Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listový koláč s chřestem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 701 kJ /
1 363 kcal
Bílkoviny18,78 g
Tuky140,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 497 mg
Sodík 2,14 g
Sůl5,36 g
Sacharidy5,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto vyválíme na velikost plechu. Krok 2: Přeneseme ho na plech a potřeme pomazánkovým máslem tak, že asi 2 cm okraje necháme čisté. Krok 3: Poklademe chřestem a posypeme drobnými kostičkami špeku nebo slaniny, lehce osolíme a opepříme. Krok 4: Přikryjeme alobalem tak, aby okraje zůstaly odkryté a vložíme do trouby, rozehřáté na 230°C. Krok 5: Pečeme, dokud se okraje nezačnou zbarvovat dorůžova - asi 10 minut. Krok 6: Mezitím rozšleháme vejce se šlehačkou, rozdrolíme k tomu balkánský sýr, prošleháme a pokud chceme, přidáme špetku granulovaného česneku. Krok 7: Po deseti minutách pečení alobal odstraníme, koláč cikcak polijeme vaječnou směsí a ještě 10 minut dopečeme. Krok 8: Chutná teplý i studený.

Zveřejněno 30. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový koláč s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJ6W

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Listový koláč s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJ6W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

tak já ho mám práve v troube s cerstvym chrestem (dostaným darem od pacientky) tak jsem zvedava vypada to luxusne :ú))))

Evo :-), s čerstvým chřestem bude koláč určitě ještě lepší, ale já osobně bych ho předtím povařila (oloupaný). ;-) Bála bych se, že pečením se dostatečně neupraví... Jestli zkusíš, dej vědět, jak to dopadlo...:-):-K

Papriko, dík za ochotu se podělit o zkušenosti a rychlou odpověď.

Evo - dovolím si odpovědět za Elizu. Já ho pekla se sterilovaným, bylo to dobré, ale s čerstvým bude určitě o level lepší :yes::yes::yes: ... jen ho musíš dobře oloupat:-!

Chřest jsem ještě nikdy nejedla. Slyšela jsem, že je dobrý a zejména zdravý. Proto bych chtěla vyzkoušet tento recept. Myslíte že je možné na koláč použit chřest nesterilovaný? Musí být sterilovaný? A kdyby chtěla použít nesterilovaný, tak ho musím nejdřív uvařit nebo nějak upravit? S chřestem nemám žádné zkušenosti, proto děkuji za vysvětlení.

Eli, tušila jsem, že je to tvůj recept a nemýlila jsem se, krásné fotky a koláč přímo k nakousnutí:yes::yes: +

Krása - jak jídlo tak foto ;-);-);-)

Papriko, z toho, co je vidět, jsem sež...a tři čtvrtiny...;-) Tak za sebe - je dobrý. ;-) Díky za bodíky.

Podobný koláč jsem pekla vloni v létě v rámci letní soutěže a moc nám chutnal, takže mohu s klidem říci, že i tento bude moc dobrý. Tvoje fotky jsou samozřejmně nedostižné. :yes::yes: ;-)

opět fotečky nádhera:-O ,super:-p:yes:

Tématické fráze:
recepty s chřestem, kolač z listoveho těsta s chřestem, listové těsto s chřestem, chřestový koláč z listového těsta, chřestový koláč, chřestový slaný koláčz z listového těsta, slaný koláč s chřestem, koláč z chřestu, chřest a listové těsto, kolac s balkánský sýr, slaný koláč z listového těsta s chrestem, chřest koláč, chřestový koláč s s nivou, chřest recepty, šátečky z listového těsta s chřestem, koláče s chřestu, koláč chřest, koláč z listového těst s chřestem, listové s pomazánkovým máslem, kolac s chřest

Suroviny:
těsto listové, chřest sterilovaný, pomazánkové máslo bez příchuti, špek tyrolský, vejce, smetana ke šlehání, sýr balkánský, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu