Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chalupářská bábovka-plněná

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 601 kJ /
4 446 kcal
Bílkoviny108,06 g
Tuky225,29 g
Vláknina45,60 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 564 mg
Sůl1,86 g
Sacharidy473,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme náplň:
Umletý mák v kastrolu s troškou mléka, medem a muškátovým oříškem mírně povaříme – míchat, ať se nepřipálí. Necháme vychladit. Krok 2: Je čas namíchat těsto:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme máslo a třeme dále do pěny, potom přimícháme tekutou smetanu. Bílky ušleháme se špetkou soli (s trochou soli je krásně tuhý), lehce zamícháme do směsi a nakonec mouku s práškem do pečiva (nejlépe přes síto). Krok 3: Závěrečné práce:
Formu vytřeme olejem, nebo máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme rovnoměrně polovinu těsta, po lžičkách dáme nepravidelně doprostřed formy makovou náplň, aby nebyla u stěn formy a navrstvíme druhou polovinu těsta. Krok 4: Pečeme na 170°C (horkovzduch 150°C) cca 50 minut, poté zkusíme špejlí, jestli je suchá, máme upečeno. Krok 5: !!! Po vyndání z trouby nechat bábovku ještě asi 15 minut ve formě vychládnout (to platí u všech bábovek…), potom teprve vyklopíme.

Zveřejněno 30. 7. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: internet

Původní recept jsem oživila troškou najemno nakrájeného kandovaného ovoce

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářská bábovka-plněná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJzG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářská bábovka-plněná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MJzG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

petra: Petro, máš pravdu, je to tužší díky tomu máslu. Olejová je řidší, olej neztuhne, tak proto...
No, při psaní receptu to byl ode mne asi nešikovný "obrat";-)
Ať chutná:-K

Bábovka vypadá krásně, zrovna se mi peče v troubě, ale přemýšlím nad tím jak píšeš vlijeme do formy... Mě se vlít teda nepodařila ;-) moc tekutý to totiž nebylo :-))

Možná by bez toho kandovaného ovoce byla lepší. Ta kombinace s mákem. . . no nevím. Buď bych zvolila mák, nebo kandované ovoce. Ale vypadá moc hezky. :-)

Fotky úžasné:-O recept příležitostně vyzkouším:-p:yes:

Jahodo je opravdu krásná!:-p:-pUrčitě vyzkouším!:-KBodík pro tebe už letí!:yes:

Jahůdko, ty jsi fakt holka šikovná!!:-O:yes::yes:

:-K:yes:

jahoda:yes:nehrabe..ale slepýš jsem teda:-!:-D

Tak ta vypadá suprově a určitě je výborná.Moc pěkná fotečka:-K:yes:

rebeko, to je to kandované.....v poznámce to jahoda píše;-)
jahodo, krása, zaslouží si vyzkoušet a sníst :-p:yes:

Rebeko, neboj, nehrabe;-), v poznámce to mám napsáno. Kdo může mák, tak je to fakt mňamka.

je krásná:-8:-Ktam je i nějaké ovoce..nebo mi hrabe:-?:-D

Opět paráda a plusový bod:yes::-p

Tématické fráze:
babovka plněná mákem, kynuta babovka plnena makem, chalupářská maková bábovka, kynutá bábovka s makem, recept na plněnou bábovku, vyndání bábovky, maková bábovka plnena, plněná bábovka makem, aby nebyla babovka sucha, plněná maková bábovka, bábovka aby nebyla suchá, chalupářská bábovka s mákem, aby bábovka nebyla suchá, bábovka, kynuta babovka plněna, bábivka plněná mákem, kandované jahody, makova babovka s pudingem, jak vyndat babovku, plněná bábovka mákem recept

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, smetana, sůl, mák, med, mléko, ořech muškátový, máslo, strouhanka

Přidat fotografie receptu