Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský cibulový koláč

Příprava slaného cibulového koláče není složitá a výsledek stojí za to. Výrazná chuť cibule je zjemněná smetanou a koláč lákavě voní také slaninou, česnekem a bylinkami. Nejlepší je čerstvě upečený, ještě horký, ale i zastudena chutná skvěle.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

happy.lenulka happy.lenulka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 945 kJ /
4 050 kcal
Bílkoviny81,12 g
Tuky278,69 g
Vláknina45,63 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 4,22 g
Sůl10,36 g
Sacharidy292,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme mouku, do které zamícháme sůl a droždí. Pomalu přidáme vodu a olej a vypracujeme těsto. Necháme chvíli odpočinout. Krok 2: Troubu si rozehřejeme na maximum. Krok 3: Mezitím nakrájíme slaninu na nudličky a orestujeme. Cibuli nakrájíme na drobno a přimícháme ke slanině a chvilku opékáme. Krok 4: V misce smícháme smetanu s tvarohem, solí, pepřem, česnekem, oreganem a bazalkou. Krok 5: Těsto rozválíme a vložíme do zapékací (nebo dortové) formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Krok 6: Těsto potřeme tvarohovou směsí a navrch posypeme cibulí se slaninou. Posypeme lehce tymiánem. Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na maximum velmi krátce, asi 7 minut.

TIP: Jak správně sbírat a sušit kuchyňské bylinky?

Zveřejněno 15. 8. 2010

Poznámka autorky happy.lenulka

Zdroj: Bravo, šéfe! Z. Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni (trošku poupravené množství, po vlastní zkušenosti)

Chuť je velice výrazná, neobvyklá, jednoduchá a dobrá. Doporučuji jako rychlou večeři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský cibulový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7pgj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský cibulový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7pgj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Je to strašně dobrý, má to výraznou, vynikající chuť. Já jsem přidala ještě jarní cibulku, protože jsem neměla dostatek cibule. Těsto krásně vláčné, neválela jsem, roztáhla jsem ho hezky v rukách. Ale nečekejte kynutí. Pekla jsem na 300 °C jako pizzu, asi 10 minut, okraje vevnitř byly ale ještě syrové. Takže jsme dopekali na méně stupňů dalších 15 minut a tak se povrch malinko připekl. Příště pozvolna a déle. Jinak bomba!

Výborný .. pekla jsem 25minut .. přidávám k oblíbeným :yes:

Moc dobrý recept, dnes jsem si koláč udělal, akorát jsem musel péci cca 15 minut a né 7 jak je zde napsáno. Možná to bylo tlustčím těstem. :)

jé omlouvám se ,blbě jsem četl :-D

Prosím vás jaké má být to droždí ?

Nevím kde se chyba stala ale koláč byl uplně mokrej mi přišlo :-)

Jedním slovem VÝBORNÉWWW.toprecepty.cz:yes::-))

http://www.toprecepty.cz/recept/14017-francouzsky-...Petra:dala jsem 3 lžíce oleje a 2 dcl vody bylo to vynikající.když je těsto řidší nic se neděje. a to vše jsem dala na normální plech.

Petro, nevím, kde se stal problém, ale mě se těsto povedlo, bylo sice tužší, ale chuťově dobré ;-) neudělala jste někde chybu?

Nepovedlo se ,neviděla jsem nikdy v receptu 30g oleje :-(( a těsto totálně k ničemu .

Ahoj tak to vypadá nádherně to vyzkouším.Jen tak dál.LT.:yes:

Tématické fráze:
cibulovy kolac pohlreich, francouzský koláč, cibulovy kolac, francouzký cibulový koláč, cibulovy koláč ano šefe, quiche francouzský koláč, pohlreich cibulový koláč, quish koláč, cibulový quiche, cibulový koláč zdeněk pohlreich, cibulový koláč s tvarohem, quiche cibulový, ano šéfe cibulový koláč, cibulový koláč podle pohlreicha, cibulovy kolac recept, francouský cibulový koláč, francouzký koláč, recept na cibulovy kolac, cibulový koláč se slaninou, francousky kolac

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí sušené, olej, sůl, smetana zakysaná, tvaroh, cibule, slanina, česnek, pepř, sůl, tymián, bazalka čerstvá, koření oregáno

Přidat fotografie receptu