Vepřový perkelt / pörkölt /
Připravte si letní oběd po vzoru maďarské kuchyně. Pravý perkelt – pörkölt se ničím nezahušťuje a správnou chuť mu dodává kromě koření pouze vložená vyzrálá zelenina, koncentrovaná pasta a cibule. S těstovinami bude pokrm opravdu top!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 458 kJ / 1 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,40 g |
Tuky | 34,23 g |
Vláknina | 23,24 g |
Cholesterol | 214 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 64,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle zpěníme jemně pokrájené cibule a necháme zesklovatět.
Krok 2: Přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, přidáme obě papriky, pastu, mírně podlijeme a dusíme.
Krok 3: Mezitím krátce spaříme rajčata, zchladíme je a oloupeme.
Krok 4: Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná pokrájená rajčata, jemné nudličky paprik a doděláme doměkka.
Zveřejněno 23. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový perkelt / pörkölt /
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6x5
Moje poznámka
Vepřový perkelt / pörkölt /
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6x5
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 9 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 16 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno 21. 12. 2024 11:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 1 hodinou
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 2 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 4 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 4 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 14 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 14 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 18 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 18 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 19 hodinami
Tématické fráze:
perkelt z vepřového masa recept,
perkel,
vepřový perkelt se smetanou,
pörkölt,
perkelt,
perkelt recept,
výborný perkelt,
drzkovy perkelt,
perkelt z vepřového masa,
madarský vepřový perkerlt,
recept perkel,
drzkovy gulas,
vepřový perklet,
gulaš perkel,
maďarský perkelt,
maďarský vepřový perkelt,
madarský perklet,
nokedli,
porkolt recept,
perkel recept
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
pasta perkelt,
sádlo,
sůl
Komentáře (36)