Ruský krém
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 497 kJ / 4 660 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,75 g |
Tuky | 155,72 g |
Vláknina | 26,80 g |
Cholesterol | 1,91 g |
Sodík | 997 mg |
Sůl | 2,32 g |
Sacharidy | 683,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme doběla s polovinou dávky cukru (60 g) a s vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh.
Krok 2: Sníh lehce promícháme s ušlehanými žloutky, za pomalého přisypávání mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme vaječnou hmotu, lehce ji rozetřeme na pevný papír a upečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Upečený korpus zbavíme papíru, necháme vychladit a nakrájíme na menší kostky.
Krok 3: Dvě třetiny mléka (500 g) přivedeme k varu s dvěma třetinami dávky krupicového cukru, přilijeme pudink rozmíchaný s trochou studeného mléka a krátce povaříme.
Krok 4: Vejce pečlivě rozšleháme se zbylým cukrem, rozředíme zbylým studeným mlékem, za stálého promíchávání vlijeme do vařícího mléka s pudinkem a zahříváme na páře, až směs zhoustne (nesmí se vařit, vejce by se srazilo).
Krok 5: Do horkého krému pečlivě zamícháme želatinu nabobtnanou v pitné vodě a vanilkový cukr a za občasného míchání necháme vychladnout.
Krok 6: Dobře okapané kompotové meruňky nakrájíme na kostky a lehce je promícháme s nakrájeným korpusem. Směs rozdělíme do olejem vytřených porcelánových šálků a zalijeme krémem (studeným).
Krok 7: Naplněné šálky vložíme do nádoby s vodou (3/4 výše krému) a vaříme zvolna nejméně hodinu. Vychladlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou šlehačkou s cukrem a meruňkami.
Zveřejněno 4. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruský krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JNjl
Moje poznámka
Ruský krém
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JNjl
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 6 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 31 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 40 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 45 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
salkový krém,
ruský krém,
salko krém,
ruské krémy,
pevný krém,
krém ze salka,
recept na ruský krém,
ruské recepty,
pridavani želatiny do horkeho pudinku,
ruské krémy,
ruské krémy,
varit krem,
vysi krem,
rusky krem recept,
pevny vanilkovy krem,
ruský krém moučník,
rusky moucnik,
maslovo salkovy krem,
ruský bílkový sníh,
ozdoby z máslového krému rusky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mléko,
cukr,
cukr vanilkový,
pudink,
vejce,
želatina,
kompot meruňkový,
olej,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
kompot meruňkový
Komentáře (1)