Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávané pepřové kedlubny

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie527 kJ /
126 kcal
Bílkoviny5,66 g
Tuky0,46 g
Vláknina8,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 598 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy21,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubnu nakrájíme na kostičky cca 2x2 cm, salám na 1x1cm, cibuli nadrobno. Krok 2: Na troše oleje osmažíme cibuli spolu se salámem dozlatova, přidáme kedlubnu, koření, mírně podlijeme a dusíme nepřikryté doměkka (na skus, ne rozvařit na kaši). Krok 3: Tekutinu necháme vydusit na šťávu, lehce zaprášíme moukou, zalijeme trochou mléka a krátce provaříme. Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 30. 6. 2010

Poznámka autorky isindy

Na recept jsem si vzpomněla díky Elize a jejím Smetanovým kedlubnám, dělávala jej kdysi před 20 lety babička kamaráda, jen používala šunkový salám.

Uzené ale právě doma není, naopak na mě koukal v lednici kousek gothaje...a k němu mi parmazán moc nešel :), tak jsem pátrala v paměti...a toto je výsledek, kupodivu i po letech se mi vybavuje výrazná chuť pepře.

Snad bude toto obyčejné jídlo chutnat i někomu z vás....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávané pepřové kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nglD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávané pepřové kedlubny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nglD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Moc dobré jídlo, uvařila jsem jednou jen tak na zkoušku, ale tak nám chutnalo, že se k receptu budu určitě ráda vracet:-!. Jednoduché, rychlé a vcelku levné. (kedlubny nepěstuju, slimáci je vždy sklidili dřív než já).

Ivanka, teraz som natrafila na tvoj recept a vieš čo, ako spomínaš,aj aj som zaspomínala, kedysi v detstve to mamka robila tiež, ale pre zmenu s údenou slaninou, tú pokrájala, vyškvarila,cibuľa, atď...
(S tým gothajom to mohlo byť tiež OK, nezabudni, je ZDRAVÝ a dobrý, od Majera)

Ivuško+8bodík putuje:yes:
Toto je opravdu originál receptík:-KUkládám si a bude se zkoušet:-D

Ivule, tak cca 15min., aby kedlubna byla měkká, ale ne rozvařená. Takže celkově i přípravou (očištěním a nakrájením) 20min.;-)

Vypadá to jedle. +bodík 7

ják dlouho se to přibližně vaří?

Isahu, dušené kedlubny taky děkávám, ale spíš jako zelí, nebo je dusím s masem. Musím to vyzkoušet podle tebe. Máš jasnej 5.bodík:yes:

kedluba jako kedlubna, holinky jako hodinky...:-D:-D:-D díky, Eliz, opraveno :-8;-)

Ivanko, asi jsi se překoukla, to se stane všem... oprav si příležitostně překlep v názvu - kvůli vyhledávači; aby recept nezapadl...;-):-K

Eli, nojo :-O, a to se na mě kouká barevný pepř v hmoždíři...jenže já se v myšlenkách tak ponořila do minulosti, že mě toto vůbec nedošlo...tehdy jsem znala jen černý mletý...takže toto bylo retro v plné palbě :-D:-D

No teda Ivanko to vypadá výborně! Ukládám,vyzkouším,kedlubny miluji na všechny způsoby! Akorát nemám ráda gothaj,tak dám šunčičku.Bodík pro tebe!:-O:-p:-K:yes:

To se mi líbí...;-) Myslím, že i mortadela by byla fajn... a pepř čerstvě hrubě mletý, nebo podrcený v hmoždíři...:yes: Až budu mít zase kedlubny (tchýně jich má plný záhon, až jsem je začala odmítat), tak prubnu. :-):yes:

Tématické fráze:
zadelavane kedlubny s masem, zadělávané kedlubny, zadělávaná kedlubna, zadělávaný kedluben, zadělávané kedlubny recept, zadělávaný kedlub, dušené kedlubny s vepřovým masem, zadělávané kedlubny s vepřovým masem, recept na zadělávané kedlubny, dušené kedlubny s masem, recepty z kedluben, pepřové zelí, kedlubny recepty, zadělávaný kedlubna, dusene kedlubny, recept na zadělávané kedlubny s vepřovým masem, zadělávaná kedlubna s masem, dušená kedlubna recept, dušená kedlubna, dušené kedlubny se salámem

Suroviny:
kedlubna, cibule, salám gothaj, podravka, pepř černý, mouka hladká, mléko, olej

Přidat fotografie receptu