Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánová roláda II.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

xunecka

Náročný

Doba přípravy uležení, příprava, pečení, uležení

uležení, příprava, pečení, uležení

Suroviny

Porce: dle tloušťky plátků:-))

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 050 kJ /
1 685 kcal
Bílkoviny68,24 g
Tuky47,30 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 601 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy242,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem večer si svaříme smetanu s čokoládou (nenechat projít varem). Po malém vychladnutí dáme do ledničky odležet na druhý den. Zhruba po 12 hodinách smetanu vyšleháme. Krok 2: Poté vymažeme plech máslem, vysypeme hrubou moukou a přejdeme k přípravě těsta. Krok 3: Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky+cukr+poloh.m. smícháme a poté přidáme vyšlehané bílky. Nalijeme na plech, stejnoměrně rozprostřeme těsto po plechu a vložíme ho do vyhřáté trouby na krátkou chvíli. Pozor, ať se neupeče moc, špatně by se rolovalo. Těžko udávat čas a teplotu, poněvadž to opravdu záleží na spotřebičích každé z Vás:o) Krok 4: Poté vyjmeme a opatrně sejmeme na utěrku a pomalu ještě za tepla srolujeme a dáme klidně odpočinout takto srolované těsto v utěrce do lednice. Až je těsto vychladlé pomažeme 2/3 šlehačky, poklademe banány viz. foto a již bez utěrky zabalíme a potřeme zbytkem šlehačky a dáme zatuhnout do leničky.

Zveřejněno 4. 8. 2010

Poznámka autorky xunecka

Pravda je, že než dám roládičku zatuhnout ve finále do ledničky, tak už jí mám jen půl, moc chutná dětem a i manželovi, ač nemusí sladké..Prostě pařížská šlehačka s banánem je mňam:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová roláda II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pk1p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová roláda II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pk1p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

ano, ano...u je snědená!:-p:yes:

super:yes:

Moc nepečiem,ale toto si uložím:yes:Páči sa mi,že sa tam nepoužíva maslo,je to celkom jednoduché,asi ani nie príliš sladké,ale určite dobrééé:-p

Díky, já to tak přesně myslela, protože po přečtení některých dotazů jsou otázky směrovány právě na postup. Může to znít lehce, ale ono někdy ejhle..tak pokud to jde, proč to nenafotit podrobněji;-);-);-)pá pá

Barunko, já tě chválím především za super fotopostup. Tohle musí ocenit každý, kdo se teprve učí. Ode mne veliký plus!!:yes::yes:

:-KPrincezny jste moc hodné, ještě jednou díky:-K

Baruško určitě je moc dobroučká!!:-p Bodík pro tebe!!:-K:yes:

Děkuji moc všem:-K:-K:-K

Roláda je určitě vynikající a já dávám bez rozmýšlení bodík:yes::yes::yes:+2

Z mála surovin hodně muziky, to se mi líbí. A úžasný fotopostup :yes:.

Tématické fráze:
banánová roláda recept, banánová roláda, pařížská roláda, kakaová roláda s banánem, bananova rolada se slehackou, banánová roláda šlehačka, pařížská roláda s banánem, roláda s bananem, pařížská roláda recept, kokosová roláda s banánem, jednoduchá banánová roláda, banánová šlehačka, slehackova rolada s bananem, roláda banánová, banánová dobrota, banánové dobroty, jednoduchá roláda s banánem, banánové rolada, sladke rolady, babicovy dobroty banánová roláda

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, čokoláda na vaření, smetana 33%, banán, máslo, mouka hrubá,

Přidat fotografie receptu