Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sezónní zákusek

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klarak

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 542 kJ /
3 476 kcal
Bílkoviny117,60 g
Tuky80,89 g
Vláknina9,60 g
Cholesterol 2,44 g
Sodík 1,13 g
Sůl2,43 g
Sacharidy564,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, jemně zašleháme žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 2: Vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut na 200°C. Krok 3: Na upečené těsto pokládáme rozpůlené ovoce. Krok 4: Připravíme krém: Za stálého míchání svaříme mléko s cukrem a přidáme mouku a žloutky. Ještě horký mléčný krém rozetřeme na ovoce. Krok 5: Ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Potřeme jím vrstvu krému. Krok 6: V troubě zapečeme asi 15 minut na 200°C.

Zveřejněno 9. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sezónní zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9LP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sezónní zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9LP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Zákusek jsem vyzkoušela, ale během pečení jsem měla trable s množstvím surovin.:-(
Na zákusek jsem použila klasický, hluboký plech (někdy byl součástí plynových sporáků - je o kapánek menší než plechy pro elektrické trouby).
Krém byl příšerně hustý a bylo ho málo. Nedal se vůbec roztírat.
A sněhu ze 4 bílků je taky málo. Vůbec mi nestačil na pokrytí plechu. Proto jsem sníh musela přidělávat. Na sníh je zapotřebí tak 7 - 8 bílků. (naštěstí jsem měla zvyšné bílky v lednici)
Jinak moučník je vynikající, zejména na druhý den, ale množství surovin na krém a sníh neodpovídá na klasický plech.
Velká konzerva broskví na moučník stačí. Broskve jsem rozkrájela na čtvrtky – měsíčky a pokryla jsem s nima celý plech.

Klarak, jsem ráda, žes pochopila, že jsem to nemyslela zle. :-)). Těším se na další receptíky. :yes:

Jani:yes:

Moc hezké, i fotka. Pořád lepší nějaká, než žádná;-):yes:

Jojo fotka nic moc:-8, ale pokud clovek sam vyzkousi , ma svou fantazii, ani moji fotku potrebovat nebude:-D

Ja fotkám až takú dôležitosť neprikladám (možno preto, že sa mi v tejto oblasti vôbec nedarí), pokiaľ viem, je to tu hlavne o varení. Fotka-nefotka, teda mne sa nezdá škaredá - je krásne naaranžovaný múčnik a samotný recept sa mi veľmi páči.

Klarak - jasně, kvalita fotky by mohla být lepší, ale máš to nádherně naaranžované a je vidět, že jsi si s tím dala práci, chtěla jsi se s námi rychle podělit a to se cení:yes::-)+

Ahoj Majko, omlouvam se, nebudu zapírat, že fotky jsou nějakej unikát. Je pravda, nepovedly se. Venku tma jako v pytly, v kuchyni svití něco jako bludičky(v domě dělame novou eletriku:-)). Omlouvam se, jestli to vyznelo nejak naštvaně. Vlastně máš pravdu, jsou to moje fotky, fotky, které prezentuji muj recept. Jo holt budu muset počkat vzdy na denni svetlo:-), a ne honem honem pridat recept jeste o pulnoci;-). Majko , diky zes mi sundala růžové bryle;-). mej se
Simčo, mas pravdu;-)
Apro ostatni:pokud se rozhodnete pro tento recept, nekoukejte detailne na fotky;-),aby neodradily:-D, nejsou zrovna nejlepsi:-8, snad stihnu nekdy pridat lepsi:-)mej te se pekne

Musím se Klarak,zastat Majky/nereg./nemyslela to zle,jak vidno z komentáře zákusek zná a chtěla, aby se lidičky nenechali odradit a vyzkoušeli.Škoda,že jsi nepochopila dobrý úmysl.;-)

Mně se ta fotka docela líbí... Možná trochu mlhavá, ale stejně je vidět, že zákusek je k zakousnutí..:-p Sladké nejím a tak ani moc nerealizuju, ale už podle receptu to vypadá, že dezert bude stát za to.
Na tom se obě rozhádané strany nakonec shodly.;-)

Klarak, příště se ti vykašlu vychvalovat nějaký zákusek. Jak vidím = za dobrotu na žebrotu. Píšu, že je zákusek super + jsem upřesnila další důležité věci. O nepovedené fotce jsem napsala proto, aby se lidi nenechali zmást. Protože člověk jí i očima. A podle fotky tento zákusek by nikdo nemusel vyzkoušet. Proto jsem se o ní zmínila a doporučovala i přesto fantastický zákusek vyzkoušet. Já ti ještě vychvaluji do nebes zákusek a ty takhle. Jak se ti líbí. Příště nic!!!! :-(

Majko, nemusis stale dokola opakovat , ze se fotky nepovedly, no tak prostě se nepovedly. Vsechno se nekdy nevede, ani fotky. Az budu mit novy nebo nekdo prida svoje, budou tady fotky , ze kterych ten fantasticky zakusek kazdy pozna.

Tento zákusek znám a je fantastický :-p :-p :-p. Škoda, že se fotky moc nepovedly. Kdybych neznala tenhle zákusek, tak by ho podle fotky vůbec nepoznala.:-( Lidičky, doporučuji tento recept vyzkoušet. Nenechte se zmást s nepovedenou fotkou. Zákusek je fakt super.:yes: Doporučuji půlené broskve klást řeznou stranou nahoru. Tam kde byla pecka, tak tou stranou nahoru. Je to důležité, protože na broskve nalijeme krém a ten se dostane do těch prohlubinek, kde byly pecky. :-p

Všem dekuji za pekné komentáře, určitě vyzkoušejte. Aťˇse daří

:-K:yes:

Pěkný a zajímavý receptík a lákavý:yes:

Klarak:-Kzákusek vybízí k vyzkoušení, proto pro budocno ukládám a 5.tý bodík posílám;-):yes:

Mmm ten vypadá luxusně,.. určitě zkusíím:yes::-8

Tématické fráze:
zákusek z bílků, super zakusek, zákusky z bílků, zákusky na plech nové recepty, super zákusky, super zákusek na plech, recepty na zákusky na plech, zakusky na plech, recept na super zákusek, fantasticke zákusky, zákusek, zakusek s bilku, zakusky fotky, fantastický zákusek, zákusek na plech, zákusky na plech recepty, zakusky nebesa, zakusky s bilku, jejaky zákusek, recepty na zákusky a moučníky na plech

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka hrubá, kypřící prášek, mléko, cukr krystal, mouka hrubá, žloutek, broskve, bílek, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu