Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba na bramborovém pyré s omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Suroviny

Porce: pro 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 135 kJ /
2 422 kcal
Bílkoviny35,24 g
Tuky131,25 g
Vláknina38,12 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 453 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy228,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety nakrájíme na proužky (např. 10x4cm), tyto podélně nakrojíme tak, aby do něj šlo nasypat citr.kůru + kopr + osolíme, opepříme a zase je přeložíme zpět a zabalíme do potravinářské fólie. Na obou koncích uvážeme provázkem (viz foto) těsně, aby zůstalo co nejméně vzduchu. Dáme odpočinout. Krok 2: Mezitím dáme vařit osolené brambory na pyré. Krok 3: Dále dáme vařit do vývaru mrkev, cibuli, česnek, víno, džus/rajčata, tymián, rozmarýn, příp. pepř a dusíme cca 40 min. Potom zahustíme máslem a smetanou, necháme projít varem a odstavíme. Vše propasírujeme přes síto, nebo rozmixujeme. Krok 4: Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme, přidáme máslo, smetanu a hořčici a našleháme pyré. Vše udržujeme teplé. Krok 5: Do hrnce dáme vařit vodu a vložíme zabalené filety, vaříme zvolna 10 minut, potom odstraníme folii. Krok 6: Vejce rozklepneme dle fota do potravin.folie, kterou jsme dali do misky a provázkem stáhneme tak, aby tam zůstalo co nejméně vzduchu (vejce potom pěkně sedí ve vodě). Vaříme v hrnci na „hniličko“ cca 5 min. Po této době budou držet tvar a folie stáhneme. Toť vše – naservírujeme dle vlastní fantazie a dobrou chuť.

Zveřejněno 22. 8. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: časopis Apetit

Původní recept je ze štiky, ale ta je pro mě nedostupná. Myslím, že lze použít jakoukoli rybu, její příprava je v tomto případě dietnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba na bramborovém pyré s omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x2PJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba na bramborovém pyré s omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x2PJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

mimořádně chutné jídlo, je to opravdická mnamka:yes::yes:

Nina.Angels: tak tohle zase mě moc těší, že recept nezklamal.
Já mám také raději opečenou rybku, ale toto jsem pojala dle receptu tak nějak dietněji:-8. ;-):-K díky

Tak tohle byla naprostá mňamina.Musím určitě někdy zopakovat! Při vaření nám to krásně provonělo celý domeček. Já jsem tedy rybku osmahnula, ale i tak to bylo úžasné!Všem vřele doporučuji, určitě si pochutnáte ;)

J.Remková, náročný se možná zdá kvůli přípravě ryby, ale jen to vypadá, může se klidně jen orestovat na oleji. Chtěla jsem ale zkusit dle původního receptu (přímo od šéfkuchaře:-O), jaká je chuť pouze vařené ryby a doma chutnalo, takže jsem byla spokojená:-)
Elizo, také jsem to neznala, ale je to super rychlovka, protože čerstvě uvařená vejce oloupat narychlo je někdy zážitek:-S

Jahůdko, to je parádní recept a podle fotek je jasné, že se ti povedl víc než dobře :yes::-p. To vaření vajec ve fólii jsem neznala, koukám na to asi takhle :-O...:-D
Bod posílám dopředu a ukládám k vyzkoušení. :-)

Docela náročný, ale krásný recept:-p:yes:

nadhera:-K

Recept je moc pěkný:yes:

Za tento recept s úsměvem na talíři posílám 7. bodík. :-p:yes:

jahodo, tak to ti závidím...já na ně mlsně koukám v obchodech, ale ta cena je hříšná ;-(

isahu, ano - letos se zadařilo, tak mám třešničky, banánky, hruštičky ....;-)

Nádhera:-O:-p:yes:

jahodo, moc hezké...v tom vejci je zapíchnuté žluté rajčátko, taková ta hruška, že? parádní nápad...:yes:

jahůdko, super a to vejce je prima vychytávka :-K:yes:

Vypadá to nádherně :yes:ukládám do oblíbených a bodík letí za Tebou:-K

Tématické fráze:
bramborové citrónové pyré, bramborové pyré, citrónové pyré, ryba s bramborem, bramborove pyré se šunkou, varena ryba apetit, ryba na tymiánu a rozmarýnu, bramborové pyré recept s rybou, pyré z brambor a mrkve, ryba recept, potravinářská fólie lze s ní varit, bramborove pyre rozmarýn, ryba narychlo, bramborové k piré, pyré s rybou, pyré z vařených brambor a mrkve, ryba s květákovým piré, varena ryba s omackou, bramborové pyré s rybou, pire k rybe recept

Suroviny:
filet z ryb, kůra citronová, kopr čerstvý, sůl, pepř, olej olivový, brambory, máslo, smetana, hořčice hrubozrnná, sůl, mrkev, cibule, česnek, vývar, víno bílé, tymián, rozmarýn, džus rajský, máslo, smetana, pepř, vývar, bazalka čerstvá, petrželka

Přidat fotografie receptu