Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám - KUŘE V SOLI

Na tento retro recept se možná už pomalu zapomnělo. Osvěžte si ho s námi a připomeňte si lahodnou a šťavnatou chuť kuřete. Jednodušší to už být ani nemůže. Jen kuřecí maso, sůl a chuťovým výsledkem je kuře jako grilované na ohni.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

innael innael

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 90 min

95 min (5 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku nasypeme 1 kg soli. Na to položíme omyté a očištěné kuře a lehce ho osolíme zvenku i zevnitř. Krok 2: Pečeme na 200 °C asi 1,5 hodiny. Krok 3: Pak už jen odřízneme kůži, která se dotýká soli, naporcujeme a servírujeme.

TIP: Jak upéct kuře běžným způsobem

Zveřejněno 15. 7. 2010

Poznámka autorky innael

Tento recept jsem zkoušela s jistými obavami, moc jsem tomu nevěřila. Ale výsledek byl skvělý, nebojte se, kuře není přesolené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám - KUŘE V SOLI

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9DNY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší a nejlepší kuře, co znám - KUŘE V SOLI

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9DNY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Eja57: ano, odkryté

moony: odkryté

Možná hloupá otázka, ale... pečete pod poklicí, nebo nezakryté? :D

Recept je vynikající, dříve před 40 lety jsme často kuře tak pekli. Zase ho tak upeču,díky.:-K

Výborné, recept znám asi 40 let a zde jsem si jej připoměla a už jsme po jídle. Kuře je jako z grilu a manžel který kuřata nemusí, tvrdil že je ještě lepší, zkrátka geniální recept.

teda takhle neskutecne stavnate kure jsem snad jeste nejedla, diky za tip, je to uzasny :-)

Dnes jsme měli na oběd :yes: přidala jsem fotečku.

To není ku v soli ale na soli!!! si to plete dámo

... Ano, super kuřátko. Už čtyřicet :-) let ...

Já děláme tak,že pekáček se solí nejdřív nechám predehřát,pak teprve položím kuře a to důkladně osušené.;-)

Dana61: To máš tak rozpálená záda, nebo na nich při pečení ležíš? :-D

V těchto vedrech idealní jídlo:-p:yes:.

Děkuji za bodíky a jsem moc ráda, že kdo se odvážil zkusit, tomu chutnalo :-)).

Výborný a dietní recept, přidávám bod a foto:yes:.

Už jsem dlouho nedělala:-Ovčera jsem měla málo času,tak se kuřátko samo opékalo;-)Všimla jsem si,že jsem posledně neobodíkovala,tak po roce napravuji:-))a za príma jídlo:-p+8:yes:bodík posílám a foto přidávám:-)

už kdysi dávno ho uveřejnil Péťa Vařič - pamětníci vědí ;-);-) a je to jedna z nejlepších úprav kuřete. Ještě doplním, Tu sůl, co oloupete, klidně dál používejte, je neuvěřitelně lahodná :-p:-p:-p

dneska jsem se babrala s dortem a na velké vaření nebyl čas ani prostor - takže jsem udělala toto kuře, které jsem tak připravovala kdysi před 20 lety v rámci jakési dietky :-8 a nezklamalo mě, je tak dobré, jak si ho pamatuji ;-) dokonce tak dobré, že jsem ho ani nestihla vyfotit :-O:-D:-D takže alespoň pochvalu a bod :yes:, udělám častěji ;-)
PS: také jsem dala na prsa a neotáčela, jsou krásně křehká a nevysušená....dělala jsem v kastrolu přikryté, 1,5hod. na 200°C.;-)

innael, tuto úpravu kuřete dělám již opravdu léta a je báječné. Jenom peču na zádech, ty na prsou, ale výsledkem je kuře velice podobné grilovanému. Vyzkoušejte, jednoduché a překvapivě dobré:yes::yes::yes:

Jani, díky :-K.

Majdo, neotáčím, šoupnu to do trouby a za zhruba hoďku a půl vytáhnu. Není třeba si toho všímat :-)). Ten čas je samozřejmě orientační, záleží na troubě.

a to kuře neotáčíte?

Znám, je moc dobré;-):yes: A vítám tě u nás:-K, ty ses nám rozjela, jen tak dál, i za mne:-)

Tento recept tu už je, ale Češi ho špatně nacházejí - je ve slovenštině. Dala jsem ho do podobných. Také jsem dělala, je moc dobré, jestli nejlepší nevím, ale výborné určitě. Ale i přes množství soli bylo málo slané (pro mě) ;-).
Bod +:yes:

Děláváme 33 let;-)a je to jedlé-kuchařinky nebojte se:-K:-D

Jj, jak píše níže Anna Kocikova: - je to jedlé :-8

:yes::-Kjj je skvělé

Ano, je výtečné, jenže kuchařinky se ho bojí, aby to nebylo přesolené. ALE NENÍ!!! :-))

O tomto receptu už jsem slyšela dávno a ještě jsem ho nezkoušela:-). Ale prý je to neuvěřitelně dobré a šťavnaté;-) :yes:

Tématické fráze:
kure na soli, kuře na soli recept, pecene kure na soli, kuře v soli, kuře pečené v soli, recept kuře pečené na soli, kuře pečené na soli, nejlepší recepty z kuřete, recept kuře na soli, nejlepší kuřecí recepty, recepty kure na soli, kure na soli recepty, co z kuřete, jak upéct kuře na soli, pečené kuře v soli, nejlepší pečené kuře, recept na kuře na soli, kuře v soli recept, kuře se soli, co s kuřete

Suroviny:
kuře, sůl

Přidat fotografie receptu