Suroviny
Porce: 1 plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 938 kJ / 5 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,11 g |
Tuky | 175,12 g |
Vláknina | 28,75 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 836 mg |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 841,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr, mléko, vejce, olej a vanilkový cukr rozmícháme a přidáváme mouku s práškem do pečiva a všechno prošleháme.
Krok 2: Na plech s pečícím papírem vylijeme 2/3 těsta a do 1/3 co nám zbývá přimícháme kakao a buď vylijeme, nebo dáváme lžící na světlé těsto, aby bylo téměř po celé ploše.
Krok 3: Pak si uděláme polevu/krém:
Nejprve si uvaříme jahodový pudink a želatinovou polevu, necháme úplně vychladnout, pak rozmixované jahody s cukrem + vanilkovým cukrem a vše i se zakysanou smetanou přidáme k pudinku a prošleháme. Krok 4: Nalijeme na upečený moučník, každou porci ozdobíme ovocem (např. jahody + kiwi) a dáme alespoň na hodinu do lednice ztuhnout, pak rozkrájíme.
Nejprve si uvaříme jahodový pudink a želatinovou polevu, necháme úplně vychladnout, pak rozmixované jahody s cukrem + vanilkovým cukrem a vše i se zakysanou smetanou přidáme k pudinku a prošleháme. Krok 4: Nalijeme na upečený moučník, každou porci ozdobíme ovocem (např. jahody + kiwi) a dáme alespoň na hodinu do lednice ztuhnout, pak rozkrájíme.
Zveřejněno 11. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové dvoubarevné pohlazení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPy2
Moje poznámka
Jahodové dvoubarevné pohlazení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPy2
Nejnovější recepty
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z mangoldu s cizrnou
Přidáno před 3 hodinami
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 22 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 51 minutami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 2 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 3 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 4 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 6 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 7 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 7 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 9 hodinami
Tématické fráze:
želatinová poleva,
jahodová poleva,
zelatinova poleva z pudinku,
pudinkove pohlazeni,
jahodová poleva na cheesecake,
jahodová poleva z pudinku,
jahodove moucniky,
dvoubarevná poleva,
poleva zelatinova,
poleva jahodová,
dvoubarevné moučníky,
piskot pudinkove pohlazeni,
dvoubarevna poleva recepty,
jahodová poleva recepty,
dvoubarevný pudink,
dvoubarevne polevy,
dvoubarevné řezy se zakysanou smetanou,
želatinová jahodová poleva,
poleva na jahody,
zelatinova jhodova poleva
Suroviny:
cukr krupice,
mléko,
mouka polohrubá,
vejce,
olej,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
cukr,
pudink jahodový,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
jahody,
cukr,
poleva želatinová,
voda
Komentáře (7)