Okurky velmi dobré
Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od kupovaných jsou bez chemie a díky česneku se nikdy nezkazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 208 kJ / 50 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,41 g |
Tuky | 0,21 g |
Vláknina | 4,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření a ocet.
Krok 2: Poté rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a listem.
Krok 3: Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce.
Krok 4: Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých 5 minut při 100 °C.
Krok 5: Vytáhneme a po vychladnutí otočíme dnem vzhůru. Takto necháme sklenice do rána stát a druhý den je otočíme zpět a uložíme.
Zveřejněno 19. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
Moje poznámka
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
Nejnovější recepty
Pečená jehněčí kýta
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční koláč
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční sekaná
Přidáno před 11 hodinami
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 18 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno 18. 4. 2025 16:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jidáše, jidášky…
stefi.f47 před 4 hodinami
Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Tereziena před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Noe_tvori před 5 hodinami
Tvarohové noky
Lencadlo před 5 hodinami
Cibulová pomazánka s nivou
Michaela-w před 5 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
klarakucakova před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Iveta_Brabcova před 6 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Marketakrbcu před 6 hodinami
Sekaná s tvarohem
Antonausprag před 6 hodinami
Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
LudmilaM před 7 hodinami
Tématické fráze:
lak na okurky,
výborný lák na okurky znojemský,
dobrý nálev na okurky,
výborný lák na okurky,
lak na znojemske okurky,
recepty z okurek,
jak dlouho vařit okurky,
nálev na okurky s cukerinem,
lák na okurky do sklenice,
zaváření okurek,
recept na znojemské okurky výborné,
nálev na okurky přímo do sklenic,
lák na okurky bez vaření,
nálev na znojemské okurky,
okurky,
vyborny nalev na okurky,
nálev na okurky do sklenice,
lak na okurky s cukerinem,
znojemský lák na okurky,
recept na lák na okurky
Suroviny:
mrkev,
křen,
cibule,
koření hřebíček,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
skořice celá,
kopr,
česnek,
semínka hořčičná,
cukr krystal,
sůl,
ocet
Komentáře (50)