Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičky s krémem

Dáte si dezert jako hlavní chod? Připravte si nadýchané buchtičky s jemným pudinkovým krémem podle našeho receptu. Jednoduchou klasiku zvládne hravě i začátečník a pochutná si celá rodina, zejména děti.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 30 min

130 min (100 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 378 kJ /
3 198 kcal
Bílkoviny95,30 g
Tuky75,04 g
Vláknina17,48 g
Cholesterol 486 mg
Sodík 927 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy526,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zahřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Krok 2: Do hrnečku nadrolíme droždí, promícháme se lžící cukru a zalijeme trochou mléka (jen tak, aby bylo droždí potopené). Přiklopíme a na teplém místě necháme asi 15 min kynout. Krok 3: Mezitím v míse utřeme tuk s cukrem a žloutky. Přidáme osolenou mouku a nakynutý kvásek. Krok 4: Technikou "vhánění vzduchu do těsta" vypracujeme postupným přidáváním mléka (asi 250 ml) hladké těsto. To je správně zpracované, jestliže se na jeho povrchu tvoří puchýřky. Přikryjeme ho a necháme kynout 45 - 60 minut, podle potřeby. Krok 5: Až těsto vykyne, vymažeme si pekáč. Krok 6: Lžící z těsta ukrajujeme a modelujeme kouličky. Ty klademe do pekáče tak, aby byla každá stěna, která sousedí s jinou buchtou, pomaštěna (aby se po upečení daly buchty oddělit). Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Krém připravíme jako řidší pudink, tj. postupujeme podle návodu na obalu, akorát přidáme víc mléka.

TIP: Oblíbené recepty na buchtičky s krémem

Zveřejněno 21. 3. 2008

Poznámka autorky www.zarovi.cz

Krém je možné ochutit kapkou rumu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Azz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Azz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Dneska je jdu dělat svímu synovi místo pudinku přidám směs v prášku a taky je to dobry buchtičky máme rádi celá rodina takže si určitě pocutnáme:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

ppp:krém je hodně ubohý, dávám do něj šlehačku a žloutky

je tento recept opravdu dobrý?:-?:-p:-8

Nadja: souhlasím :yes: Název jsem opravila;-)

Pajaja: nejde o slovíčkaření, ale aby si autoři nepletli pojmy s dojmy. Ve školní jídelně jsou to také buchtičky s krémem.
:-( Proč má někdo, kdo hledá rcp na šodó - tedy vinnou pěnu, číst plno receptů na pudinkový krém.

velice dobře přítel je miluje zitra je musím udělat :-)

Jééé, tady zase někdo slovíčkaří. Tak je zkrátka třeba vanilkové šodo. Bože! Tak to jsou buchtičky s krémem. Nechápu, proč tohle věčný sekýrování má kdo furt zapotřebí. Všichni tu přeci víme, že myslíme "TYHLE" buchtičky se šodo, jak je známe ze školní jídelny. :-S
Recept je báječný! :-p:yes:

Prosím autory, aby své recepty označovali správně!

Šodó je z vína, ne z pudinku.

Člověk hledá recept na šodo a všude vyskakují pudinkové buchtičky. Už je to otravné.

Jiří Bureš 12. 6. 2011 12:46
Podle návodu naší babičky děláme šodo z vody a vína: http://recepty.jiribures.cz/moucniky/dukatove-buch.... Babička taky radí dělat buchtičky ve více vrstvách. Vnější (opečené) lze podávat samostatně jako moučník. Vnitřní vrstva se zalije krémem.

Luxusní recept. Buchtičky jsou vynikající.:-)

Dávám bod, protože buchtičky mám ráda, i když tenhle krém nemá se šodó nic společného. Těsto dělám v pekárně - množství droždí v tom případě snížím na 1/4 kostičky čerstvého droždí (10,5gramu) a nevykrajuju, ale uválím provázky, dám na pečící papír, potřu tukem a rozkrojím kolečkem na pizzu (případně obracečkou, fotku postupu přidávám...

:-D:-D jsou výborvé moc jsme si pochutnali je to za bodík :-p:-p:-)

Ten nápad vykrajovat těsto znám už dlouho. já to těsto po vykrojení lžicí trochu roztáhnu dám do něj kousek meruňky, zabalím pomažu omastkem a upeču.Polévám někdy řidším pudinkem ale častěji vinným šodó.

Poznáme viac "šodó" - vínové, vanilkové, jahodové, atď...

Drobku chtěl jsem popíchnout,:-)) ale jak jsem četl tak není třeba .

Tématické fráze:
vanilkové šodó, šodó z pudinku, šodó krém, top recepty buchticky se šodó, dukátové buchtičky recept, buchtičky s krémem, buchticky s kremem recept, buchtičky s pudinkem, krém na buchtičky s krémem, buchtičky, dukátové buchtičky s vanilkovým krémem postup, buchtičky se, recepty na buchty, recept na buchticky, buchtičky s krémem z domácí pekárny, krém šodo, recept na buchticky s kremem, buchtičky s krémem bez droždí, buchticky recept, jak udelat sodo

Suroviny:
mléko, cukr krupice, mouka polohrubá, pudink vanilkový, tuk hera, droždí čerstvé, žloutek, sůl, tuk

Přidat fotografie receptu