Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřovy bůček plněný žampiony

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

princeznay

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 397 kJ /
1 768 kcal
Bílkoviny79,67 g
Tuky149,22 g
Vláknina12,46 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 317 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy22,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček 2x podélně rozřízneme tak, aby vznikly 2 kapsy. Ty rozevřeme, uvnitř osolíme a vložime do nich listy zelí a dušené žampiony. Kapsy pak párátky spojíme. Krok 2: V tlakovém hrnci nasucho opečeme bůček, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, česnek, na špičku nože kmínu, podlijeme vodou a dusíme asi 30-40 minut. Krok 3: Měkké maso vyndáme, šťávu přecedíme do kastrolu, zaprášíme moukou, zamícháme, povaříme. Krok 4: Bůček nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy. Podáváme s vařenými bramborami posypanými sekanou petrželkou.

Zveřejněno 18. 8. 2010

Poznámka autorky princeznay

Místo zelí můžeme použít kapustu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřovy bůček plněný žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Ggj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřovy bůček plněný žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Ggj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dievčatá, je to výborné. Na to, že je to bôčik, nie je to vôbec ťažké na žalúdok, je to ľahká úprava jedla. Šťavu, ktorá bola pri mäse, vôbec necítiť za masnotou, ale jemne v nej cítiť šampiňóny.
Janka, ako myslíš viac rozpísať ? Inak sa to napísať nedá, urobíme 2 kapsy, nie jednu. ;-);-);-)
Nemohla som napísať skôr, po obede sme švihali na plaváreň :-D:-D:-D

Já tedy receptu rozumím dost dobře. Teri, muselo to být výborné, supéér fotky.:yes::yes::yes:

Ivana79: No? Mne by to Terezko taky zajímalo!! Chtělo by to trochu rozepsat, já tomu moc nerozuměla;-) Ale super si to nafotila;-)

Tejaja,pekné fotky:yes:...ale ako chutilo:-?

Taky se mi to líbí, jen mi chybí fotopostup. 2x podélně rozkrojíme.. to jako utvoříme 2 kapsy nad sebou v bůčku? Já si to nějak neumím moc představit, omlouvám se. Já do bůčku naříznu kapsu a něčím ji naplním, nebo ho rozkrojím tak, aby byl větší plát a ten ještě naklepu. Pak potřu nádivkou a zaroluji. Jinak opravdu fajný recept a princeznay vítej na Topreceptech;-):yes:

Přidala jsem podobný recept, tam je jedna kapsa v bůčku. Recept od ivako;-)

:-* hm tak to zni moc dobre

Tématické fráze:
bůček na žampiónech, plněný vepřový bůček od babici, plneny bůček, vepřovy bucek, veprovy bucek na zampionech, recepty plněný bůček, plneny vepřovy buček babici, plněný vepřový bůček, marinovaný bůček-babica, recept buček na žampionech, buček plněný sekanou, bůček se zampionama, marinovaný bůček babicovy dobroty recept, dušený bůček, buček na maso na žampionech, recept na vepřový buček, vepřový bůček recepty, babica recepty buček a zeli, bůček špička, veprove se zampionova nadivkou

Suroviny:
bůček, zelí hlávkové, žampióny, cibule, česnek, sůl, kmín celý, voda, mouka hladká, petrželka

Přidat fotografie receptu