Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičky s krémem

Dáte si dezert jako hlavní chod? Připravte si nadýchané buchtičky s jemným pudinkovým krémem podle našeho receptu. Jednoduchou klasiku zvládne hravě i začátečník a pochutná si celá rodina, zejména děti.

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 30 min

130 min (100 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 378 kJ /
3 198 kcal
Bílkoviny95,30 g
Tuky75,04 g
Vláknina17,48 g
Cholesterol 486 mg
Sodík 927 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy526,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zahřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Krok 2: Do hrnečku nadrolíme droždí, promícháme se lžící cukru a zalijeme trochou mléka (jen tak, aby bylo droždí potopené). Přiklopíme a na teplém místě necháme asi 15 min kynout. Krok 3: Mezitím v míse utřeme tuk s cukrem a žloutky. Přidáme osolenou mouku a nakynutý kvásek. Krok 4: Technikou "vhánění vzduchu do těsta" vypracujeme postupným přidáváním mléka (asi 250 ml) hladké těsto. To je správně zpracované, jestliže se na jeho povrchu tvoří puchýřky. Přikryjeme ho a necháme kynout 45 - 60 minut, podle potřeby. Krok 5: Jakmile je těsto vykynuté, vymažeme pekáč tukem. Krok 6: Lžící z těsta ukrajujeme a modelujeme kuličky. Ty klademe do pekáče tak, aby byla každá stěna, která sousedí s jinou buchtou, pomaštěna (aby se po upečení daly buchty oddělit). Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Krok 8: Krém připravíme jako řidší pudink, tj. postupujeme podle návodu na obalu, akorát přidáme víc mléka.

Zveřejněno 21. 3. 2008

Poznámka autorky www.zarovi.cz

Krém je možné ochutit kapkou rumu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Azz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Azz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Dneska je jdu dělat svímu synovi místo pudinku přidám směs v prášku a taky je to dobry buchtičky máme rádi celá rodina takže si určitě pocutnáme:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

ppp:krém je hodně ubohý, dávám do něj šlehačku a žloutky

je tento recept opravdu dobrý?:-?:-p:-8

Nadja: souhlasím :yes: Název jsem opravila;-)

Pajaja: nejde o slovíčkaření, ale aby si autoři nepletli pojmy s dojmy. Ve školní jídelně jsou to také buchtičky s krémem.
:-( Proč má někdo, kdo hledá rcp na šodó - tedy vinnou pěnu, číst plno receptů na pudinkový krém.

velice dobře přítel je miluje zitra je musím udělat :-)

Jééé, tady zase někdo slovíčkaří. Tak je zkrátka třeba vanilkové šodo. Bože! Tak to jsou buchtičky s krémem. Nechápu, proč tohle věčný sekýrování má kdo furt zapotřebí. Všichni tu přeci víme, že myslíme "TYHLE" buchtičky se šodo, jak je známe ze školní jídelny. :-S
Recept je báječný! :-p:yes:

Prosím autory, aby své recepty označovali správně!

Šodó je z vína, ne z pudinku.

Člověk hledá recept na šodo a všude vyskakují pudinkové buchtičky. Už je to otravné.

Jiří Bureš 12. 6. 2011 11:46
Podle návodu naší babičky děláme šodo z vody a vína: http://recepty.jiribures.cz/moucniky/dukatove-buch.... Babička taky radí dělat buchtičky ve více vrstvách. Vnější (opečené) lze podávat samostatně jako moučník. Vnitřní vrstva se zalije krémem.

Luxusní recept. Buchtičky jsou vynikající.:-)

Dávám bod, protože buchtičky mám ráda, i když tenhle krém nemá se šodó nic společného. Těsto dělám v pekárně - množství droždí v tom případě snížím na 1/4 kostičky čerstvého droždí (10,5gramu) a nevykrajuju, ale uválím provázky, dám na pečící papír, potřu tukem a rozkrojím kolečkem na pizzu (případně obracečkou, fotku postupu přidávám...

:-D:-D jsou výborvé moc jsme si pochutnali je to za bodík :-p:-p:-)

Ten nápad vykrajovat těsto znám už dlouho. já to těsto po vykrojení lžicí trochu roztáhnu dám do něj kousek meruňky, zabalím pomažu omastkem a upeču.Polévám někdy řidším pudinkem ale častěji vinným šodó.

Poznáme viac "šodó" - vínové, vanilkové, jahodové, atď...

Drobku chtěl jsem popíchnout,:-)) ale jak jsem četl tak není třeba .

Tématické fráze:
vanilkové šodó, šodó z pudinku, šodó krém, top recepty buchticky se šodó, dukátové buchtičky recept, buchtičky s krémem, buchticky s kremem recept, buchtičky s pudinkem, krém na buchtičky s krémem, buchtičky, dukátové buchtičky s vanilkovým krémem postup, buchtičky se, recepty na buchty, recept na buchticky, buchtičky s krémem z domácí pekárny, krém šodo, recept na buchticky s kremem, buchtičky s krémem bez droždí, buchticky recept, jak udelat sodo

Suroviny:
mléko, cukr krupice, mouka polohrubá, pudink vanilkový, tuk hera, droždí čerstvé, žloutek, sůl, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu