Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní polévka z tykve

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie898 kJ /
215 kcal
Bílkoviny7,67 g
Tuky1,56 g
Vláknina14,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, pridáme sparené ošúpané a pokrájané paradajky, drobno pokrájanú papriku, dusíme. Krok 2: Tekvicu nastrúhame na slzičkovom strúhadle, pridáme k základu, zalejeme vodou a uvaríme. Osolíme, príp. pridáme Podravku alebo bujón. Krok 3: Odstavíme a vmiešame kyslú smotanu alebo jogurt a kôprovú vňať, ktorou nešetríme. Krok 4: Zdrcnutiu predíme, ak do kyslej smotany v miske zamiešame po troche horúcu polievku a až potom vlejeme do hrnca. Ak si smotanu pridávame na tanieri, predídeme zdrcnutiu tiež. Nám to zdrcnutie nevadí - viď. foto.

Zveřejněno 8. 8. 2010

Poznámka autora magdalenka

Polievka chutí za tepla i studena, v horúcich dňoch dobre schladená z chladničky. Má príjemne kyselkavú chuť od paradajok, kto má rád kyslejšie, dochutí si ešte octom.

tekvica - tykev http://moravoseed.sk/page.php?86

Z odpadu (semená a to mäkké vo vnútri) je možné si uvariť:http://www.toprecepty.cz/recept/6841-falesna-slepi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní polévka z tykve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JN5P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní polévka z tykve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JN5P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-(ač jsme letos nasadili cuket hodně, kvůli vytrvalým dešťům přežila jedna jediná rostlinka, která má DVA 10 cm dlouhé plůdky. Ty půjdou určitě usmažit, manžel se těší už teď. - Hokkaido je proti cukínám tvrdší, má pevnější dužinu.

Ivuš, nie som odborník na fotenie. Na krásne fotky sú tu iní, ktorí hocičo odfotia, vyzerá to úžasne. Určite aj moja polievka by u nich vyzerala ináč...
A potom, tento web je hlavne o varení...Názorom pána Jardu sa preto nevzrušujem.
Ja osobne hokkaido nepoznám, varím z tekvice s bielym vnútrajškom, "mäsom". Ak máš prerastené cukety, som presvedčená, že výsledok bude identický. Ja na plantáži cukety nemám, ale ak ma niekto obdaruje takou väčšou, používam ako tekvicu.
Zdravím!

:-)Magdalenko, mně přijde tvoje fotka zcela normální;-) (trochu víc z dálky, ale pořád hezká). Na pana Jardu nedej, zatím vložil fotku jen jednu (a 2. recept včera), zato většina jeho komentářů patří ke kritickým, jak jsem si všimla. (A dodám, že já rozhodně nepatřím k těm, kteří musí za každou cenu chválit....)
Na zahradě nám zrají dýně hokkaido, pokud bych tuhle polévečku dělala, musím tu dýni v ní rozvařit (rozmixovat) :-?

Asi ji vyzkouším..! ;-)

Ivanka79, ako dieťa som ju tiež nemala v láske, ale teraz mi chutí všetko zo zeleniny. Tekvica, ak je nastrúhaná sa skoro úplne rozvarí, ale to mixovanie je tiež dobrý nápad. Želám pekný zvyšok dňa.

Jardaa, súhlasím s tebou, ak pridáš svoju fotku, budem iba rada a túto nevydarenú okamžite mažem.

Ale môže byť dobrá:-pJa som dávnejšie robila podobnú,ale nakoniec som ju zmixovala a bola výborná:yes:

Z fotky to nevypadá moc vábně...:-(

Tá fotka veľmi vydarená nie je, ale už je polievka zjedená...

Tématické fráze:
polévka z tykve, polévky z tykve, polévka z tykve hokaido, tykev hokkaido recepty, tykve, polevka z tekvice, polívka z tykve, tykev polévka, tykev recepty polévky, polívka z tykev, polivka z tekvice, hokajdo tykev, polevka z cukině, polévka s tykví, recept na polévku z tykve, cukina hokajdo, tykev, polivka v tekvici, polévka z tykve hokkaido, polévka ze zelené tykve

Suroviny:
cuketa, cibule, olej, sůl, paprika, rajče, podravka, voda,

Přidat fotografie receptu