Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinový moučník

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 686 kJ /
4 466 kcal
Bílkoviny81,05 g
Tuky254,65 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 1,97 g
Sodík 668 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy436,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzduch 160°C). Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Máslo a cukr vyšleháme, až začne bělat, vmícháme žloutky. Lehce přimícháme tuhý sníh a nakonec přes síto mouku, solamyl a prášek do pečiva. Těsto rozdělíme na 2 části a do jedné přimícháme lžíci kakaa. Krok 2: Tmavé těsto rozetřeme na pečící papír – bude toho slabá vrstva, tak je dobré dávat po lžičkách na pečící papír, který můžeme k plechu lehce přichytnout tak, že na několika místech potřeme olejem (přímo na pomoučněný plech se nedává dobře). Krok 3: Na tmavou vrstvu stejným způsobem rozetřeme světlou a do ní nasázíme ostružiny, či jiné ovoce a mírně zatlačíme do těsta. Pečeme cca 20 minut na 180°C/160°C. Krok 4: Želatinu namočíme do vlažné vody, jen co je potřeba, aby byla ponořená a mícháním ji rozpustíme a společně s vaječným koňakem ji zamícháme do ušlehané šlehačky. Šlehačku natřeme na moučník a ozdobíme čoko-hoblinkami.

Zveřejněno 15. 8. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: recepty.ekucharka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pk42

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pk42

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-)<3:yes: Parádní moučník a krásná fotka :-K

:yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes:

JarmilaBurianova@seznam.cz 15. 3. 2011 07:55
K sežrání!!!!!!!!!!!:-K

:-KJsi velice šikovná a máš krásné fotky:yes::yes:+

Tak na tenhle zákusek bych měla moc velkou chuť.:-K:yes::yes::yes:

Jahodo, to vypadá velmi dobře až dokonale a máš 8.bod:yes:

No týjo :-D

cathleen, tak to jsem nikdy neslyšela, ale určitě zkusím, protože s tou škrabkou se čokoláda v ruce dost rychle rozpouští:-O:-)

cathleen a všichni, moc děkuji, ta dlaždice se mi líbí!!:-D Já to zkusím, někde mám ve sklepě nějakou zapomenutou;-):-)

Řezy jsou překrásné:yes::yes:+
Tyhle hoblinky (a taky vějířky z čokolády) jdou dobře udělat i tak, že se rozehřátá čokoláda rozetře na rovný povrch (mám na to velikou dlaždici) a po téměř úplném ztuhnutí škrábe nožem nebo špachtlí.

:yes:

sakra, to je ale sexy buchta:yes::yes:...prosím si jeden řez, děkuji;-)
p.s. joo a taky utěrku, musím si napřed zkulturnit to uslintanó hubó:-))

Jani, já to zkoušela také škrabkou na brambory - chce to kvalitní čokoládu, někdo na webech radil mít ji vychlazenou, ale pak je moc křehká a láme se to...mně to docela šlo při pokojové teplotě...;-)

Jani, já sama nevím, ale nějak mi to docela jde loupačem, či škrabkou na brambory;-)

Jahodo, jako vždy, tvému umění se nedá nic vytknout. Já mám jen dotaz, už dlouho se chci někoho zeptat a nějak mi to bylo blbé, že to nevím:-8. jak se dělají ty čokoládové hobliny? Já to zkoušela, ale je z toho jen drobení:-/

Tématické fráze:
ostružinový zákusek, recepty ostružiny, moučník s ostružinami, zákusek z ostružin, ostružiny recepty, moučníky s ostružinami, ostružinove rezy, ostružinová buchta, ostružinový dezert, ostružinové zákusky, ostružinový, ostružinové recepty, zákusky z ostružin, ostružinový buchta, sex na plechu, moučník z ostužin, google recepty ostružiny, sex na plechu recept, buchta z ostružin, zákusek s ostružin

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, mouka hladká, mouka polohrubá, solamyl, prášek do pečiva, kakao, ostružiny, rama cremefine, želatina, koňak vaječný, lupínky čokoládové

Přidat fotografie receptu