Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky plněné jahodami

Jídlo, které zbožňují nejen děti, ale i dospělí. Jahodové knedlíky jsou skvělá letní dobrota, navíc jsou snadné na přípravu a s náplněmi a posypkami můžete experimentovat až najdete tu pro vás nejchutnější.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kobriska Kobriska

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí těsta

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 203 kJ /
2 917 kcal
Bílkoviny96,91 g
Tuky19,13 g
Vláknina25,02 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 621 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy576,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko ohřejeme, přidáme lžíci cukru, rozdrobené droždí, rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Smícháme hrubou mouku, sůl, vejce, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň hodinu kynout. Krok 3: Na pracovní plochu nasypeme polohrubou mouku a vyklopíme vykynuté těsto. Z těsta lžící vykrajujeme kousky těsta, které naplníme jahodami. Krok 4: Knedlíky vkládáme do vroucí vody na 5 minut. Zhruba po 2,5 minutách promícháme. Krok 5: Uvařené knedlíky vybereme a propícháme vidličkou aby vyšla pára. Krok 6: Hotové knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem (nebo tatrankou), mletým cukrem a rozehřátým máslem.

TIP: Co dobrého připravit z jahod

Zveřejněno 27. 8. 2010

Poznámka autorky Kobriska

Veškeré fotografie jsou mé vlastní.. prosím, nepoužívejte je bez mého vědomí. První dvě fotografie jsou z mé vlastní kuchařky, třetí fotografie je bez úpravy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky plněné jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngMD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky plněné jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngMD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Kdybyste se podívala o pár řádků níž... je to tam napsané "názvy jsou vymyšlené náhodně.. co mě zrovna napadlo." ... italštinu mám ráda.. u některých receptů mám italské slovíčka např. jako sluneční brýle, slon, lev nebo třeba jahoda... snad se vám uleví, když jsem je z názvu receptu smazala.. teď už to snad nikoho nebude mást... a italské slovíčka mám i u českých receptů.. takže souvislost mezi kynutými knedlíky a Itálií vážně žádná není.. :).. nejradši bych to tady celé smazala.. bohužel mi bylo řečeno, že to nelze.. byla to chyba sem vůbec nějaké recepty dávat..

Klariska:Máte pravdu...proč se jmenuje \\\" frágola \\\" což je italsky jahoda když oni sladké knedle neznají a vůbec knedle nemají ve svém jídelníčku...je to trapné jako rádoby italské recepty

Já kynuté knedle moc nedělám,mám vždy obavu z toho,že se mi zdrcnou při vyndávání.Musí se propíchat.Jenže jsem musela něco jiného udělat k obědu než jen maso a v mrazáku jsem měla ještě jednu misku jahod,tak jsem šla po receptech a hledala a našla .Těsto šlo do pekárny a ostatní už jsem matlala v rukách a děti pomáhaly ,tak nám to šlo od ruky:yes::-KVynikající.Budu dělat i nadále protože se povedly a zase to tak hrozné nebylo.

Recepty sem dál už nepřidávám, nějak na to nezbývá čas.. kdyby někdo měl zájem podívat se na mé ostatní recepty.. tak mě může na www.facebook.com/kobriska - požádat o přátelství a podívat se :) ale nečekat nic zvláštního.. jde o klasické, jednoduché recepty :)

Děkuji všem... názvy jsou vymyšlené náhodně.. co mě zrovna napadlo.. a fotografie jsou opravdu moje.. strašně ráda fotím ... recept zvláštní není .. ale i klasické recepty jsou krásné ne? :) no ke všem receptům jsem psala postup pro známé a kamarády na facebooku.. tam mám receptů opravdu spoustu ... i svých fotografií :) recept jsem si tiskla jako kartičky.. z jedné strany fotografie.. a z druhé recept.. hlavně, když jdu nakupovat.. abych nezapomněla na některé ingredience.. protože často zapomínám.. kartičky jsem si zatavila do folií přes laminátor.. ale postupně s velkým nárůstem receptů jsem přestala :) Že se fotografie líbí mám radost.. zároveň mě mrzí, jak mě každý podezírá, že nejsou moje.. ale tak aspoň jde vidět, že se mi fotky opravdu povedly.. všem děkuji :)

Viděla bych to na reklamu na autorčinu knihu receptů, Isahu :-).

Klariska: :-D

klobouk dolů - to jsou profi-fotky....:yes:
jen jsem nepochopila smysl receptů mezi fotkami jídla...u všech Tvých receptů :-O;-)

Proč s náma autorka nekomunikuje? recept je hezký, ale má tady několik nezodpovězených dotazů..

Ať je to jak je to, je to krásně vypadající, určitě chutné a k tomu hezké nádobí..:-) ode mě jasný bodík ! ;-)

Jiřička 27. 8. 2010 14:02
Ještě lepší budou, když dáte 2 skleničky hrubé a jednu skleničku polohrubé mouky.

Netradiční název (fragola ital. jahoda) ze starých dobrých blbounů nové jídlo neudělá ;-).

Jani, i tebe prosím, co sama moc neovládám:-D, přes to se o to snažím, abys používala rozšířené vyhledávání, abychom tady neměli moc receptů stejných. V žádném případě to není výtka!!!! Stane se to mnohým a několik podobných receptů navíc nevadí;-)

nejsou to klasické ovocné kynuté knedlíky?? hledala jsem tu zvláštnost,ukrytou za tím názvem, ale vidím klasiku:-/

Jani - ty názvy jsou v italštině ?

Tématické fráze:
plněné ovocné knedlíky, plněné jahodové knedlíky, plněné knedlíky ovocem, plněné knedlíky s ovocem, kynuté knedlíky s jahodami, kynuté knedlíky s jahodama, recept na plněné ovocné knedlíky, knedle s jahodami, kynuté knedle, kynute jahodove knedliky, kynute knedliky s jahody, ovocné plněné knedlíky, kynuté knedlíky, plnene knedliky, plněné ovocné knedlíky recept, knedliky s jahodama, kynuté knedle s jahodami, plnené knedliky jahodové, jahodový knedlíky, plněné ovocné kynuté knedlíky recept

Suroviny:
mouka hrubá, mléko, sůl, droždí čerstvé, cukr krystal, vejce, jahody, máslo, cukr moučkový, tvaroh na strouhání

Přidat fotografie receptu