Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová omáčka bez masoxu

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

annveros

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 098 kJ /
501 kcal
Bílkoviny67,97 g
Tuky10,48 g
Vláknina9,31 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy31,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme si cibulový základ, vložíme na něj na kostky nakrájené maso, okořeníme, dáme vegetu, pořádně promícháme a zalijeme vodou. Krok 2: Až je maso měkké, zaděláme záklechtkou a asi 10 min provaříme za občasného míchání na mírném plameni. Dochutíme solí.

Zveřejněno 1. 7. 2010

Poznámka autorky annveros

Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová omáčka bez masoxu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AMo1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová omáčka bez masoxu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AMo1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Tak já používám -- tekuté magi,sůl a pepř,za mého mládí žádný masoxi ani snad nebyli :-O

lomačka : Co slovo, to hrubka............nainstalujte si korektor češtiny, kdy ž vám dělá čeština problém. Jo a magi je taky pěknej sajrajt, jako masox.:-((

Vegeta se dá koupit i bez glutamátů, jmenuje se Zdravita. :yes:

Jano Pá, spousta lidí je na glutaman alergická, osypou se a otečou. My naštěstí ne a používáme ho. Pro informaci, původně se to jmenovalo Wej Su, přišlo z Číny a byl to výtažek z mořských řas či chaluh. Pak přišli na to, že se to dá vyrobit uměle a to byl konec přírodního. Vegeta, krom dobrot, jako je sušená kořenová zelenina glutaman obsahuje, a hodně.

Já masox a vegetu nepoužívám v kuchyni už delší dobu(4 roky) a dochucuji jen kořením a bylinkami a zatím doma nikdo "neremcal":-D (musela jsem se to naučit, protože když vařím pro mámu,tak bez těchto "vymožeností" a tím pádem jsem to začla používat i pro nás a zatím v pohodě:-))

Když se vaří poctivě tak není žádný bujón ani vegeta potřeba...i když jsem to taky roky používala. :yes::-!

Vegeta nebo masox mě to připadá téměř stejné. Myslím si, že ve vegetě i masoxu je obsažen glutaman, bez kterého hodně kuchařek neumí uvařit /včetně mně/. Mně to prostě bez toho glutamanu nechutná :-S Tak bych byla zvědavá např. na omáčku bez glutamanu, která by chutnala i mně a všem, kteří jsou na glutamanu závislí:-)

annveros,moje babička i mamka vařily bez masoxu a jídla byla dobrá,zvláště pokud bylo maso,tak to už vůbec, pamatuji si tu chuť dodnes;-):-K a vegeta to myslím moc neznaly.;-);-)+1:yes:

Momentální nápad, když zjistím, že nemám masox. Ale i tak byla omáčka skvělá a snědla se. To je pro mě největší radost. Prostě dá se vařit i bez masoxu;-):-D

Tématické fráze:
masová omáčka, domaci masox, masove omacky, bezlepkový masox, masox, masové omáčky recepty, masox bez glutamátu, jak vyrobit domácí masox, jak vyrobit masox, vaření bez masoxu, jak se dělá masox, masox bez glutamanu, masox omáčka, jak vařit bez masoxu, omáčka masox, co je masox, kucharek zdravita, co obsahuje masox, recepty z masoxu, zdravita

Suroviny:
maso vepřové, vegeta, pepř, koření nové koření mleté, paprika sušená sladká, sůl, mouka hladká, cibule, olej

Přidat fotografie receptu