Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka

Klasická olejová bábovka pečená a oblíbená pro svou jednoduchost již po celé generace. Dle své chuti jí můžete obarvením části těsta kakaem mramorovat, jindy přidat ořechy, sušené ovoce nebo rozinky namočené v rumu či citronu.

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekatka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 799 kJ /
4 254 kcal
Bílkoviny80,29 g
Tuky154,56 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 418 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy628,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rúru zohrejeme na 180 °C. Krok 2: Všetky suroviny zmiešame v miske. Krok 3: Do vymastenej a vysypanej formy vylejeme 2/3 zmesi. Krok 4: Do zvyšnej 1/3 pridáme kakao a tiež vylejeme rovnomerne do formy. Krok 5: Ako vylepšenie, do cesta vmiešame nasekané orechy. Krok 6: Dame piecť na teplotu 180 °C asi 30 minút. Upečenie vyskúšame vpichnutím špajle (po vytiahnutí z cesta musí zostať špajľa čistá, suchá, bez zvyškov cesta).

TIP: Jak poznat upečenou bábovku pomocí špejle

Zveřejněno 1. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkAV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkAV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Pokud chceme bábovku vizuelně zkrášlit, ale nechce se nám tomu věnovat moc času, stačí jednotlivé vrstvy před pečením posypat kakaem a vzniknou proužky. Např.

teda ta forma vypadá nádherně

:yes: Krásná bábovka, tak přesně po této formě prahnu, ale 1000kč;-(. Levnější jsem jí zatím neviděla:-(

Už se peče :yes::-p:yes:

Těsto moc dobře znám, je dobrý a rychlý. Bábovka je moc pěkná a nezvyklá, ještě jsem takový druh neviděla.

cathleen - tak to by si zasloužila celou bábovku:-8 - aby se pro zbytek třeba nevrátila:-O:-O:-D:-D:-D a bábovka je "fakt vostrá" :-O:-D:-D:-D doslova :-D:-D:-D:yes:

Jé, Miri, tys to krásně napsala...dala tvář....:-8 díky (Čtvrtka bábovky zrovna odjela do Prahy - dnes od nás po třech týdnech odjížděla tchýně).

Cathleen:-) ty tvoje formy....:-8.Dala jsi té bábovce krásnou tvář a věřím,že jste si pochutnali:-p a tak posílám jak tobě,tak Katce boďku č.4:-).

Dělala jsem ji z 1,5 dávky, jen cukru dala méně. (A nedala kakao, manžel ho nerad.) Pekla jsem ji hodinu, na 180°C.

Tome, to bude menší bábovka, jako ta moje z podmáslí. Ty ingredience jsou podobného množství;-)

Dotaz: Jak dlouho péct a na kolik stupňů?
Receptík vychází do malé, nebo větší bábovkové formy?
Možná se zdá, že jsou to detaily, ale myslím, že docela důležité:-8 Děkuji za odpověď:-K

moc chvalim super babovka:-K

Tématické fráze:
jak dlouho se peče bábovka, jak dlouho péct babovku, na kolik stupnu pect babovku, na kolik stupnu se pece babovka, na kolik se peče bábovka, na kolik péct bábovku, bábovka, jak péct bábovku, recept na bábovku, jak dlouho pečeme babovku, na kolik stupňů pečeme bábovku, jak upéct bábovku, jak se peče bábovka, pečení bábovky, na kolik peceme babovku, babovka na kolik stupnu, jak se dlouho peče bábovka, olejová bábovka, hrnková bábovka, bábovka kolik stupňů

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, olej, vejce, mléko, prášek do pečiva, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu