Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pekelné dršťky

Hodnocení receptu je 4,6 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 669 kJ /
399 kcal
Bílkoviny61,35 g
Tuky7,49 g
Vláknina8,15 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 892 mg
Sůl2,35 g
Sacharidy18,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Krok 2: Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a dusíme do měkka cca 60 minut. Krok 3: Po uvedené době se nám vývar zredukuje, všechno koření a kořenovou zeleninu vyjmeme a přidáme 2 polévkové lžíce ostré paprikové pasty, nakrájené rajče na kostičky, zbavené semínek a na půl kolečka nebo kolečka nakrájenou dobrou domácí klobásku. Krok 4: Mrkve z vývaru nakrájíme na drobné kostičky a vrátíme zpět k dršťkám. Krok 5: Zahustíme trochou světlé instantní světlé jíšky a necháme přejít varem, na konec přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a 2 polévkové lžíce zakysané smetany a již nevaříme, aby se nám smetana nesrazila. Podáváme s čerstvým chlebem.

Zveřejněno 21. 8. 2010

Poznámka autora Colombo65

Je to neskutečná pikantní dobrota a s čerstvým lahodným chlebem bezkonkurenční - samozřejmě pro toho, kdo má dršťky rád.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekelné dršťky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKOw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekelné dršťky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKOw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Aninka:
Ne, není to dlouho. Záleží na tom, jak moc měkké máte dršťky rádi. Spíše počítejte ještě s nějakou půlhodinkou navíc...

To může být opravdu vynikající,mám ráda dršťky,ale nevaří se moc dlouho,když jsou předvařené?:-)

Poslední dobou nás honí mlsná na dršťkovou plévku, no ještěže jsme ji nevařili !!! Žádná polévka, ale Pekelné dršťky budou, to je nádhera. Díky za recept, posílám bod, dala bych jich víc, kdyby to šlo :-):-K:yes:

Tak toto je mistrovské dílo. Nádherně vypadá a ještě určitě líp chutná. Obdivuji autora.

Tématické fráze:
dršťky, hovězí dršťky recepty, dršťky recepty, hovězí drštky, jak uvařit drštky, pikantní dršťky, recepty na dršťky, dršťky na smetaně, dršťky recept, hovězí drštky recept, držťky, hovězí dršťky na smetaně, recept na drštky, recepty dršťky, hovězí dršťky jako potravina, recept na hovězí držtky, recepty z drštěk, recept na hovězi dršťky, recepty hovězí dršťky, varime z hovezich drzek

Suroviny:
dršťky, cibule, mrkev, rajče, nať petrželová, bobkový list, koření nové koření, pasta papriková ostrá, smetana zakysaná, jíška světlá instantní, sůl, pepř, klobása, masox

Přidat fotografie receptu