Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě

Plněné papriky se u nás tradičně podávají s rajskou omáčkou a kynutým knedlíkem. Pokud ale chcete zkusit něco nového, upečte papriky s mletým masem podlité zeleninovým vývarem. Servírují se přelité jen vlastní šťávou z výpeku.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 503 kJ /
2 032 kcal
Bílkoviny145,82 g
Tuky41,17 g
Vláknina22,70 g
Cholesterol 843 mg
Sodík 551 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy259,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté vepřové maso promícháme s kořením, solí, pepřem, syrovými vejci, sekanou petrželovou natí a poté vmícháme i uvařenou rýži. Krok 2: Poctivě propracujeme a naplníme do připravených paprik, které zbavíme jádřinců. Vrchní odkrojenou část se stonkem necháme na přiklopení náplně před pečením. Krok 3: Papriky naskládáme do pekáče, zalijeme zeleninovým vývarem a rajským protlakem, nadrobno nakrájenou cibulí a jednou mrkví. Krok 4: Pečeme pozvolna v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme odkryté cca 15 minut. Krok 5: Vzniklou vypečenou šťávu propasírujeme a dle potřeby zahustíme jíškou. Jako příloha se hodí třeba nové brambory s petrželkou a máslem.

TIP: Využití mletého masa

Zveřejněno 28. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4zE0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4zE0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí :-K

Tonja: Rozumím, jak to myslíte, ale Wikipedie to vidí jinak: cs.wikipedia.org/wiki/Kapie

Sasanka Hajni: Masité červené papriky a kapie jsou rozdílné papriky, není to totéž.

V podstatě totožný recept na netu je, jsou opravdu moc dobré. Osobně nedělám ty zelené tenkostěnné, ale masité červené kapie, peču je s mrkví, cibulí a bujónem, ale bez protlaku. A doporučuju po sundání té vrchní části, kterou je paprika při pečení přiklopená, tu vrchní část oloupat a spolu s mrkví, cibulí a výpekem rozmixovat na hladkou omáčku . Omáčce ty kousky pečené rozmixované papriky dodají úžasnou chuť.

Byla to moje premiéra a dopadla velmi dobře. Koupila jsem slovenské pálivé, přidala špetku cubricy, šťávu jsem nepasirovala, mrkev zůstala tak jak byla, protože jsem k paprikam dala péct rovnou brambory. Ty pěkně nasakly chutí paprik a mletého a fakt dobrota. Ukládám a děkuji za recept. Určo budu dělat znovu. <3

Je to moc dobra namka.Pochvala i od manzela:yes:

Mnam, výborná záležitost, akorát jsem nepřidala kečup. I tak je to dobrůtka. Fotka přidána a bodík taky:-K:yes:

Výsledek je moc dobrý, jen jsem asi měla moc malé papriky, protože spousta masa mi zbyla a upekla jsem ho jen jako bochánky. Také bych nešetřila protlakem, ty jsem použla rovnou dva a ještě natavila smetanou na vaření, po upečení lusků. Děkuji za inspiraci:-)

Hezké... Zrovna mi v troubě bublá něco podobného, ale v zelných listech. Mělo to být v listech vinných , vše připravené, jen je manžel jaksi nedovezl...Bůhví, na co myslel. ;-) Teplé papriky moc nemusím, ale musím jim přiznat, že náplň i omáčku ochutí dokonale - dobrota :-p.

Dělám podobně,jenom nedávám vodu a rajský protlak..:-p:-p:yes::yes::yes:

Mily Otto, tohle u nas asi zvitezi taky, protoze manzel rajskou opravdu moc nemusi, vlastne ji nema rad. :-)) Takze mi nezbyva, nez poslat bodik, v poradi uz 4. Urcite nebude posledni. ;-) Ulozim, doma vyzkousim. Krasne fotky. :-K

Colombo:-Kto jistě i u nás bude :-Ohit:-p:yes:jak jinak než 3.bodík udelit:yes:;-)

Posilam bodika,vypada to super,manzel take moc nemusi rajskou a tohle si da urcite. Jen otazka,na kolik stupnu to pect v horkovzdusne troube??

Dekuju

tak to vypadá moc mňamózně :-p bodík mňam :-p:yes:

Tématické fráze:
plněné paprikové lusky pečené, plněné pečené papriky v troubě, plněný paprikový lusk pečený, plněné papriky pečené v troubě, plněné papriky v troubě, pečené plněné papriky, plněné papriky pečené, pečené paprikové lusky, plněné papriky, pečený paprikový lusk, pečené plněné paprikové lusky, pečené papriky, plněné pečené papriky, plněné papriky s mletým a rýží, plnene papriky masem, plněný paprikovy lusk, plněné papriky mletým masem, pecena plnena paprika, recepty pečené plněné papriky, plnene papriky zapecene

Suroviny:
maso vepřové mleté, paprika čerstvá žlutá, nať petrželová, rýže, vejce, cibule, koření na mleté maso, mrkev, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, protlak rajčatový, jíška

Přidat fotografie receptu