Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodný králík na červeném víně

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janahh

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 408 kJ /
2 010 kcal
Bílkoviny13,03 g
Tuky130,14 g
Vláknina17,24 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,70 g
Sacharidy110,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme osolíme a prošpikujeme, pak ho ze všech stran orestujeme na másle. Krok 2: Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a rozpustíme s tukem, pak přidáme cibuli a kořenovou zeleninu, když je zelenina do růžova tak jí přidáme k masu, spolu s kořením - podlijeme vínem, citronem a octem, dáme povidla a pečeme do měkka. (podléváme vodou). Krok 3: Upečené maso vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a přidáme cukr - zalijeme vývarem a vínem - omáčku povaříme a po vyjmutí koření rozmixujeme. Dochutíme solí, cukrem, citronem.

Zveřejněno 16. 7. 2010

Poznámka autora janahh

Už jsem tu jeden podobný recept našla - ale není úplně stejný - vyzkoušejte ;-)

Nejlepší jsou povidla domácí - nejsou tak sladká jako kupovaná.

Příloha - http://www.toprecepty.cz/recept/13051-spekove-kned... (jen cibulku usmažím na slanině a tuk sleji, jinak by se rozpadly a přidám z bylinek akorát petrželku nebo pažitku)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodný králík na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8vM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodný králík na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8vM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Evi a co teprve po ochutnání!:-D

:-p:-ppo zhlédnutí fota není co dodat:-p:yes:+4

janahh , vynikající příprava králíka!! Jsem nadšená!:-p Všechny chuti ingrediencí jsou perfektně vyvážené, vzdáleně mi omáčka připomíná povidlovou, ale jen malinko. Dala jsem domácí povidla, jak jsi poradila a přílou knedlík, jelikož se nezmiňuješ, jaká příloha by byla vhodná. Určitě by byly fajn i nějaké nočky. ;-) Pokud nevadí, přidávám fotky a veliký dík za recept, který jsem určitě nedělala naposled. Plus už jsi ode mne dostala a já věřím, že nejsem jediná, kdo vyzkouší;-)

janahh, aby byl odkaz aktivní, musíš pod rámečkem vlevo kliknout na URL a tam odkaz vložit, Ale i tak si to najdu;-)

tady je recept na povidla, které používám - www.toprecepty.cz/recept/12513-povidla//

Tak s povidly králíka neznám, moc se mi to líbí, další varianta, kterou určitě vyzkouším;-):yes:

Je to skoro jako králík ne černo. Já dávám místo švestkových povidel rybízový džem. Švestková povidla vůbec jako taková nemáme v oblibě. Jsou pro nás moc sladká. U nás spíš všechno do kyselkava. Ale to je na chuti každého z nás.Jinak bych dodala že tento receptík je mňamózní papáníčko.

jako přílohu dělám tyto knedlíčky: ;-)www.toprecepty.cz/recept/13051-spekove-knedliky-s-bylinkami/

Tématické fráze:
králík na víně, lahodný králík na zelenině, nejlepší králík na víně, babiččiny recepty králík na zelenině, králík na povidlech, králík na zelenině a víně, babiččin králík na zelenině, kralik načerveném vině, králík s povidly, recepty králík na zelenině, králík povidla, naložený králík na víně, babica králík na zelenině, králík na zelenině recept prostřeno, recept králík na víně, recepty - králík na víně, recepty králík na vině, kralik recepty na vine, recept na kralika na vine, králík na čereném víně

Suroviny:
králík, slanina, sůl, tuk, cibule, zelenina kořenová, pepř, koření nové koření, bobkový list, víno červené, citron, ocet, povidla švestková, mouka hladká, cukr, vývar

Přidat fotografie receptu