Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskové knedlíky

Knedlíky kypřené práškem do pečiva jsou tužší než kynuté s kvasnicemi. Zase mají tu výhodu, že mohou být rychleji uvařené, protože nemusí kynout. Záleží na zvyklostech každé kuchařky, jaký druh knedlíku k pokrmu zvolí.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 748 kJ /
1 374 kcal
Bílkoviny45,13 g
Tuky12,17 g
Vláknina12,23 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,41 g
Sůl3,66 g
Sacharidy264,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den starý rohlík nakrájíme na kostičky. Krok 2: Přisypeme mouku, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme prášek a s mlékem zpracováváme, až vznikne těsto. Krok 3: Navlhčenýma rukama utvoříme dva knedlíky, které postupně vhodíme do vroucí vody. Krok 4: Vaříme 20 minut, v půlce času knedlíky otočíme.

TIP: Jak udělat houskové knedlíky s práškem do pečiva

Zveřejněno 21. 3. 2008

Poznámka autorky www.zarovi.cz

Pokud se podaří sehnat přírodní burizony, můžeme jich do těsta hrst přimíchat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YAp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YAp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

úžasný :yes:<3:-K:-K

Brandivina 27. 11. 2015 17:47
No poprvé jsme je měla trochu tuhý, tak jsem dala víc kypřícího a byly pěkně nadejchaný :-p

thera: ono se to špatně odhaduje, zaleží, jak jaká mouka "pije" Zpracovávej těsto, současně přilej vždy trošku mléka, zpracovávej tak dlouho, až ti vznikne pěkné těsto. Mléka nesmíš dát moc - z těsta by byla "blemcanina", ale ani málo, těsto by bylo tvrdé. Prostě přidávat po troškách. Když bude těsto moc řídké, přidej mouku, kdž moc tuhé, mléko;-);-);-)

kolik asi tak toho mléka ??? nechci to pokazit hned na poprve spatnym odhadem :/:-S

Super. Jednoduche. A vzdycky se povedou. :)

I já přidávám bodík, jsou výborné ;-) Jen tedy pro některé podobné :-D Jelikož jsem neměla doma hrubou mouku, použila jsem polohrubou a přidala o půl rohlíku navíc. Myslím, že receptu to neuškodilo ;-)

Amatérky 3. 2. 2012 12:11
tohle byly naše první knedlíky...zvládly jsme je se sestrou výborně (je nám 12 a 15) opravdu skvělý recept:yes::yes::yes::yes::-):-):-8:-8:-8

Knedlíky už se vařejí, tak snad dopadnou dobře. Receptík si ukládám, pač je rychlý a akorát na dva knedlíky, což se mi přesně hodí do hrnce i strávníkům. Akorát jsem do receptu přidala trochu sodovky, prý je to lepší, tak uvidím...:-D
Dávám bodíka a díky...

Knedlíky jsou výborné!!! Super recept.Rychlý a jednoduchý :yes: Chutneji mnohem lépe než kynuté :-))

Markéta K. 21. 11. 2010 14:51
Recept je perfektní, knedlíky se na poprvé moc povedly a přítel je chválil. Ode dneška už můžu vařit i knedlíky jako přílohu. Děkuji za recept :-K :-K :-K

Měla jsem strach,že se mi knedlík nepovede,ale podařilo se.Je to rychlý a jednoduchý recept.Paráda.:yes:;-)

Mám je zrovna ted v hrnci,tak jsem na to zvědavá,dělám to ještě z jednou takové dávky.:-O Dnes dělám knedlíky poprvé,vždycky jen ze sáčku.Tak to snad dopadne dobře.:-8

dekuji za recept,jdu vyzkouset

hurá konečně knedlík bez kvásku:-K,posílám bodíka a určitě vyzkouším,jsem vyučená kuchařka,ale knedlíky ne a ne zvládnout:-((nechápu kde je chyba,že by má nešikovnost:-8

lenizlata: vyzkoušeno a je super;-)

Klárko, já bych rohlíky klidně vekou zaměnila. Jeden rohlík váží zhruba 50 g, takže budeš potřebovat 75 g veky.

Ahoj mam taky jeden dotaz, muzu ten knedlik udelat i z veky? ta by mela docela obstojne zestoupit rohlik, nebo ne? a jestli ano kolik platku veky mam nakrajet aby se to vyrovnalo 1 a pul rohliku. moc dekuju za odpoved.:-)

Mariaj - ptej se na co potřebuješ, od toho tady ten web je. Co já bych ze to před 10 lety dala ... Já jsem tenhle superportál objevila (tedy objevil ho můj muž :-8) až září 2008 a jsem na něm od té doby závislá :-D:-D ;-)

Mariaj:-)proč jako školáčik?Já razím heslo-Když nevím,tak se zeptám;-)-a je mi jedno,jestli jsem zrovna na úřadě,v obchodě,nebo se to týká jídla:-p.Takže pokud nevíš,tak piš otázky,my ti napíšeme odpovědi;-):-D

Mirca ďakujem:-) sa tu vypitujem jak školáčik:-8 no ale som nevedela že sa prepichujú aby vyšla para, a varila som bez pokličky:-8...ale šak ja sa to naučím, dnes sú na rade bramborové knedlíky....

Mariaj:-)vaří se pod pokličkou,knedlík se vaří cca 18min(dle velikosti),po 9 min se v té vodě obrací,když knedlík vyndáš a propícháš aby vyšla pára tak ho přepul nití a jestli je ještě těsto uprostřed syrové tak ho dej na pár minut znovu dovařit(vše rychle;-))pak znovu propíchnout;ohřívat můžeš i v mikrovlnce-nakrájené knedlíky dej do mikrotenového sáčku,jemně pokrop vodou(nenamoč!) sáček uzavři-zamotej- a dej vlnit.Dle síly mikrovlnky a dle množství knedlíků 25-60sec;-).

ešte tri ku knedlíkom :-8 majú sa variť s pokrievkou alebo bez:-? ako sa pozná že je knedlík uvarený:-? a môžem ich zohrievať v mikrovlnke alebo len nad parou v hrnci:-?

mariaj - tak to je úúúplně O.K. ;-):yes: - když je neuvařený má být na dně, když se uvaří, má se "rochnit" na hladině ;-);-):yes: To platí o jakémkoli knedlíku jak vceĺku tak jednotlivě

:-) no chutiť chutí teda aspoň mne... a áno najskôr bol nalepený na dne a potom za chvílku plával ja som zatial knedlíkový antitalent tak mám otázky typu že či má plávať :-8 ja už som rozmýšlala že je niekde chyba a že čím ho zaťažím aby zostal dolu v hrnci:-8:-D

Ten knedlík, zdá se mi, je i pro blbce! Láďa teda uvaří tak kávu a právě tady ten knedlík. On má rád takové ty hutnější, nemá rád ty péřové a tenhle opravdu vypadá skvěle!!:yes:

mirca75 - teď jsi mě rozchechtala tou představou toho plácání :-D:-D:-D, samozřejmě víme o co jde, ale to ostatní taky pochopí, ne? :-D;-)

Papriko:-)taky jsem si hned vybavila jak do něj dloubeš;-)-vstávej potvoro!:-D:-D:-D.
Ovšem když jsem si teď prohlédla popis-navlhčenýma rukama UPLÁCÁME:-Odva knedlíky-tak už vidím ty,co ho ještě nikdy nedělali,jak plácají a plácají;-):-)).Tento popis je opravdu nevyhovující:-/.

No - já ho na ten talíř dala, ale Tonda si dal po ochutnání radši chleba, takže knedlík dostali slepice. On se u mně musel projíst spoustou ne moc povedených věcí :-D:-D:-D

Paprika :-D:-D:-D to ale naštve :-D:-D a taky chutnal,;-):-?

paprika -:-D:-D - asi jsi šťouchala málo:-))

Já jsem se párkrát o knedlík pokoušela a jednou mi nevyplaval vůbec:-(. Seděl na dně, já do něj šťouchala a on stejně nic ... pacholek jeden. Buď ráda, že plaval :yes::yes: a hlavně, že chutnal ;-)

mariaj - ale když byl uvařený, tak byl "víc" na hladině, ne? Osobně mám zkušenost, že někdy mi knedlík s práškem do pečiva nebo i burizony na začátku vaření vyloženě nesedí na dně, ale vznáší se.Po otočení a době cca 20 min. je ale víc z hladiny venku ;-)Hlídej si hlavně tu dobu, mělo by stačit těch 20 min.

tak som vyskúšala a vyzerá dobre, len pri varení mi knedlík stále "plával hore":-O má to tak byť alebo ako ?

tento recept je velmi rychlý a knedlíky jsou opravdo moooc dobré.:-D:-D.Hodnotím jako supr recept

můj úplně první houskový knedlík z prdopeče... a že už hodně pamatuju... :-D :-D dávám 1

Tématické fráze:
houskove knedlíky, houskový knedlík recept, houskové knedlíky z hrubé mouky, houskové knedlíky recept, houskový knedlík, houskový knedlík z hrubé mouky, jak dlouho se vaří houskový knedlík, houskový knedlíky, knedlíky s burizony, recept na houskový knedlík, knedlíky houskové, jednoduchy houskovy knedlik, knedlíky recepty houskové, jak dlouho se vaří houskové knedlíky, houskový knedlík bez mléka, knedlík s burizony, recept na houskové knedlíky, houskové, houskový knedlík s burizony, knedlík houskový

Suroviny:
mléko, mouka hrubá, prášek do pečiva, rohlík, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu