Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecké opečené brambory

Vůni dálek a chuť středomoří, připomíná tato kombinace brambor, oliv, zeleniny a sýra. Je to dobrá volba, do horkých letních dnů, kdy se vám nechce dlouze vařit, ale potřebujete připravit oběd a všichni si chcete pochutnat.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 195 kJ /
1 481 kcal
Bílkoviny53,03 g
Tuky37,31 g
Vláknina32,92 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,25 g
Sacharidy219,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nové brambory i s pěknou slupkou omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pánve s rozpáleným olivovým olejem, přidáme neoloupaný česnek, několik snítek tymiánu a opékáme doměkka. Krok 2: Když jsou brambory téměř měkké, přidáme cukety nakrájené na čtvrt kolečka, šikmé proužky cibulky a opékáme ještě asi 5 minut. Krok 3: Na závěr přidáme kostičky sýra, půlky oliv, případně okapaná sušená rajčata a teprve nyní osolíme a opepříme. Krok 4: Prohřejeme a podáváme horké.

Zveřejněno 26. 7. 2010

Poznámka autorky Eliza

Sušená rajčata, nemusí být. Cukety použijeme dvě malé křehké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecké opečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GMJK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecké opečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GMJK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

BarboraS. 19. 5. 2011 13:16
Tak jsem dělala a je to výborné. Dá se jíst i za studena :yes::-p

Tak u nás olivy taky nejsou nějak oblíbené,zkusím bez nich a posílám bodíka:-K;-)

Elizo to vypadá tak moc jedle!!:-D:-D:-DBodík pro tebe!:-K:yes:

Eli, zdravé a dobré jídlo:yes: A fotečka krásná:yes:+10

Když vynechám ty olivy,tak myslím,že to budu muset dělat z dvojité dávky:-D:yes:

Ano, Blikni, jak píše Jaaja. před podávání se slupky odstraní - za tu dobu se česnek vyloupne, ještě trochu opeče zvrchu a je máslově jemný.
Děkuju všem za body a zkuste, je to moc dobré. :-)

Moc pěkné. Neoloupaný česnek dávám také kamkoliv, i když peču např. kuře, sekanou... Slupky povolí, ty se nejí a když nepovolí, tak se česnek vymáčkne a je chuťově výborný. Dávám celou paličku, abychom se o něj nehádali :-D Bod a ukládám :yes:

Na léto super:yes:+7

Teď koukám, že v postupu i na obrázku je neoloupaný česnek? Neoloupaný je pročpak? A když se potom v tom báječném jídle jí, tak se slupkou nebo bez? :-?

Krásná fotečka a ty sušený rajčata hmmm, to bude moc dobré :-)

Tématické fráze:
řecké brambory, opečené brambory na pánvi, opečené brambory, opečené brambory s cibulkou na pánvi, opečene brambory ve slupce, řecké brambory recept, recept na opečené brambory, výborné opečené brambory, brambory na řecký způsob, opečené brambory se šlupkou, opečené brambory recept, brambory se slupkou, opékané brambory se slupkou, recept řecké brambory, opecene brambory v mikrovlnce, recept na recke brambory, recky brambory, recké recepty, brambory na řecký spůsob, opečený brambor ve slupce

Suroviny:
brambory rané, cuketa, cibulka zelená, olivy černé, sýr balkánský, rajče sušené v oleji, česnek, olej olivový, pepř mletý, sůl, tymián čerstvý

Přidat fotografie receptu