Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové rizoto

Houbové rizoto italského typu je šťavnaté a krémové. Víno přidejte hned na začátku, ještě před vývarem, aby mělo čas rozvinout své chuťové vlastnosti a ještě lépe ovlivnit výsledek. Uvidíte, že vám houbové rizoto zachutná.

Hodnocení receptu je 4,9 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 897 kJ /
2 604 kcal
Bílkoviny44,49 g
Tuky140,17 g
Vláknina24,53 g
Cholesterol 349 mg
Sodík 664 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy268,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme. V hluboké pánvi rozpustíme polovinu másla s olejem, přidáme cibuli a česnek a 3 minuty restujeme na mírném ohni. Krok 2: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme do pánve. Restujeme další 3 minuty. Krok 3: Vsypeme suchou (nepropláchnutou) rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem. Krok 4: Zalijeme vínem, necháme prudce odpařit a po částech přidáváme horký vývar. Průběžně mícháme, a teprve až se tekutina vsákne, přidáváme další. Krok 5: Vaříme na mírném ohni, mícháme a postupně spotřebujeme všechen připravený vývar. Rýže jej vsákne. Krok 6: Když je rýže měkká a krémovitá, rizoto je hotové. Krok 7: Nakonec přidáme zbytek másla, osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Krok 8: Na talíři posypeme oblíbenými čerstvými bylinkami a jemně nastrouhaným parmazánem.

TIP: Houbové rizoto

Zveřejněno 9. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yWx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3yWx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:-)Takové rizoto mám ráda a houbové je top<3:yes::yes::-K

ZFranclova 11. 11. 2015 22:02
amalia: Pozor, pozor !! Asi se k receptu omylem dostal seznam ingrediencí odjinud.

ZFranclova: Houby se nacházejí ve druhé větě;-):-*

V tom houbovém rizotu mě trochu scházejí houby.

mám radosť, že ti chutilo a tvoja inovácia sa osvedčila;-)

Uvařila jsem a je to výborné. Já si tam ještě přidala hrášek a černé olivy. Mňam!!!:yes::-p

rebeka: a černoušek, páli vám to;-): kocka je fakt kostka:-))s vývarom z kočky som to zatiaľ neskúšala;-) ďakujem za láskavé zhodnotenie receptu , černoušek:-K

Cernousek::-D:-D:-D kocka je po slovensky, nemýlím-li se, kostka;-):-D

Amalie je to vynikající jenom mně zarazilo když co se týká vývaru
(na první přečtení než jsem si uvědomil slovenštinu)z kočky tak nevím.Ale zeptám se asijských spoluobčanů jestli nějaký kočičí bujon nemají. :-)):-))recept je to opravdu dobrý.:yes:www.toprecepty.cz bodík

Tak tohle risoto je vynikajici!!!! Je tam hodne citit to maslicko, fakt mnamka!!!! Delala jsem ze susených hub zalitých vrouci vodou a misto zeleninoveho vyvaru dala tu houbovou vodu a nemela jsem vino, tak jen voda, troska soli a pepr a stejne to byla mnamka. Lepsi jsem nejedla:yes:

Uzasne rizoto, jen ja ho delam taky tak, že první naliju na ryzi víno a pak vývar :-8 davam bodik :yes:;-)

Tedy děvčata, vůbec jsem dnes nechtěla dělat rizoto, ale po pokochání fotečkami (nemám ráda rozsýpací rizoto)a utření slin ho dnes udělám. Nádhera a dobrota :yes::-D

Śmankote, to vypadá moc jedle, ty houbičky, ježkovy oči, asi jdu raději spát:-p:yes::yes:

:-8dakujem, dievcata:-))mirca, fotky su krasne, farebne:-))jasne, ze z pravych lesnych hub je to ovela lepsie:-D a urcite aj vonavejsie.

ňamka:-p

Amália:-) tak plním slib a přidávám ty fotky:-8. Ještě jsem do něj přimíchala polévkovou lžíci smetany(10%) a na závěr najemno nakrájenou čerstvou bazalku:-p. Dělala jsem ho z čerstvých lesních hub (hříbky,podborováky,..) a bylo vynikající:-p. Kdo má rád tyhle typy šťavnatých rýžových jídel,ať vyzkouší:-K.

Tématické fráze:
houbové rizoto, houbové rizoto recept, rizoto s houbami, houbove rizoto se smetanou, rizoto houbove, recept na houbové rizoto, houbové recepty, houbové rizoto z čerstvých hub, houbové rizeto, houbové risoto, recepty houbové rizoto, smetanové rizoto s houbami, rizoto z hub, recept houbové rizoto, krémové rizoto s houbami, krémové houbové rizoto, houbový rizoto, smetanové houbové rizoto, houbove ryzoto, rizoto s houbami recept

Suroviny:
rýže, houby lesní, máslo, olej olivový, cibule, česnek, vývar zeleninový, víno bílé suché, sůl, pepř mletý, parmazán, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu