Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový hřbet s polevou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

teniska teniska

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 16

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 582 kJ /
2 290 kcal
Bílkoviny19,54 g
Tuky114,49 g
Vláknina4,77 g
Cholesterol 824 mg
Sodík 3,50 g
Sůl4,74 g
Sacharidy293,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici. Krok 2: V jiné míse za pomocí ručního mixéru ušlehejte máslo a cukr, poté přidejte vejce a vanilku. Dále zamíchejte mrkev a nakonec postupně vmíchejte mouku. Krok 3: Troubu předehřejte na 250°C, vymažte srnčí hřbet a naplňte jej těstem. Krok 4: Vložte do trouby a pečte asi 45 minut. Krok 5: Po vytáhnutí nechte chvíli stát a poté vyklepněte, nechte zchladnout a připravte polevu. Krok 6: Utřete moučkový cukr s citronovou šťávou a naneste na hřbet.

Zveřejněno 27. 8. 2010

Poznámka autorky teniska

Inspirace u Marthy Stewart www.marthastewart.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový hřbet s polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x2On

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový hřbet s polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x2On

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jsem ráda, že chutnalo a děkuji za fotečku, vypadá pěkně.;-)
S tím pečením to bude asi záležet na troubě :yes:

Dobrota, díky za recept, určitě budu dělat častěji! :)
Jen ta doba pečení mi přijde hodně dlouhá, já to moc nehlídala s tím že ještě času dost a bum, po půl hodině se mi to trochu spálilo (jak je vidět na fotce :). Ale možná mám delší/užší formu nebo tak něco, příště to tam holt tak dlouho nenechám :)

Mrkvový moučník jsem měla pouze jednou v životě a byla to pecka, takže bodík je samozřejmost :)

:-)):yes:

To mi nějak uniklo, sakra, musím tady být častěji:-O...:-)):-D:yes:

Mrkové moučníky mám moc ráda:-p, máš bodík:yes:

To může být fakt dobré:yes:+4

To vypadá dobře :-p:-p:yes:

Tématické fráze:
mrkvový srnčí hřbet, srnčí hřbet mrkvový, mrkvová buchta s perníkovým kořením a citronovou polevou, jak dělat srnčí, martha stewart recepty, pečeme s marthou stewart, mrkové řezy, mrkvovy srnčí hřbet moučník, mrkvový srnčí hřbety, recepty marthy stewartové, mrkvový dort z žitné mouky, mrkove sušenky, srnčí hřbet moučník, mrkové pečivo, mrkový srnčí hřbet, mrkvový v srnčim hrbetu, srnčí hřbet s mrkví, žitná mouka moučník s ořechy a mrkví, mrkvovyhrbet, mrkvová buchta do srnciho hrbetu

Suroviny:
máslo, mouka celozrnná žitná, prášek do pečiva, soda jedlá, sůl, skořice mletá, cukr, vejce, cukr vanilkový, mrkev, cukr moučkový, citron

Přidat fotografie receptu