Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborovo-jahodovo-ostružinový džem

Lehce kyselá chuť rebarbory a ostružin spolu se sladkými jahodami - vyzkoušejte tuto kombinaci v tomto výborném, pikantním džemu. Džem je skvělý do jogurtu i jako náplň do palačinek.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 21 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 6 min

21 min (15 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 368 kJ /
2 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy500,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce umyjeme, nakrájíme na menší kousky a buď pomeleme, nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 2: 2 lžíce cukru smícháme s Gelfix Extra a přidáme do směsi. Tak vaříme 1 minutu. Krok 3: Pak přidáme zbytek cukru a vaříme ještě 5 minut. Krok 4: Horké plníme do skleniček, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

TIP: Oblíbené recepty na jahodový džem

Zveřejněno 28. 6. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Ovoce můžeme jakkoliv měnit, podle chuti. Já jsem měla jahody a rebarboru a ostružiny z mrazáku. Džem je super pikantní, vhodný na pečivo i na koláče. Z tohoto množství jsem měla 6 skleniček od přesnídávky a jednu misku..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-jahodovo-ostružinový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27XJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-jahodovo-ostružinový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27XJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

sarkap:;-) díky :-). Ještě ho mám, je výborný:-)

Tak tenhle ten džemík vypadá moc jedle :o) nakyslou chuť já můžu! škoda jen, že ostružiny budu mít až příští rok, ale ukládám a určitě napřesrok vyzkouším.
Jak tady někdo píše, do jogurtu nebo do palačinek určitě výborné :o) bodík na to

Vaclav Fronek: Vašku, ovoce se dá různě kombinovat s jakýmkoliv. Jen ta rebarbora by měla být zachována. Je super pikantní.;-)

Janičko, vzkutku velice dobré, jen sehnat všchny ingredience najednou. Ale jinak Ňamka, zvláště s tou rebarborou. +bodík 13

Bezva míchanice a asi velmi dobrá chuť.

Džem musí být výborný:yes:+11

sebena můžeš vlastně použít i maliny, cokoliv. Já jsem z rebarbory dělala poprvé a džem je fakt super;-)

Džem vypadá báječně. Konečně jsem sehnala rebarboru, takže můžu zrealizovat, ostružiny mám ještě z loňska v mražáku;-)

amalia děkuji:-8, dnes ho měl přítel už na snídani, včera mi ho jedl ještě teplý z misky, moc mu chutnal;-)

:-Ovtipny a urcite aj velmi chutny experiment:-p viem si s nim predstavit aj palacinky ci lievance, mozno by stal za hriech aj v bielom jogurte;-)moznosti habadej;-)9. bodik, janka:yes:

Děkuji všem za bodíky. U nás se džemu spotřebuje hodně, tak experimentuji;-)

Jani, teda to musí být úžasně pikantní džem a já ho cítím na jazyku:-p Ode mne 6.bod:yes:

Ukládám.:yes:

vypada nadherne a urcite jeste lip chutna. Bohuzel jsem nikdy nezavarovala a tady na to jen tak neco nesezenu, takze muzu dat jen bodik, ulozit do oblibenych a az budu v Cechach, tak zkusit :-K:yes::-D

Úplně se mi sbíhají sliny. . . Ale nemám, bohužel, to ovoce. :-( Rebarboru bych vypustila, ale i tak, vypadá to krásně. :-p:yes:

Tématické fráze:
ostružinová marmeláda bez zrníček, rebarborovo jahodový džem, ostružinová marmeláda, jahodovo ostruzinova marmelada, domácí dia marmeláda rebarbora, rebarborová marmeláda v domácí pekárně, rebarbora marmeláda dia, ostružinový marmeláda, rebarborovo jahodova marmeláda, rebarborovo jablečná marneláda, rebarborovo-jablečná marmeláda, ostruzinovy,marmelada,cz, jablkovo ostružinová marmeláda, recept na rebarborovo jahodovou marmeláda, rebarborovo jahodový džus, džem jahody s rebarborou, jahodovo rebarborový džem, top recepty dzem rebarborovy, jablkovo rebarborova marnelada, musí být v džemu gelfix?

Suroviny:
rebarbora, jahody, ostružiny, cukr krystal, gelfix extra

Přidat fotografie receptu