Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jikra na ruský způsob + salát z červené řepy

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie877 kJ /
210 kcal
Bílkoviny6,59 g
Tuky1,65 g
Vláknina12,39 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek napícháme nožem a dáme spolu s paprikama péct na plechu do trouby. Péct do změknutí, papriky můžou být mírně do černa. Slupku z lilku a paprik sloupneme a vyhodíme. Lilek můžeme nasolit a nechat odkapat vodu. Krok 2: Nakrájené na kousky dáme do mixeru společně s cibulí česnekem a rajčatama, které před tím blanšírujeme v horké vodě a sloupneme slupku. Vše promixujeme a dochutíme solí, pepřem, cukrem, octem a olejem. Nakonec můžeme přidat zelenou petrželku. V kategorii je to zařazené jako saláty, ale dá se to použít i jako pomazánka na pečivo. Krok 3: Uvařené červené řepy oloupeme a nastrouháme, případně nakrájíme. Dodáme nasekané oříšky (vlašské, lískové) a dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a troškou oleje.

Zveřejněno 9. 8. 2010

Poznámka autorky Veroly

Výborné k masu s bramborama na všechny způsoby, k těstovinám a k rýži.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jikra na ruský způsob + salát z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0Dl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jikra na ruský způsob + salát z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0Dl

Marie

Komentáře (4)

Veroly: :-// Název je velice zavádějící. Měla jsem jikry z kapra a hledala jsem co s nimi - tady jsem je našla pouze v názvu, ale i přes mé usilovné hledání po jikrách ani památky. :-// Kdyby název byl alespoň v "...." :-!
:-? "Tento recept je z Ukrajiny, proto ten cizý název" - co je na názvu cizího? Snad jen "na ruský způsob", když je rcp ukrajinský.

Tento recept je z ukrajiny, proto ten cizý název. Ono je to vlastně výtažek vnitřku ze zeleniny, protože slupka se dává pryč, tak jsem si to zdůvodnila já :-) Mám velmi ráda ruskou a ukrajinskou kuchyni a taky mám od koho se učit. Když jsem tento název slyšela poprvé, koukala jsem nedůvěřivě, ale je to chutná a zdravá mňamka. Já osobně to můžu jíst i jen tak bez pečiva a nebo k masu. S vnitřnostma ryb to naštěstí nic společnýho nemá, to by mě neoslnilo ani trochu :-)

Pěkný recept, ale název mě trochu zmátl. Můžu vědět, proč se tomu říká Jikra? :)

jikra...jsem se zděsila, že se o rybí vejce bude jednati, neboť rybí zárodek pozříti je pro mne strašné:-((... a jak to ještě lupá...brr. ale toto, toto mohu:-p:yes:

Tématické fráze:
salát z jiker, rusky salat, salát z červené řepy podle haliny, ukrajinský salát s červené řepy, ukrajinský salát z červené řepy, extrakt z červené řepy, salat z papriky cibule rajcat cervene repy, červená řepa,paprika salat, salát z červené řepy od haliny, saláty z ukrajiny, salát z jiker, na co pouzit jikry, salát z červené řepy s česnekem, jaky ryby mužou byt spolu, ruské saláty, pomazánka z červené řepy halina, ruský rybí salát, jak vařit jikry, jikra, salát z červené řepy varené

Suroviny:
lilek, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, česnek, sůl, pepř, ocet, cukr, olej, petrželka zelená, řepa červená, oříšky, sůl, pepř, cukr, citron, olej, křen

Přidat fotografie receptu