Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 848 kJ /
442 kcal
Bílkoviny17,18 g
Tuky20,92 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy41,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, cibuli nadrobno a společně opečeme na troše oleje. Krok 2: Přidáme syrovou rýži a společně vše chvíli orestujeme, poté zalijeme vývarem z bujónu, přidáme kari a sůl. Tekutina by měla být cca 1 cm nad rýži s masem. Krok 3: Celý kastrol vložíme do trouby předehřáté na 200°C a cca 40 min. pečeme nepřikryté. Po 30 min rýži lehce nakypříme a 10 min. ještě dáme „dosušit“. Krok 4: Na másle zpěníme mouku, zalijeme studeným mlékem a provaříme bešamel, který ochutíme kari a solí, ke konci vmícháme smetanu. Množství ingrediencí na bešamel zpětně odhaduji, možná trochu více mouky či méně mléka :), ale rozhodně by měl být výrazné kari chuti (ne jen přibarvit).

Zveřejněno 11. 7. 2010

Poznámka autorky isindy

Toto jídlo vaříval táta, jen na něj používal celé kuře, které uvařil, maso obral a vmíchal do cibulky a dále už snad skoro stejně :) Recept jsem si kdysi napsala, ale kdoví, kam se zatoulal, takže jsme vzpomínala...a snad se i trefila :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKlg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKlg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Ta voda se pri peceni vypari? A co mam rozumet tim ze ryzi lehce nakyprime a dosusime? :D nejak si to neumim predstavit :-p dekuji

Sarka: ano, voda se do rýže vsákne, stejně jako byste rýži vařila na sporáku. A prokypřit - prostě prohrábnout vidličkou, aby unikla pára zevnitř a zrnka se lehce oddělila

Evička: děkuji :-)

SKVĚLÉ, VÝBORNÉ, ÚŽASNÉ...prostě MŇAM :)))):yes:

Výborné, výborné, výborné!!!:-8 děkuji za dnešní obědovou inspiraci, olizujeme se ještě teď!!!:yes:

kolik dáváte vody když vaříte ten bujon?:-)

Karolína 26. 3. 2013 12:01
Vařim to poprvé,chtěla sem se optat tu rýži syrovou ta je neuvařená ne?:-D ,nasypala sem jí tam ze sáčku:-/ tak snad to nebude špatně,příště ji,al nejdřív uvařim zvlášť,aby nechutnala špatně;-)
Snad to nebude znát...

Saela: no teda! SUPER, SUPER!!:-D jsem moc ráda, že chutnalo, já taky nejsem moc rýžová, ale v této podobě :-p:-p:-p;-) děkuji, fotky krásné:yes: :-K

No teda! MŇAM, MŇAM!! :-D Rýži moc nemusím, ale na tomhle se stanu asi závislá :-D Výborný! Přidávám párek foteček a samozřejmě tohle zaslouží bod! ;-):yes:

Nene, davala jsem rovné, ale možná máme větší:-D

suzanna, to mě těší, že chutnalo alespoň tobě ;-) mně se na to doma taky děti tváří všelijak, kdežto já jsem si pochutnala :-)
s tou moukou nevím, proč ti to nevyšlo...napadá mě, že jsem dala rovné a ty plné...to je pak skoro dvojnásobek...kdoví...
v každém případě díky za komentář i fotečku :-K

Jo a ještě bych dodala, že jsem pekla jen asi půl hodiny. Po čtvrt hodině míchala poprvé, a pak ještě jednou. Po půl hodině ale musela ven, protože se začala hodně připalovat. Měla jsem rýži parboiled, tak to bylo možná tím. Je rychleji hotová:-)

Kari máme rádi, rýži taky a kuřecí taky, tak jsem vyzkoušela tohle. Mně to moc chutnalo, ale přítel zase tak nadšený nebyl. Jóóó holt každý má trochu jiné chutě:-p
Jo a té mouky do bešamelu rozhodně méně, tak jednu lžíci, já dala dvě a bylo to moc husté:-( Nechtěla jsem pak už moc ředit, protože by to bylo bez chuti.
Takže kdo máte rádi kari, určitě vyzkoušejte, jen té mouky raději méně:-)
Posílám bod a fotku:-)

mamaspapas 14. 7. 2010 19:01
teda to je dobrý a jednoduchý,kari je fajn,to zkusím :yes:

Filipov, díky za důvěru, jsem ráda, že sis uvařil a chutnalo...;-) a díky i za imaginární bodík, opravdový můžou dávat jen zaregistrovaní ;-)...nechceš se zaregistrovat a taky nám sem něco nabídnout ;-);-)

Udelal jsem si toto jidlo k veceri a moooooc mi chutnalo sico jsem tam nemel ty rajcata:),ale bylo to vyborne....Takze rozhodne davam Bodiiik! :yes::yes:;-):-):-p

Bibi, věř, že to je úžasné nejen na fotce...kari miluji a toto je velká mňamka....:-p rýže krásně sypká a ta chuť a vůně kari....:-p:-p:-8;-)

:-KKrásná fotka.:yes:

Isahu na fotce to vypadá tak úžasně, že bych tam nejraději zajela velkou lžící, ale nevadí, že to nejde, já to na tento týden dám do jídelníčku:-p a ty máš 4.bod:yes:

:yes::yes:

:-p:yes: peknee

Tématické fráze:
kari rýže, kuřecí kari, rýže na kari, rýže, kuřecí řízky na kari, kuřecí s rýží, kuřecí maso na kari s rýží, kuřecí na kari, kari rýže recept, kuřecí v bešamelu, kuřecí rizoto na kari, kuřecí stehenní řízky s rýží, kuřecí na kari s mlékem, kuřecí maso s rýží, kureci maso kari rýže, kuřecí rýže, kuřecí ma kari, kuřecí prsa na kari se zakysanou smetanou s rýží, kuřecí stehenní řízky se zakysanou smetanou, kuřecí a rýže

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, cibule, bujon kuřecí, rýže dlouhozrnná, koření kari, sůl, olej, máslo, mouka, sůl, koření kari, mléko, smetana

Přidat fotografie receptu