Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto na srbský způsob

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka1

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 674 kJ /
3 268 kcal
Bílkoviny106,94 g
Tuky152,42 g
Vláknina19,92 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 351 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy359,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Dáme do pekáčku, přidáme sůl, pepř a čubricu. Krok 3: Cibuli, papriku a rajčata pokrájíme, česnek nasekáme. Krok 4: Vše přidáme k masu a zalejeme rajčatovou šťávou z plechovky. Krok 5: Přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby. Krok 6: Až je maso skoro měkké, vmícháme opranou rýži a dolejeme vodou, tak, aby sahala 1 cm nad povrch. Krok 7: Vrátíme zpět do trouby a pečeme do té doby, než všechna tekutina vsákne a rýže změkne. Krok 8: Na talířích posypeme sýrem a obložíme zeleninou.

TIP: Rýže a oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 8. 2010

Poznámka autorky Zdenka1

Je toho plný pekáček, ale u nás se tato úprava rizota těší velké oblibě a do večera je vše snězeno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto na srbský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/00vG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto na srbský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/00vG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Marie Svarcova: děkuji:-K

martiline: děkuji za milý komentář:-K

:-)<3:yes::yes: velmi dobrá varianta rizota, :-K

:-8 ... to jsme si pochutnali. Nemyslela jsem si, že z bůčku to bude taková dobrota. :-O Ty malé kostičky bůčku jsem nechala řádně vypéct na plechu v troubě a pak až přidávala přidávala rýži a vývar. Rajčata jsem vynechala, dala jsem jen půl balíčku mražené francouzské zeleniny. Dobrůtka a děkujeme za recept. :-)

Nejlepší srbské rizoto jsem jedl na vojně v Žilině, je to sice jednapadesát let, ale při setkání spolubojovníků vzpomínáme na rizoto a kotlíkový guláš.

Máte tady samé dobroty ...těžko je si kolikrát vybrat....ale určitě vyzkoušejte toto rizoto:-):yes:

Jarka:Gramáž koření není v receptu uvedena. Každý se řídí svými chutěmi. Pokud bylo rizoto bez chuti, snad stačilo více okořenit, ne ? Domnívám se, že bůček je již dost mastný a na podlití stačí obyčejná voda. Alespoň v naší rodině to tak stačí. Komu to nestačí, ať podlévá vývarem. Já proti tomu nic nemám. I tak ti děkuji za tvůj názor a za komentář:-)

Všera jsem rizoto dělala a bylo bez chuti :-( příště místo vody vývar

Manželovi moc chutnalo. Palec nahoru:yes:

chocolate:Děkuji za slova chvály a jsem ráda, že jste si pochutnali:yes:

Přidávám bodík a děkuji za skvělý recept.Dcera měla chuť na červené:-D rizoto a recept nezklamal.Jen jsem místo bůčku použila vepřovou plec a přidala jsem o trochu více paprik.+24

Mandle- Výbušná ti už odpověděla, já jen dodám, že by bylo dobré čerstvá rajčara spařit a oloupat, aby jsi tam neměla slupky.:-)

vybusna díky:-)

mandle..a preco by to malo vadit????? smelo do toho aj cerstve, ale na tvojom mieste by som si v dobrej decke teplej vody este rozmiesala lyzicu paradajkoveho pretlaku..to ti nahradi tu stavu z plechovky.

dotaz ,bude vadit když budou rajčata čerstvá :-? díky

Tématické fráze:
srbské vepřové rizoto, hospodské rizoto, srpské rizoto, srbske rizeto, vepřové rizoto po srbsku, rizoto z bůčku, srbské kuřecí rizoto, rizoto džuveč, srbské risoto, srbské ryzoto, džuveč rizoto, srbské rizito, srbské červené rizoto, hospodské rizoto recept, srpske rizeto, srbskerizoto, srbský džuveč, balkanske rizoto, srpské ryzoto, srbsky rizeto

Suroviny:
bůček, cibule, česnek, paprika, rajče loupané, sůl, pepř mletý, koření čubrica, rýže, sýr strouhaný, zelenina

Přidat fotografie receptu