Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina

Jednoduché lité těsto a ovoce dle sezónní dostupnosti a chuti - pouze toto stačí k přípravě výborného moučníku. Bublanina mnoho z nás přenese do dětství a vzpomínek na prázdniny u babičky. Ať už s třešněmi, jahodami nebo borůvkami, vždy vykouzlí úsměv na rtech.

Hodnocení receptu je 4,9 (91×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PetulaP

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 522 kJ /
4 188 kcal
Bílkoviny75,86 g
Tuky148,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy628,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení, troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Přidáme cukr, veškeré tekuté ingredience a vymícháme těsto. Krok 3: Těsto vylijeme do plechu vyloženého pečicím papírem a povrch poklademe ovocem. Krok 4: Plech vložíme do trouby, pečeme zhruba 30 minut. Zda je bublanina dopečená zkontrolujeme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku. Je-li špejle po vytažení z těsta čistá a suchá, je bublanina dopečená.

TIP: Nejlepší hrníčkové moučníky s ovocem

Zveřejněno 22. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6BpN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6BpN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (86)

Dík za výborný recept,dostala jsem pár třešní,tak jsem vyzkoušela,dnes peču znovu s borůvkami. Jednoduchý recept a opravdu výborná bublanina.:-K

Výborná!

Výborná, jednoduchá bublanina :) Byla pěkně nadýchaná.

Výborná rychlá buchta👍🏻

co dodat? úžasná rychlovka bez vážení, děkuji:yes:

Tak jsem zkusila upéct a je dobrá, jednoduchá na přípravu , jen toho cukru na mě bylo dost, příště uberu. Dělala jsem na plech 38*24cm a je krásně vysoká,cca 4cm.

Děkuji za recept, dnes peču podle tohoto receptu podruhé. Bublanina je moc dobrá<3, vláčná a rychlá!!!!! Recept si ukládám.:-K

Gregusa: nevděk světem vládne :-8 a většinou nejvíc křičí ti, co nikdy nic nedokázali. Takže si to neberte! <3

Je to jako cesta zpět v čase, ochutnat tento skvost, kdy nám babička v první prázdninový týden upekla bublaninu v Debři u Mladé Boleslavi, kde jsme jako kluci trávili prázdniny ve zlatých šedesátých <3:-K:-D

výborna

Jednoduchý a osvědčený recept bez vážení, který se vždy povede. Jinak už bublaninu nedělám. Dnes jsem upekla jahodovou a navrch přidala ještě drobenku, kterou dávám skoro vždy. Díky za skvělý recept.

Prave peču :-)

Tak jsem tentokrát pro změnu udělal rybízovou a opět vynikající, :-K:yes: mňam.<3

Vynikající a jednoduchý receptík.:-K Už třetí rok dělám bublaninu jen takto. Dnes jsem dělal meruňkovou, tak jsem vložil i foto a aby toho nebylo málo, vložil jsem fotky i té mojí první třešňové bublaniny.:-K:-)

PetikP: nejdřív Ti chci moc poděkovat za tento recept, už třetí rok dělám bublaninu jenom podle něj,:yes::-K
Jinak, to co jsi prožívala při vložení tohoto receptu jsem prožil i já. Když jsem se tu zaregistroval, jednou tu na mne vykoukl recept na kuře na paprice a protože mi připadal nic moc, tak aniž bych zkoumal kolikrát tu recept je, vložil jsem sem také svůj recept. 8-( Taky jsem to hned schytal,:-(( nejdřív, že už je tu 38x a pak aniž by uvařili a ochutnaly, zkritizovali i použité ingredience.:-Q Takže, nic si z toho nedělám, vždyť je nikdo nenutí aby to vařili podle mne. ;-):-)

Dík za recept. Splňuje mé požadavky- snadný, rychlý a velmi dobrý :-)

Už se peče :-D :yes:

U nás už je tato bublanina stálicí. Rychlá a dobrá. Dnes upečena s třešněmi. Díky za recept :-K

pandapopo: už vám ta karanténa leze na mozek?
Ty nesmyslné komentáře mažu a pokud se budou opakovat, bude váš účet zablokován!

:yes:Vyborna :yes::yes::yes:

Jednoduchá, výborná

Tak to je neuvěřitelný :-O Tento recept jsem přidala před 8mi lety :-D Už si nepamatuji staré přihlašovací údaje..Teď jsem hledala nějaké recepty a vykoukl na mě i ten můj (od mé maminky) :-D Nečekala bych kolik lidí tady napíše a kolik lidí jí udělalo.. Tenkrát to byl první recept, který jsem někam dala a byla jsem pyšná na sebe že jsem něco zvládla, protože jsem začínala v kuchyni :-) Ale pak mi to tady hodně zkritizovali na začátku tak jsem se sem už nevrátila. Teď po 8mi letech už jsem pořádná kuchtička :-D A opravdu jsem moc ráda, že vám bublanina podle tohoto receptu chutná :-K :-K:-K Já ji dělám dodnes... :-8 Krásný den...

Dělala jsem poprvé a určitě ne naposled.:-) Je krásně nadýchaná a vlačná i třetí den. Syn se po ní mohl utlouct. Díky za super recept.:-K:-p

Delam ponekolikate a vzdy hned zmizne. Super recept :-) :yes:

Alena Žváčková 23. 8. 2017 08:47
Vynikající, přidala jsem 2 lžíce kakaa a dělala s ostružinami....

naprosto jednoduché..vše jsem smíchala,nahoru dala broskve a šoupla do trouby :-p a bublaninka jedna báseň moc výborný,jednoduchý recepet DĚKUJI:yes:

Renata: ked obalis ceresne v cukru,nespadnu tak na dno plechu.zostanu na povrchu kolaca

Opravdu výborná rychlá buchta. Už ji peču potřetí a vždycky se povedla.

vynikající,rychlá a nadýchaná:-K:-K:-K

pazderka83:
a co to má za vihody když se obali třešně v cukru?:-O

Marcela Ernst 20. 2. 2015 10:01
Rychla a v celku dobra. Diky za recepty, je prijemny nekdy udelat zmenu.

Marcela

Moje druhá nejoblíbenější buchta!!!:-)):yes::yes::;-)

Jana Kučerová 1. 8. 2014 18:12
Zdravím všechny. Náhodou jsem klikla a ejhle recept pro mne!Doma málo surovin a návštěva za dveřmi. Dala jsem máslo podle Peti,protože ho miluju. PetulkoP díky. Jentak mimochodem, je velmi dobrá.

Úžasná,rychlá..prostě mňam!Jedna z nejoblíbenějších buchet! :-p;-):-)):yes::yes::yes::-K

Podle tohoto receptu jsem pekla již mockrát, ale po delší době jsem zapomněla poměry, tak jsem zapátrala tady a hned jsem našla. SUPER!!! Pro 2 stačí dělat na malý plech poloviční porci (vím od sestry), ale u nás je mnoho jedlíků, takže mizí celá okamžitě. Tentokrát na půl plechu broskve na měsíčky, na půl plechu švestky na půlky.... Zkrátka pole toho, jaká je na zahradě úroda. Nejlepší rychlovka ;-) a pro návštěvy, co se ozvou hodinu do příjezdu, parádní :-8 :-))

Mala som pred dlhsim casom strasnu chut na bublaninu a vybrala som tento recept podla obrazku a hrncekoveho recepta! ;-)
Uplne jednoduche a rychle. Tiez to davam na 180° na ca 35min du truby.
To jedine, co davam inak, je olej - miesto neho davam maslo, ca 75g.

...Mimochodne - chystam sa ju prave opät spravit!!! :-D

Dakujem za recept, Petulo!!! :-K

nejlepší bublanina kterou dělala jsem jí a hned byla pryč a te musím dělat znovu :) moc chutnala dávám bodík

Je moc moc dobra :yes: Vyplivla mi vaha, tak jsem zkusila podle tohoto receptu a uz ted vim, ze jsem nedelala naposledy. Jen jsem tresne obalila v cukru a zbytek cukru pridala do testa :-* :-p

místo mléka dávám kefír a je vynikající.:-p

Ang: Můžeš, taky někdy dávám, když dojde mléko, jasně že s mlékem je lepší, ale jde to i s vodou

Ang: môžete, ale na chuti to budete cítiť :-)

Můžu místo mléka pouzit vodu ? To asi ne že? :-)

Není to sice typická jemná bublanina, ale je moc dobrá a pokud potřebujete rychlou buchtu, tak je to značka ideál. U mě tradiční s třešněmi, pekla jsem 25 minut na 175 stupňů, celkem nízké těsto, a podařila se. Můžu doporučit:-)

Skvěláá!! :) Udělala jsem jí s jahodami a je nadýchaná a strašně dobrá:) Půlka už zmizela.. Jednoduchý a chutný recept!:))

Nadýchaná,jednoduchá,super.Vyzkoušeno a snězeno :-D Udělila jsem bod.

Dnes jsem pekla s ostružinama a posypkou a je vážně vynikající!:yes:

Tak jsem zkusila a je opravdu krásně jemňoučká a nadýchaná. Super! :yes::-p

Zítra jdu zkusit. A jsem ráda, že je tu z čeho vybírat. Možná jsou tu hodně podobné recepty a nejen na tuto buchtu, ale plno receptů se liší v minimu a nakonec to udělá opravdu velikej rozdíl. Tento mě nadchl složením, stejně tak i fotkou a když čtu komentáře, určitě bude moooc chutnat! :-p

Prima - meruňky, červený rybíz a posypka, no a tisíce děkovných dopisů:-p:-p:-p

Děkuju za recept, bublaninu jsme hned snědli, byla nadýchaná a jemná. Dávám bodíík :)):-K

marušenka 25. 6. 2012 17:35
dneska jsem zkusila tuto bublaninu a je opravdu výborná nechala jsem to na 180 stupňů 30 minut a skvělé úplně krásný na očko a chutná taky výborně fakt super recept :-K

:yes:

Můžu jen a jen pochválit,dnes jsem vyzkoušela a je výborná,dělala jsem taky borůvkovou a jen mizí ještě vlažná :yes::-))

Zdenka1: Děkuji mockrát, určitě to příště tak zkusím :yes:;-)

stanik:aby se ovoce nepropadlo, tak se obaluje v hladké mouce. Mě se osvědčilo dát péct těsto samotné a ovoce přidat asi po 15 minutách pečení. Vyzkoušej a uvidíš:-)

Dobrý den, buchtička se mi povedla a chutná skvěle, děkuji za recept :-p
Jen malý dotaz: Jak zabráním tomu, aby se mi to ovoce propadlo až na plech. Děkuju :-8

Udělala jsem přímo borůvkovou a jen se rozplívá na jazyku,za chvilku nebude,je to fakt vynikající mňam mňam:-p:-D

mozna tu autorka uz nechodi, tak se necertete..... ;-), jdu pect ;), jahodovou :-p

Dasinko (neregi.):-), nejsem autorka, ale dovolím si odpovědět za ní. Pekla bych na 175 - 180°C asi 25 - 30 min. dle výšky těsta. Před vyjmutím z trouby zkontrolovat špejlí - má být suchá bez těsta;-). Už jsem autorku před rokem slušně poprosila o doplnění údajů, ale bohužel, tak by je možná mohl někdo z kompetentních doplnit do receptu.

tak do prcic na kolik stupnu a jak dlouho se to pece????

včera jsem zkoušela dělat tuto bublaninu, je opravdu výborná, jednoduchá a rychlá. nahoru jsem přidala ještě drobenku:yes::-p

Ještě teplou bublaninu jsem musela s klukama ochutnat a je výborná. Děkuji za recept. :-8:yes:

možné to je ze to tu je 125krat ale ja jsem si práve hlavne i dle fotky vybrala ten její;-)

Dnes jsem bublaninu dělala a je mimořádně dobrá, nadýchaná jako peříčko.Hrnek u mě byl 250 ml.Moc děkuji za recept, mohu jen doporučit.

Moooc dobra bublaninka, vazne neni sucha a nejvic mne zaujal tento recept prave kvuli obrazku,vypadal krasne. Vsimla jsem si ze moc lidi tady stupne neuvadi, takze pro me je jistota to tam soupnout na 180 a je to. Jinak delalo se to asi 30 min, ale je lepsi to hlidat,vime. Mimochodem me je 22 a pecu uz nejake 4 roky co jsem s pritelem, nic zazracneho ale taky me to bavi, takze Petulo hodne zdaru, tohle se hodi vzdycky...:-))

Ahoj Petulo, chválím tě dnes je zázrak že mladá slečna jako ty má zálibu ve vaření a pečení! Dnes jsem si dělala bublaninu podle tvého návodu ingrediencí:-)jen jsem měla větší plech tak jsem musela přidat:D chválím tě a z negativních ohlasů si nic nedělej!!! Jen jediná výtka a nemyslím to zle, ale stupně sou důležité pro začátečníky:-)Jinak moc moc pěkné fandím ti!!

na kolik stupňů to dát a na kolik minut:-?

@Petu, dakujem :yes:

Petulko máš ji moc krásnou!Vítám tě mezi námi a at se ti tu líbí!:-K Máš krásné fotečky!;-) Posílám ti bodíka do startu na těchhle stránkách!:-)):yes:

Petula:-) máš moc jedlé fotky:-p.Nebudu tu řešit problém,kolik že receptů....,ale mám spíš na tebe prosbu;-).Mohla by jsi dopsat do receptu pár důležitých údaů,aby byl recept pro všecny? - na kolik stupňů pečeš,jak dlouho,na jak velký plech tvou bublaninu děláš,že pečeš na papíru,nebo je nutné plech vymazat,....Nejsou tu jen zkušené pekařky a kuchařky,ale hodně sem chodí i začátečnice/začátečníci,kterým potom takové udaje chybí,protože jí jdou péct třeba poprvé.A věř,že každá rada pomůže;-).A věřím,že tvá bublanina s pěknou fotkou,hodně lidí k nahlédnutí nebo upečení naláká;-).Předem děkuju:-K.

Simonko,:-) já nevím jak Ty, ale já když píši nějaký komentář, tak se nepodívám nejdřív na profil, jestli tu je někdo poprvé apod. Magdalenka upozornila slušně, tak nevím, co je tady nefér.
Petulko - promiň, neber to osobně, tento problém s opakovanými recepty tady byl, je a bude. Určitě jsi chytrá holka a příště už budeš vědět, že než přidáš recept, tak použiješ vyhledávání, jestli tu už není. Pravda je, že někdy to člověk nenajde, hlavně u koláčů, které jsou prakticky všechny ze stejných surovin. Bublaninu máš moc hezkou a budeme se těšit na další Tvé receptíky a krásné fotky;-):-)

Tak to jsem ráda,přeci jen nelíbí se mi opravdu když je tu někdo prvně a hned se mu dostane výtek,že sem recept pomalu neměl dávat,když tady je 125receptů,zajímalo by mne,zda tato výtka padla u všech kdo to sem dal.:-K
nemyslím,to ve zlém,ale někdy mi to přijde opravdu nefér,hlavně vůči těm co přijdou prvně a odváží se vložit recept.;-)

Už ji pěkně peču v troubě, určitě bude výborná:)

Tohle je asi první buchta, co jsem kdy upekla. Je dobrá, o to nic, ale znají ji dozajista všichni, kdo nějaký čas vaří a mnozí ji upečou poslepu; proto chápu Magdalenku, má asi (a to stejně jako já) představu, že by se recepty neměly příliš opakovat, ale stačí dát fotografii k již existujícímu. Ovšem jestli tu tahle buchta je nebo není, to jsem, přiznám se, nezkoumala. Ale chápu i Petulu, když přijde někdo nový, rád se pochlubí dobrým receptem, podělí se o něj a nezná vyhledavač atd...
Tak snad to neodradí ani jednu...;-):-K

Simona Kucerova: Určitě mě to neodradilo :-) Hlavu si z toho nedělám..Je mi 19 let a jsem ráda, že se tomu aspon trochu věnuji a baví mě to..Což se nedá říci o každém v mém věku :-)

Tématické fráze:
bublanina, bublanina od babičky, recept na bublaninu, bublanina top recept, bublanina recept, hrnickova bublanina od babičky, hrníčková bublanina s třešněmi, recept bublanina, litá bublanina, výborná borůvková bublanina, jak dlouho pect bublaninu, bublanina hrníčkový recept něj, malinová bublanina, nejlepší bublanina, litá bublanina s borůvkami, bublanina na velký plech, levná bublanina, top recepty bublanina, borůvková litá bublanina, jak dlouho se pece bublanina

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr krupice, mléko, olej, vejce, ovoce

Přidat fotografie receptu