Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené vdolky

Připravte si s námi poctivé vdolky. Nadýchané smažené bochánky z kynutého těsta, na které ani do široka otevřená pusa skoro nestačí. Zůstane vám po nich blaho na jazyku a pusa od ucha k uchu ušmudlaná od marmelády či povidel.

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 5 min Doba smažení 1 dávky

135 min (130 min příprava + 5 min tepelná úprava, Doba smažení 1 dávky)

Suroviny pro 15 kusů

15kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 966 kJ /
3 338 kcal
Bílkoviny69,15 g
Tuky163,96 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 509 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy388,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, mouku smíchanou s cukrem a solí a na mouku rozdrobíme droždí. Pekárnu zapneme na program Těsto. Nebo těsto zpracujeme ručně, bez pekárny. Krok 2: Vykynuté těsto rozválíme na plát cca 2 cm vysoký, ze kterého vykrajujeme skleničkou vdolky. Krok 3: Každý vdolek uprostřed prstem promáčkneme a necháme je na pracovní desce chvíli znovu vykynout. Krok 4: Pak prohlubeň znovu zvýrazníme a vdolky vkládáme prohlubní dolů do středně rozpáleného oleje. Smaží se poměrně rychle, proto vdolky hlídáme a včas otočíme. Krok 5: Usmažené vdolky odkládáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej. Krok 6: Po zchladnutí vdolky zdobíme marmeládou, tvarohem, či zakysanou smetanou, podle své chuti.

TIP: Jak správně smažit koblihy a vdolky?

Zveřejněno 19. 7. 2010

Poznámka autorky isindy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené vdolky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8pn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené vdolky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v8pn

Komentáře (58)

Těsto je mastné,těžké..vdolečky se nepovedly..:-((;-(

Velké zklamání.těšila jsem se na nadýchané vdolky,jako si pamatuji od babičky,a zatím se usmažilo cosi olejnatého. Do těsta asi tolik oleje nepatří...

Testo bomba,dobre se snim pracovalo..ukladam do oblibenych:-*

Recept me moc nenadchnul. Byla jsem naopak naštvaná ze jsem dělala ze dvou varek... Ztráta času.

Jestli můžu přispět komentářem, zdá se mi,že je v těstě oleje moc. V běžných těstech na smažené vdolky je tuku jen kolem 50 g na půl kila mouky. Tady je trojnásobek. Říká se,že když moc omastíme těsto na smažení,že pak vdolky o to víc tuk nasají při smažení.

SiDaLu: znovu jsem si přečetla recept a autorka v postupu č.7 na to upozorňuje;-)

Zřejmně nebudete jediná mně se stalo to samé .:no:

SiDaLu: já bych řekla,že jsou nedosmažené:-(jestli jste je nesmažila moc prudce.

Asi budu jediná. Prosím kde se stala chyba? S těstem se krásně pracovalo, počet kousků odpovídal, ale po usmazeni jsou uvnitř , no prostě nedobré. Jako rozbridle olejové něco ;( :-(;-(

Dobry den zaujal me Vas recept na vdolecky a vyzkousim ho..chci se jen zeptat zhruba jak dlouho nechat kynout testo..??dekuji:yes:

:-)dělala jsem dvojitou dávku měla jsem jich 38. Byly výborné:yes: přidávám fotku

BlaV:Vážená paní, i do svatebních koláčů se dává olej. A to proto, aby déle vydrželi. Když se dává máslo, do druhého dne jsou tuhé. Je na Vás co si tam dáváte. Ale olej je lepší!!!

moc dobré vdolky jsou výborné děkuji za úžasný recept <3

za celý svůj život jsem do kynutého těsto nedávala olej a ani teď to nebudu zkoušet :no::no:

BlaV.: :-) Je na vás, či to skúsite alebo nie. Len nechápem, prečo to oznamujete a dávate palce dolu len preto, že nie ste prístupná zmenám. ;-)

Také jsme měli 33 ks ale máme 4 ks vnoučat a těm moc chutnají mohu jen doporučit <3

Opravdu moc dobré:yes:

Dana: nahoře v receptu píšu -15-20ks dle velikosti...pokud jich někdo udělá 40, tak to musí být jednohubky...:-) ale proč ne, i malý vdolek je vdolek ;-):-p

Luxusni,jen ja z te davky jich mam 22 ks,vic jsem je rozvalela jinak by nebylo ani tolik,mozna priste napsat kolik asi je z toho ks:-K

Jsou fakt luxusní :-p;-), Měla jsem jich naděláno kolem 40ti kusů, a už je polovina pryč :-D

Tak jsem vdolecky prave dosmazila. No jsou vyborne, hned jsem snedla pulku talire a ted se nemohu hnout:-D

Tááák... a těsto už kyne v míse, večeře bude sladká :yes:
Díky za fajn recept:-K

Stejny recept delam uz leta a je vyborny:-8:-K

:-p:yes:opravdu dobré. Můj tip, když vám vdolky zbudou, nevadí. Zkuste dát na talířek a nepřikrývat, množství co sníte, na pár vteřin do microvlnky, čím víc kousků tím víc vteřin, ale opravdu hlídat jsou pak jak čerstvé:-p. Dělám takhle i buchty, a vše co je kynuté opravdu mňamka. :-*:-p

Tohle vypadá hrozně jednodušše, vyzkouším a jestli se povedou tak to bude něco jako setkání se základkou po dvaceti letech :)

maminka: vskutku konstruktivní příspěvek, nechávám bez komentáře :-)

maminka:Nevidím jediný důvod, proč se o tomto receptu vyjadřuješ takto nepěkně. Podle něho by uvařila i nezkušená kuchařinka. Recept je podle mě napsaný jak má být, podle mě se stala chyba někde jinde..., zkus ji přiznat.

Radostinka 29. 10. 2011 09:29
isindy:tak dnes zkouším Váš recept...mám na vdolky svůj,ale chtěla jsem vyzkoušet jiný... a těsto už kyne...mám domácí ostružinový džem,zakys. smetanu i tvrdý tvaroh...už aby byly hotové:-p:-8

Stáňa: tak v to doufám taky:-8, dej vědět ;-)

dneska jsem se rozhodla ,že budou vdolky podle tebe....tak doufám,že dopadnou a budou všem chutnat:-p

mňam tak to bych si dala hned! :-p

Tématické fráze:
vdolky, vdolky recept, vdolky z kynutého těsta smažené, vdolky ze sušeného droždí, kynuté těsto na smažené vdolky, recept na vdolky, recept vdolky, rychle vdolky, vdolky z kynuteho testa, bavorské vdolky z kynutého těsta, vdolky bez droždí, recepty vdolky, jednoduchy recept na vdolky, jak se dělají vdolky, recept na domácí vdolky na oleji, vdolky jednoduche, vdolek, jednoduché vdolky, recept na domaci vdolky, kynuté vdolky

Suroviny:
mléko, olej, mouka hladká, sůl, cukr, droždí čerstvé, olej, marmeláda, tvaroh, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu