Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží rizoto

Rizoto jak jej známe, je rychlé, jednoduché a vynikající jídlo. Krásně se v něm zpracuje zbylé maso, zelenina nebo uvařená rýže z jiného pokrmu a můžete do něj vždy přidat, co má rodina ráda.

Hodnocení receptu je 4,4 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme kuřecí stehna nebo čtvrtky, obereme maso a pokrájíme. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Krok 2: Zeleninu mírně osmahneme na másle, vše promícháme a ochutíme. Krok 3: Zasypeme strouhaným sýrem, nastříhanou řeřichou a polijeme kečupem.

TIP: Jak zachránit přesolené rizoto před vyhozením

Zveřejněno 19. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qq2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qq2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jj, jak níže píše Petr: :yes:
U nás tomuto říkáme "Rýža s masem"
Ale dnes jsem si to uhotovil takřka podle rcp (bez zeleniny, bez sýra, bez kečupu)
***
citace z jakési knihy:
...a babičko, jak to děláš, že od tebe je jídlo dycky lepčí?
Víš děvenko, já navařím dycky míň než by se snědlo...
***
Paní casinová knížku evidentně nečetla a babička ji patřičně nevyškolila ;-(
Štědrovečerního kapříka (hmotnil 3200g, pro dva jedlíky!!!) jsem dojídal až skoro do Silvestra 8-(
Dále jsem napřed dojížděl rybí polívku, pak zelňačku (ta bývá s vánočkou jako postní jídlo k obědu 24.12.) a dnes už poněkolikáté vývar z morčacích stehen se žloutkem - tohoto se nepřejím a naschvál jsem si pořídil bujonové šálky www.drento.cz/evolution-bujon-salek-s-uchy-35-cl-detail?pk_source=zbozi.cz&pk_medium=srovnavac&pk_campaign=porovnavace&pk_keyword=%C5%A0%C3%A1lek%20bujon%2035%20cl%20-%20PCD-036-RAK-EVCS35%20-%20%28331601%29
No a protože ta stehna se už pomalu začala v lednici hýbat ;-) tak skončila v rýži
Rýži jsem dusil a poprvé v životě jsem ji podléval tím drůbežím vývarem (rozdíl oproti H2O jsem nepoznal, ale Zdenda P. by ze mne měl druhé vánoce:-)
Rýžu mám rád, ale tentokrát jsem to s množstvím poněkud přepískl zase ich 8-(;-):-8
Tož tak :-K

Dobrý den, přidávám fotečku. Rizoto je rychlovka a je dobré :-)

Často dělám podobné. Syn si k tomu kečup přidává, já si zas dám pár kapek sojovky - každý dle chuti. Rozhodně dávám bodík. :yes: Pokud jde o mraženou zeleninu, moc nekupuji, ale stejně na zimu si ji nechám zmrazit na mrazáku, protože ani v lednici nevydrží věčně, sklep mám vlhký (dokonce jsem tam před několika dny měla i "bazén") a špajz nemám. :-D

Přidávám foto. Malinko jsem si recept upravila, ale moc dobré;-)

Skvělé.. ale ten kečup neee

výborné, přidala jsem kečup přímo do rizota. Za 1 :yes: :-p

Tématické fráze:
rizoto, rizoto recept, rizoto recept, rizoto, drůbeží rizoto se zeleninou, rizoto recepty, drubezí rizeto, recept rizoto, rizoto recepty, recepty rizoto, recept rizoto, školní rizoto, školní rizoto recept, rizoto s kečupem, rizoto ze školní jídelny, drůbeží ryzoto, recept na rizoto, recepty na rizoto, drůbeží risoto, rizito

Suroviny:
kuře čtvrtky, směs zeleninová s kukuřicí, rýže, sůl, pepř mletý, sýr strouhaný, řeřicha, kečup sladký

Přidat fotografie receptu