Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na hříbkách, rajčatech a paprice

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 013 kJ /
720 kcal
Bílkoviny102,31 g
Tuky15,11 g
Vláknina10,37 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 510 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy39,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnutá vepřová játra nakrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se při úpravě moc nekroutila. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, na tuku zpěníme, vložíme játra a zprudka opečeme. Krok 3: Přidáme na plátky nakrájené hříbky, na čtvrtky nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku. Krok 4: Promícháme a přiklopíme pokličkou. Krok 5: Jakmile vše pustí šťávu, vmícháme v 0,5 l vody rozmíchaný Fix, přivedeme k varu a pak na mírném ohni podusíme doměkka. Krok 6: Do hotového pokrmu přidáme, je-li třeba, koření, pak libeček a zelenou nať. Krok 7: Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami aj.

Jako příloha se hodí okurkový, rajčatový, zeleninový salát.

Zveřejněno 15. 8. 2010

Poznámka autorky Anna Kocikova

Je to rychlé a finančně nenáročné jídlo. Pokud budete vařit z většího množství, dá se druhý den do pokrmu přimíchat zakysaná smetana a máte zase něco jiného :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na hříbkách, rajčatech a paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1GXR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na hříbkách, rajčatech a paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1GXR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Játra:-p určitě udělám:yes::yes:;-)

Játra jsou opravdu univerzální a dělají se na mnoho způsobů:-p
Děkuji všem za komentář a bodíky:-8:-K

Játra občas dělám a tak vyzkouším Aničko podle tebe;-)+1:yes:

Já rád játra, ty rád játra :-D Super receptík, bodík letí :-K :yes: +4

Aničko, super, mi se taky recept moc líbí. Játra je super univerzální. Mám ji ráda jako guláš, smaženou, restovanou, všelijak. Tahle taky nemá chybu;-):yes:

SUPR ! SUPR ! SUPR. Játra u nás miluje celá rodina a takto podobně děláme s pivem a je to bašta, že takto upravená se dají jíst s více přílohama jak uvádíš. A ještě s chlebem, rohlíkem, bramborem. Já se nezlobím,když je jich více a zbudou i na PAK. To jsou třeba druhej den ještě lepší. Kdybych mohl dal bych aspoň 5 bodů. Jinak musí stačit +bodík 2

Tématické fráze:
pokrmy z veprovych jater, vepřové maso na hříbkách, vepřová panenka na hříbkách, vepřová játra recepty, vepřové na hříbkách, gustoso fix, úprava vepřových jater, kuřecí játra na hříbkách, vepřové na hříbkách recept, játra na hřibech, vepřová játra na paprikách, gustoso, gustoso-fix goulash, kuřecí játra na paprice, vepřové maso na rajčatech a paprikách, játra na rajčatech a paprikách, jatra rajcata papriky, jatra na zelene papryce, játra rajčata smetana, vepřová játra na paprika

Suroviny:
játra vepřová, tuk, cibule, houba hřib, rajče, paprika čerstvá zelená, kmín celý, gusto fix goulash, libeček, cibulka jarní, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu