Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny brambory

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 60 min

135 min (75 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 504 kJ /
1 555 kcal
Bílkoviny42,40 g
Tuky3,06 g
Vláknina75,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky ošúpeme, narežeme na štvrťky a vložíme do pekáča. Posypeme majoránkou, mletou paprikou, osolíme, pokvapkáme olejom. Krok 2: Nasypeme na kolieska narezanú cibuľu a cesnak a všetko premiešame. Vložíme do rúry a pri teplote asi 150°C pečieme pomaly asi 1 hodinu. Zemiaky podávame ako prílohu, ale sú výborné aj samotné so šalátom alebo kyslým mliekom.

Zveřejněno 9. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27VN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27VN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Miroslav Matous 18. 4. 2014 14:36
:-)tak ja je delam tez s majorankou, cesnekem a olivovym olejem, ale i s rozmarinem, cerstvym a pecu je presne 40 minut na 200 stupnu a jsou vynikajici

Robert: Tak to nechápem, za ten čas zemiačky mali byť určite mäkké. Ale možno je to odrodou, neviem. Jemi to ľúto, ale fakt netuším, kde je chyba. Vychádza mi len tá odroda zemiakov. Ja kupujem typ AB alebo B. nerozpadajú sa a zároveň nie sú tak pevné.

Tak nevím.Buď jsem blbej já,nebo neúplný postup receptu.Místo pečení 1hod na 150°C jsem je pekl 2hod a to byla cibule napůl.Nekteré kousky byli suché,nekteré polosyrové a to jsem je krájel na stejno-cca1/2cm.Mám pocit,že jsem měl dát pokličku na pekáč a pak nechat dojít bez a zvýšit teplotu na 175°C.Brambory typu A měli průměrnou(spíš menší)velikost.:-//:-S

Také je zkouším a zatím ok.Myslím ale,že na konci pečení by stálo zato přidat na 5-10 min.na intenzitě(cca na 180°c)aby dostali kůrku.:yes:

Jarča D.: Bežne ako prílohu robím zemiaky v kuchte, a nie len ja...ale pečené zemiaky majú úplne inú chuť, je to proste niečo iné.;-)

Jarča D. 9. 8. 2013 22:13
Dejte do tlakového hrnce bez vody a za pět minut máte hotovo jsou vynikající, už jinak nedělám, střídám různé bylinky, nebo stačí i jen sůl a kmín nebo sůl atp. Popis receptu najdete na různých stránkách, ale myslím, že je i tady na topkách. Vyplatí se vyzkoušet.:-O:-))

nevím jak to chutná ale chci to dnes skusit:-)):-D:-*:-8;-):-p:-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

tyto bramory chutnají celé naší rodině:yes::-);-):-D:-))

¨taky je právě zkouším ještě jsem přidala kmín snad tím nic nezkazím :-8

:yes::yes::yes:

:yes::yes:

mnam :yes:

teda to zní moc dobře:yes::yes::yes:ukládám si receptík

zase jiná příprava brambor a jistě to stojí za vyzkoušení +1:yes:

Tématické fráze:
babiččiny brambory, babiččiny francouzské brambory, babiččiny recepty, babiččiny zapečené brambory, franzouske brambory, babiččiny recepty francouzské brambory, babiččiny recepty z brambor, babiciny brambory, babicciny pecene brambory, recepty z brabor, francouzské bramory, babiččiny trubičky, nejnovejsi babicciny recepty, babiččiny recepty brambory, babiččiny francouzké brambry, francouzské brambory babiččin recept, bramory jinak, babidčiny brambory, francouzské brambory babiččiny recepty, babičiny zapečene brambory

Suroviny:
brambory, cibule, česnek, majoránka, sůl, olej, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu