Suroviny
Porce: pro 4 osoby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 135 kJ / 2 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,24 g |
Tuky | 131,25 g |
Vláknina | 38,12 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 228,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety nakrájíme na proužky (např. 10x4cm), tyto podélně nakrojíme tak, aby do něj šlo nasypat citr.kůru + kopr + osolíme, opepříme a zase je přeložíme zpět a zabalíme do potravinářské fólie. Na obou koncích uvážeme provázkem (viz foto) těsně, aby zůstalo co nejméně vzduchu. Dáme odpočinout.
Krok 2: Mezitím dáme vařit osolené brambory na pyré.
Krok 3: Dále dáme vařit do vývaru mrkev, cibuli, česnek, víno, džus/rajčata, tymián, rozmarýn, příp. pepř a dusíme cca 40 min. Potom zahustíme máslem a smetanou, necháme projít varem a odstavíme. Vše propasírujeme přes síto, nebo rozmixujeme.
Krok 4: Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme, přidáme máslo, smetanu a hořčici a našleháme pyré. Vše udržujeme teplé.
Krok 5: Do hrnce dáme vařit vodu a vložíme zabalené filety, vaříme zvolna 10 minut, potom odstraníme folii.
Krok 6: Vejce rozklepneme dle fota do potravin.folie, kterou jsme dali do misky a provázkem stáhneme tak, aby tam zůstalo co nejméně vzduchu (vejce potom pěkně sedí ve vodě). Vaříme v hrnci na „hniličko“ cca 5 min. Po této době budou držet tvar a folie stáhneme. Toť vše – naservírujeme dle vlastní fantazie a dobrou chuť.
Zveřejněno 22. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba na bramborovém pyré s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x2PJ
Moje poznámka
Ryba na bramborovém pyré s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x2PJ
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Tématické fráze:
bramborové citrónové pyré,
bramborové pyré,
citrónové pyré,
ryba s bramborem,
bramborove pyré se šunkou,
varena ryba apetit,
ryba na tymiánu a rozmarýnu,
bramborové pyré recept s rybou,
pyré z brambor a mrkve,
ryba recept,
potravinářská fólie lze s ní varit,
bramborove pyre rozmarýn,
ryba narychlo,
bramborové k piré,
pyré s rybou,
pyré z vařených brambor a mrkve,
ryba s květákovým piré,
varena ryba s omackou,
bramborové pyré s rybou,
pire k rybe recept
Suroviny:
filet z ryb,
kůra citronová,
kopr čerstvý,
sůl,
pepř,
olej olivový,
brambory,
máslo,
smetana,
hořčice hrubozrnná,
sůl,
mrkev,
cibule,
česnek,
vývar,
víno bílé,
tymián,
rozmarýn,
džus rajský,
máslo,
smetana,
pepř,
vývar,
bazalka čerstvá,
petrželka
Komentáře (18)