Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová směs nejen do polévek

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 448 kJ /
1 780 kcal
Bílkoviny50,00 g
Tuky10,00 g
Vláknina145,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 404,00 g
Sůl1 010,00 g
Sacharidy300,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškerou očištěnou zeleninu pomeleme na masovém strojku. Pomletou směs důkladně ve velké míse promícháme se solí a dáme na 24 hodin do chladna uležet. Krok 2: Pak směs plníme do skleniček, dáváme si opravdu záležet, abychom ze skleniček vytlačili většinu vzduchu, pořádně upěchujeme a důkladně zavíčkujeme. Takhle připravená směs nám vydrží do jara uložená na chladném místě. Krok 3: Směs je slanější, proto při dochucování omáček a polévek moc předem nesolím. Většinou stačí 1-2 polévkové lžíce na celý pokrm nebo 2 litry polévky.

Zveřejněno 5. 7. 2010

Poznámka autorky ivulinka

Tuhle směs si připravuji již léta a mohu jedině doporučit, při jejím používání do vaření již není zapotřebí použití jakýchkoliv dochucovadel jako jsou polévkové koření, kostky masoxu, atd.

Podobné recepty tu sice jsou, ale tahle se po pomletí již nijak tepelně neupravuje na rozdíl od ostatních.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová směs nejen do polévek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Gzo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová směs nejen do polévek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Gzo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Tuto zeleninu dělám roky, jen ji nenechávám do druhého dne, ale hned cpu do sklenic. Na rychlou polévku je to paráda. :-p I.

To mi nějak uniklo:yes:

Zeleninu se solí jsem dělávala podobně. Ivi, máš nádherné fotky:yes:

Dříve jsem jí taky dělávala, ale já jí nějak nepřišla na chuť. Vždycky jsem jí rozdala. nejlepší je pro mě zeleninka čerstvá.Není zase až tak drahá abych si jí koupila. a docela mám ráda i mraženou.

Tak tuto směs jsem často dělávala, ale zeleninu jsem strouhala. Dávala jsem ji do malinkých přesnídávkových skleniček. Opravdu to byla výhoda mít ji pořád po ruce. :yes:+2.

Lucasinko, slib mi, že mi pak o tom napíšeš, budu ti držet palečky, ať si ty svoje nepostrouháš:-)).

Moc dekuji za rychlou odpoved, Ivulinko. Celou varku bych najednou asi neustala a polovicni vezmu sportovne - misto kliku budu strouhat. Jen nesmim zapomenout prohazovat ruce :-D

Lucasinko:-), to je škoda, že nedisponuješ masovým mlýnkem, zeleninu klidně postrouhej, možná by šla i rozdrtit nějakým robotem, ale zelenina je v polévce určená k tepelné úpravě, takže se ti uvaří i ta nastrouhaná. Pro začátek bych si poměr surovin podělila dvěmi, abych toho na ty ruce neměla tolik.
Doufám, že až vytvoříš, tak napíšeš jak jsi s tím bojovala:-).
Děkuji za bodík.

Ivulinko, pokud nemam mlynek, muzu vse jen nastrouhat na jemnem struhadle? Sice mi asi upadnou ruce, ale urcite by to za to stalo. Bodik je zaslouzeny, takze take pricteny a predem dekuji za odpoved :-D:-K

Tématické fráze:
zeleninová směs do polévky, sterilovaná zelenina do polévky, domaci zeleninova smes, směs do polévky, polévková zeleninová směs, zeleninová směs na polévku, nakládaná zelenina do polévky, zeleninová směs, smes na polevku, zelenina do polévky, domácí zeleninová směs do polévky, zeleninová směs v soli, zeleninova polevkova směs, nakládaná zelenina do polévky v soli, sterilovaná zelenina na polévku, recept na zeleninovou směs do polevky, polévka ze zeleninové směsi, sterilovana mrkev petrzel celer, sterilovaná zeleninová směs, sterilovaná zeleninová směs

Suroviny:
zelenina, mrkev, celer, petržel, kedlubna, pórek, cibule, česnek, pastiňák, nať petrželová, nať celerová, paprika čerstvá červená, rajče, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu