Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře nebo králík na paprice

Pokud chcete uvařit jednoduchý levný oběd, je pro vás kuře na paprice správnou volbou. Při přípravě můžete použít i části drůbeže, které se nehodí na pečení, například masité kuřecí kostry, přední stehna a křídla, u králíka zase přední běhy, hrudník a hřbet.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jitule jitule

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 411 kJ /
337 kcal
Bílkoviny2,55 g
Tuky28,33 g
Vláknina5,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci nebo ve větší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Krok 2: Pak do pánve přidáme nové koření, jalovec a bobkové listy. Zasypeme mletou paprikou, promícháme a zalijeme trochou vody. Krok 3: Základ asi 5 minut povaříme. Potom vložíme maso, přilijeme ještě asi 1-1,5 l vody, a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme na talířek a obereme. Krok 4: V misce prošleháme zakysanou smetanu se smetanou na vaření a jednou naběračkou omáčky.
Směs vlijeme do omáčky, krátce povaříme a nakonec omáčku zahustíme jíškami. Krok 5: Když je omáčka zahuštěná, vrátíme do ní maso. Podle potřeby ji dochutíme solí, polévkovým kořením a citronovou šťávou.

Zveřejněno 23. 3. 2008

Poznámka autorky jitule

Podávejte s knedlíkem, s noky nebo těstovinami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře nebo králík na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kjn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře nebo králík na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kjn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (39)

Dobrý recept, musela jsem přidat Maggi pro lepší chuť...

Výborný recept :yes: Už jsem jí podle tohoto dělala mockrát a ještě se mi nestalo že by se nepovedla.Dělám jí z králíka protože mám zásobu od rodičů:-))Jo a samozřejmě si jí přichucuji podle chuti a zahušťuji jí domácí jíškou :-)Jinak moc chválím opravdu se osvědčila pro celou rodinu :-K

ianka:šufánek=naběračka, má různé velikosti ;-)

Míša: co je šufánek?

Zahustíme jíškama knorr a co potom?Jíst umělé náhražky,no fuj.Domácí jíška je jednoduchá tak proč si kazit dobré jídlo?Dá se pužít i normální králičí maso nebo jen "masíčko" :)

Greguša 2. 2. 2013 02:29
Míša: omáčka musí být před přidáním smetany dostatečně slaná, jinak právě hrozí sražení. SŮL, toje ten fígl!:-p

Franc Josef 12. 5. 2012 05:06
už to bublá v hrnci:yes::yes:;-)

Jitule tuhle dobrotu s uvedeným kořením budu muset také vyzkoušet,ale s kuřecím(králíček je nedostupný;-()Receptík je lákavý a bodík posílám předem:-p+17:yes:

kvetka:Mám školu přes číslice:-8nejsem kuchařka,ale"packal":-O:-D:-DPřidávám bujóny a na do talíře maggi:-*:-D:-D

Míša: fígl je v tom, že omáčka musí být před přidáním kys. smetany dostatečně slaná a přidávat za stálého míchání po částech, pak se nikdy nesrazí.:-p

až na tu hotovou jíšku OK,lepší je trochu hladké mouky zakvrdlat v odebraném vývaru ;-)

kvetka: Květo, to je vše, co jste nám chtěla říct? Myslíte, že tahle poznámka něco přinesla? Mýlíte se. Kdo nechce, tak přece umělotiny nepoužije, ale nevíří tu zbytečně vodu se "vztyčeným ukazováčkem":-D

katerina:
plně souhlasím..kdo neumí jíšku udělat apřidává magi, a bujony..to jsou pro mě packalové a né kuchaři. :-(

už je na plotně :-) mňamíí

Katerina: Každy ať si omáčku upraví k obrazu svému. Nám to chutná takhle...

ten recept nevypada spatne ale mnoho umelotin..zbytecne to nici chut jak omacky tak i masa...naco maggi na co umela knorr jiska...to je hrozne tezky udelat jisku co..misto smetany lepsi slehacka...

Výborná přítel se muže ujíst klidne si ji da i v 10 večer.Děkuju za skvělí recept!!!:-p:-p

Jéé, já dělám takto kuře na pap. úplně stejně akorát jako přílohu si dáváme halušky:-))

dnes jsem si recept dělal akorát neumm dělat jíšku (3 pokusy a nic )tak sem smíchal vodu s moukou .Jinak mi toto jídlo trvalo téměř dvě hodiny fakt jsem se trápil .Jinak si myslím , že na moje první pořádné jídlo co jsem v životě uvařil se to dalo i jíst .:yes:

Děkuju všem. Jsem ráda, že chutná! :-K

Musím pochválit. Opravdu výborné, sice jsem měla jen sladkou sletanu, ale i tak jsme se oblizovali. Mňam :-)

Musím pochválit před chvílí jsem uvařila a výborné!!!:yes::yes::-p

:-p hned zítra ráno se do toho pustím, už teť mám hlad :-D

také to tak dělám..jen maso oberu,aby se nemuselo maso obírat,když je od omáčky;-)

Pavle(neregistrovaný), když je v tom jídle zakysanka má to výraznější a skvělou chuť:-pjá osobně někdy dávám jenom zakysanku;-)Každý to má jinak, klidně dej jenom sladkou-je to klasika:yes:

No ja nejsem velkej kuchař, ale kuře na paprice jsem vždy dělal se sladkou smetanou. Nebo teda dat zakysanou smetanu, ale proč míchat dvě smetany dokupy? :-))

delala sem podle vas omačku a uspěch neměla klasika je klasika;-(

miluju tuhle omáčku, na tu je chut vzdy, je to skoro bez prace a tezko se hleda lepsi recept..my jako přílohu děláme noky...lepší jak knedlik nebo těstoviny..:-O uplne se olizuju...tak je jasne, co bude zitra k obedu...:yes::-K

Omáčka je super,víc není co dodat.:-p

Iljuso, to jsem udělala. Dala jsem obě smetany a šufánek omáčky do misky a teprve nalila do omáčky. Fakt nevím. Měla jsem teda obyčejnou smetanu, nebyla na vaření, tak jestli to mohlo být i tím:-// Příště asi zkusím tu smetanu na vaření a zakysanku dát až potom.

Míšo .... když zahušťuješ smetanou, je dobré si do misky dát smetanu, přidat do ní trochu omáčky, kterou vaříš, rozmíchat a pak až dát do omáčky (onu rozmíchanou smetanu s omáčkou) ;-)
Nic si z toho nedělej, určitě se to stalo skoro každému (i mě). Nevzdávej vaření a zkus to příště takto ;-):-)

Tak jsem dnes vyzkoušela tento recept a nevím co jsem udělala špatně, nalila jsem smetany a uvedla do varu. A omáčka se zdrcla ani jsem ji nestihla zahustit :-(

Dělala jsem kuře na paprice tento víkend - a i návštěva vyblizovala talíř :-D Takže dávám bodíka a moc děkuju za recept- sice jsem si ho trochu poupravila (nemám ráda kupované jíšky a ani vůni jalovce..., takže jsem zahušťovala po svém a jalovec jsem nedávala vůbec), ale výsledek byl opravdu na 1* :yes:

Zrovna to kuchtím, myslím že to bude ok :)

včera jsem vařila králíka podle receptu a byl moc dobrý,k tomu jsem dělala houskové knedlíky z mikrovlnky.dávám bodík

Já jsem udělala přesně podle receptu Jitky a nemusela jsem nikterak měnit nebo dochucovat, byla to bomba !! Zkusila jsem i králíka jinak, ale vždy se rádi vrátíme k tomuto receptu:-p

mariankudik 30. 9. 2008 17:17
jdu skusit ten recept:yes::yes::yes::yes:

dala som 1 nie preto, zeby to bola pre mna nejaka novinka, pretoze tak ako merylas, tiez robim kura na paprike takto, ale nikdy som nerobila takto zajaca...a presne ako autorka receptu, nasla som v mraznicke, predne behy, rebra a kus chrbtice...bolo to vyborne...

Tady tento recept se nejvíce blíží tomu, jak dělám já. Na kuře používám z koření jen papriku a nakonec špetku tymiánu, přidávám jen sladkou smetanu a zahušťuji mlékem s rozkvedlanou moukou. Musí se ale nechat trošku déle zvolna provařit. Někdy přidávám trochu slepičího bujónu, když se trápím s dochucováním.

Tématické fráze:
králík recepty, kuře recepty, recepty z králíka, kuře, recepty králík, králík na smetaně recept, recepty kuře, recepty na kralika, recept na králíká, kuře na smetaně recept, vareni cz, recept kralik, na paprice, králík recept, recepty na kuře, maminčiny recepty cz, králík na smetane, recept na kuře, recepty cz, recept kuře

Suroviny:
olej, cibule, koření nové koření, jalovec, bobkový list, paprika sušená sladká, smetana zakysaná, smetana na vaření, jíška světlá instantní, jíška tmavá instantní, sůl, koření polévkové, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu