolády

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyZ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Ondřej Legerský 22. 6. 2017 12:00
Dobrý den.
Omlouvám se, ale jsem v pečení nováček, a nikde v tomto receptu jsem nenašel ani teplotu, ani dobu pečení. Pokud byl tady někdo tak hodný a poradí mi, tak budu velice vděčný :-8

Lucie: Ahoj Lucko, mlíka dát 300 ml, ale jinak postupovat dle návodu.

Lucie: Nejsem sice autorem receptu,ale toho mléka bych tam dál určitě 300 ml.:-8

ahoj prosim vas,chtela bych se zeptat jak je to stim pudinkem pisete ze mame mit 300ml mleka ale uvarit puding dle navodu a v navodu je 500ml mleka? tak cim se mam ridit?

nevím, jestli mi tak rychle někdo odpoví (plánuju dort péct už dnes večer), ale chtěla bych se zeptat, na jaký průměr dortové formy je recept určen. děkuji :-)

danika1211: moc hezký dort. Jednoduchý a krásný:yes:

Tak toto je moja uplne prva torta s marcipanom..a musim podotknut ze sa podarila a vsetkym chutila..:) pridavam samozrejme bodik a fotecku...:)

Děkuji za úžasný recept, dort jsem pekla vůbec kdy poprvé a zrovna dcerce k 2. narozeninkám :-) povedl se náramně! s dovolením připojuju fotečku:-K Co mně nejvíc potěšilo, že nebyl žádný zádrhel (kromě zdobení) a to jsem začátečnice!

Helena Platzová 10. 1. 2012 15:20
V kavárně jsem pila bílou čokoládu ,moc chutnala a podle chuti
jsem poznala,o jaké složení jde.Abych si byla jistá,vyhledala
jsem váš dort a zkusila si podle návodu udělat doma jen krém
Krém jsem uděla řidší a do šálku jsem nahoru nasypala lískové
oříšky.Hostům chutnala děkuji za inspiraci.vynikající.;-(

Já dala tabulku bílé milky :-) V receptu jsem údaj opravila, aby to bylo jasné.

Mohu se zeptat kolik té bílé čokolády ? :-)

Tak jsem to upekla ale místo marzipanu jsem ho namerhovala tvarohem,ani nevíte jak jsem vám vděčná,všechno se povedlo na výbornou,bez jakýchkoli komplikací!!!Moc moc děkuji výborné,chutnal i tchýni ,a to je důkaz že je opravdu opravdu výborný!!!!chválím a vřele doporučuji:-DDDD:-K:-K:-K:-K:-K

už dlouho také dělám krém s čokoládou, má lepší chuť než samotný pudink. :yes:

Bílky se vmíchávají vždy do těsta nakonec, aby těsto bylo nadýchané. V receptu jsem to upravila, tak snad se dost povede :-)

když mám ušlehat část cukru s bílky a část se žloutky, mám potom tyto dvě směsi smíchat?

Hezký dortík:yes: Mně Lidka odtud poradila, abych pro výrobu marcipánu použila jen pár kapek vody a při při tom, jak ho zpracovávám rukama, ty si raději smočila ve vodě a tak často, až je marcipán dostatečně tvárný. Také mi poradila, abych tuhost vyzkoušela na malé kuličce. Pokud změní objem a klesne, je marcipán příliš měkký a je třeba přisypat prášku. :yes:+15

Krasny dortik, dobre vysvetleny postup, vyzkoušim i s marcipanem, ktery me zajimal nejvice,
ale musim napsat , že se par devčat se na tobe vyživalo, jako když samo čekaji na nejaky duvod ke kritice.

Děkuji za pochvalu Elizo a jsem ráda, že jsme to vyřešily s úsměvem :-)

Veroly, když si to napravila, není co odpouštět...;-) Občas udělá chybku každý a pokud by to bylo jen stran psaní receptů, to by bylo na světě fajn...;-):-)
Mimochodem - ten sob (nebo los, neumím je rozeznat :-8 ) je jedinečný...:yes::yes:

Elizo, samozřejmě s tebou souhlasím, že recepty by měli chutnat a měli by jít uvařit nebo upéct. Jak jsem napsala Lence, chybu jsem v receptu opravila, tak snad mi to odpustíte :-)

Leni, pokud sis nevšimla, na konci příspěvku jsem napsala, že doufám, že ses neurazila. Pokud ano, omlouvám se, nebylo to myšleno nijak jako urážka. V původním receptu bylo napsáno asi, čímž jsem naznačila, že je potřeba si to vyzkoušet. Už vím přesně, tak jsem to opravila. Doufám, že jsem Jirkovi nezpůsobila nějakou újmu. To, že mi je to jedno nebo mi nezáleží na tom, jakej bude výsledek rozhodně není pravda, protože vaření a pečení mě baví a vařím denně. Nebudu brát osobně, že úroveň recepttů klesla, mě se nestalo, že bych si vybrala recept, který by se nepovedl a nebo nedal jíst. Chyba se prostě vloudila a nikdo není dokonalý. Už je to opravený, tak si myslím, že rozebírat to dál nemá smysl. Ještě jednou se omlouvám za nepřesnost. Chybu jsem se snažila maximálně napravit. Já si zase myslím, že občas se tady lidi rádi hádají a nebo až příliš napadají autory receptu. Jsou zde lidi, kteří nejsou na vysoké úrovni vaření, ale přesto se snaží, protože je vaření baví a jsou pyšní na to, že někomu zachutná jeho recept. Není potřeba hned rýpat kvůli chybičce. Tohle píšu všeobecně na všechny, není to nic osobního. Názor je jedna věc, ale i negativní se dá napsat tak, aby se autor receptu neurazil.

Veroly, je pravda, že dort na fotografii vypadá krásně, ale způsobem "od oka" spousta lidí vařit nedokáže a já se mezi ně počítám.
Lepší by bylo přidávat recepty takové, podle nichž by uvařili i jiní a všichni ostatní, než takové, podle kterých se to náhodně (od oka) povedlo autorovi. To potom nemá jiný smysl, než že - jenom tobě se to povedlo...;-) A o to tu přece nejde... chceme, aby se podle receptu dařilo uvařit i všem ostatním, ne?

Veroly, odpověděla jsem jenom na tvůj komentář (ze dne 2.8.2010, čas 17:22:04). Píšeš, že jsi to prostě střelila od oka. A já jsem jenom reagovala na tuhle tvoji větu a na komentář chudáka Jirky, který na tvůj recept doplatil.:-( Nezlob se na mě, ale když chceš uveřejnit recept pro jiné, tak střílet od oka je nezodpovědné. :-S Je to velká nezodpovědnost vůči těm, který se rozhodli podle receptu uvařit. A když chceš střílet, tak to pak napiš pod recept. Jak má někdo vědět, že se tvého receptu nemůže držet? :-* Jak má vědět, že tvé ingredience jsou jenom od oka? :-* A když tě někdo na to upozorní, tak se cítíš ještě uražená, ješitná. Experimentovat při vaření můžeme doma, ale uvádět zde množství ingrediencí od buka - do buka je nezodpovědné. :no: Jsou zde naštěstí takové kuchařinky o kterých vím, že když se jejich receptu budu držet, tak se mi dílo určitě povede.:yes: Jenom tolik na vysvětlení. Kdo jsem chodí pravidelně, tak si recepty vybírá i podle jména autorů. A víš proč? Protože se může na ně spolehnout, že recept je vyzkoušený a množství ingrediencí pravdivé. Mám takový pocit, že poslední dobou kvalita receptů klesá. A to jenom proto, že zde přispívají lidi, co jim na úrovni a úplnosti receptů vůbec nezáleží. Čekají jenom, že je každý bude chválit za nádhernou fotku, ale že se podle jejich receptu nedá uvařit, to je jim asi šuma-fuk.:no:

hezky jsi to napsala, nic si z toho nedělej, člověk nemůže být pořád chválen, i mě tu někdo skritizoval. Aspoň víme, jak to dělat...Jinak chválím dort je jednoduchý a krásný. S marcipánem ještě zkušenosti nemám, ale chystám to zkusit, ale až seženu suroviny, zatím se mi nedaří. :yes:

Děkuji Majce za její příspěvek, to že se do pudinku dává voda, jsem už někdy slyšela, ale nikdy jsem to nezkoušela. No, tak třeba příště. Zatím jsem neměla problém s tím, že by mě krém tekl a marcipán na dortu nedržel nebo dokonce klouzal. Vždy pomažu dort jen troškou krému, dám ho do ledničky a pak hned potahuji marcipánem. I potom držím dort v ledničce. Co se týká dortů, tak sama jsem toho názoru, že čím víc napečených dortů, tím víc zkušeností. Stále je co se učit a vylepšovat. Nejsem vyučená cukrářka, ale pečení mě strašně baví a jsem ráda, když se mi každý další dort povede o něco líp :-)

Milá Lenko, nikdo není dokonalý a sama jsem si marcipán zkoušela několikrát, abych přišla na to kolik čeho. Já začínala na receptu někoho jiného, kde se psalo, že se do marcipánu přidá trochu vody, takže mi nezbylo nic jinýho, než si to nějak zkoušet. Přiznávám se, že po tom, co Jirka napsal, že to odhaduje na 10 lžiček, tak jsem to opravdu zkusila odměřit a nakonec jsem dodala ještě jednu a bylo to perfektní. Pokud ty si dokonalá kuchařka, která vždy ví u všeho hned co a jak, tak ti gratuluju a máš vyhráno. Tohle neříkám jako nic proti tobě, ale z tvýho příspěvku nemám jinou možnost, než soudit, že ty prostě u receptů netestuješ novoty a neexperimentuješ a děláš jen to, co znáš přesně. Někomu to tak vyhovuje, proč ne. V každým případě děkuji i tobě za příspěvek a názor. Doufám, že jsem tě neurazila.

Škoda, že někdo střílí recepty jenom tak, od oka. Když střílet jenom od oka, abych něco napsala, tak pak raději neuveřejňovat žáden recept. Lituji Jirku, že musel dělat marcipán na 2x. Je rozdíl 11 lžíc vody, nebo 11 lžiček:yes: V polévce to nevadí:-)), ale při výrobě marcipánu sakramentsky. :-D.

:-) ABY KRÉM POD MARCIPÁNEM NETEKL: :-)
- Pod marcipán v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem
vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany).
Marcipán se na něm začne roztékat.
- Krém je nejlepší máslový = nastavovaný kaší nebo pudinkem,
ale pozor = PUSINK SE MUSÍ UDĚLAT Z VODY.
- Pokud je z mléka stává se ,že marcipán teče.
- Dort před potažením nepotíráme velkou vrstvou krému, ale jen
abychom zadělali nerovnosti a dáme ztuhnout do lednice.Teprve
potom potahujeme.
- Korpus pomazaný krémem nechte v lednici tak dlouho než krém
ztuhne.
- Lépe se potom potahuje, protahovací hmota po něm neklouže.

Samozřejmě množství vody si každý může upravit. Já to prostě střelila od oka, takže se omlouvám za nepřesnost. Krém mě ztuhl dobře, ale dělala jsem ho den dopředu. Podle mě není moc fajn pracovat se ztuhlým krémem. Přece jen se líp natírá, když je víc mazlavý. Já pod krém dávám ještě marmeládu, tak aby z toho nebyla slátina, tak je potřeba mít krém mazlavější. Ale i tak jsem moc ráda, že dort chutnal :-)

Zdravím kuchařky, tento dort se mě docela líbil,tak jsem se rozhodl to zkusit, zrovna měla přítelkyně narozeniny, vše dopadlo dobře, jenom u toho marcipánu bych opravil těch 10 lžic na 10 lžiček vody, bylo to moc mokré a nedalo se stím pracovat, musel jsem to dělat na dvakrát. no a pak ten krém mě moc neztuhl, ale to nevím co jsem udělal špatně. Každopádně dort byl výborný. :yes::yes::yes:

jahoda: Do krému dávám máslo za tepla proto, aby nebyl příliš hustý a moc netuhl při vychladnutí, je takový vláčný. Větší kousek myslím asi 30g másla. Líp se mi s tím pudinkem pracuje do vychladnutí a tu bílou čokoládu jsem si vymyslela sama :-) Samotný pudink s čokoládou chutná báječně a dá se tak natřít třeba i na obyčejné piškoty.

:yes:Krásný dort:yes:

:yes::-K:yes:

Ten se ti opravdu povcedl,je krásný! Bodík pro tebe!:-O:yes:

Veroly, moc krásný dortík. Mám jen otázečku, proč se musí do teplého pudinku dávat větší kousek másla a potom ještě zašleháváš do vychládlého? Má to nějaký význam, ptám se, protože dělávám svůj klasický a toto neznám... (ani s tou čokoládou:-p):yes:

Krásné, jako od cukrářky! ;-):-p:yes: +5

Takové dortíky jsou u nás velmi oblíbené.Děkuji za další tip:-K:yes::yes::yes:

Miluju bilou cokoladu! :yes:

Nemám slov. Jednoduché, nepřeplácané, krásné.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
dort rafaelo s bílou čokoládou, dort s bílou čokoládou, bílý dort, dort s krémem, čokoláda na dort, bílá čokoláda recept, bily krem, recept na bílou čokoládu, krém s bílou čokoládou, jak udělat bílou čokoládu, bílé dorty, bílá čokoláda, dortovy krem s bílou cokoladou, krém do dortu s bílou čokoládou, bílý čokoládový krém, bílý dortový krém, krém z bílé.čokolády, bílý čokoládový dort, čokoláda na zdobení dortů, dorty bílé

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, voda, kakao, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, čokoláda bílá, máslo, marmeláda, banán, jahody, rum, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, olej, tresť mandlová sladká, med, voda

Přidat fotografie receptu