Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 601 kJ / 4 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,06 g |
Tuky | 225,29 g |
Vláknina | 45,60 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 564 mg |
Sůl | 1,86 g |
Sacharidy | 473,71 g |
Postup přípravy
Umletý mák v kastrolu s troškou mléka, medem a muškátovým oříškem mírně povaříme – míchat, ať se nepřipálí. Necháme vychladit. Krok 2: Je čas namíchat těsto:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme máslo a třeme dále do pěny, potom přimícháme tekutou smetanu. Bílky ušleháme se špetkou soli (s trochou soli je krásně tuhý), lehce zamícháme do směsi a nakonec mouku s práškem do pečiva (nejlépe přes síto). Krok 3: Závěrečné práce:
Formu vytřeme olejem, nebo máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme rovnoměrně polovinu těsta, po lžičkách dáme nepravidelně doprostřed formy makovou náplň, aby nebyla u stěn formy a navrstvíme druhou polovinu těsta. Krok 4: Pečeme na 170°C (horkovzduch 150°C) cca 50 minut, poté zkusíme špejlí, jestli je suchá, máme upečeno. Krok 5: !!! Po vyndání z trouby nechat bábovku ještě asi 15 minut ve formě vychládnout (to platí u všech bábovek…), potom teprve vyklopíme.
Zveřejněno 30. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chalupářská bábovka-plněná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJzG
Moje poznámka
Chalupářská bábovka-plněná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJzG
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
babovka plněná mákem,
kynuta babovka plnena makem,
chalupářská maková bábovka,
kynutá bábovka s makem,
recept na plněnou bábovku,
vyndání bábovky,
maková bábovka plnena,
plněná bábovka makem,
aby nebyla babovka sucha,
plněná maková bábovka,
bábovka aby nebyla suchá,
chalupářská bábovka s mákem,
aby bábovka nebyla suchá,
bábovka,
kynuta babovka plněna,
bábivka plněná mákem,
kandované jahody,
makova babovka s pudingem,
jak vyndat babovku,
plněná bábovka mákem recept
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
smetana,
sůl,
mák,
med,
mléko,
ořech muškátový,
máslo,
strouhanka
Komentáře (13)