Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tousty zapečené s Hermelínem a brusinkovo-pomerančovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 106 kJ /
981 kcal
Bílkoviny54,57 g
Tuky48,72 g
Vláknina5,86 g
Cholesterol 167 mg
Sodík 2,75 g
Sůl7,20 g
Sacharidy62,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brusinky, víno a šťávu z jednoho pomeranče promícháme a uvedeme k varu, zahustíme Solamylem, rozmíchaným v menším množství vody a dochutíme špetkou skořice a špetkou černého pepře. Krok 2: Plátky toustového chleba opečeme nasucho v pánvi nebo v topinkovači a potřeme máslem. Na každý položíme polovinu Hermelínu a vložíme na 10 minut do rozpálené trouby nebo pod gril.
Při podávání přelijeme teplou brusinkovou omáčkou.

Zveřejněno 3. 9. 2010

Poznámka autorky Eliza

Recept pochází z knihy Vaření s Čirinou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tousty zapečené s Hermelínem a brusinkovo-pomerančovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrjg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tousty zapečené s Hermelínem a brusinkovo-pomerančovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrjg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Vypadá to skvěle. Miluji obalovaný hermelín s brusinkami a tohle jdu vyzkoušet dnes k večeři. Bude to dobrota..:yes::yes::-*

Fantazie..:-K

Můj recept mám z časopisu, ale našla jsem velmi podobný od Elizi, tak se nebudu opakovat :-) Suroviny: bagetky, máslo, šunka, hermelín, to se dá zapéct do trouby a na teplé bagetky jsem dala brusinky. Takže dávám bod, nejen za recept, ale hlavně za ty nádherný fotky :yes:

Eli, Čirina vařila i Václavu Havlovi, koukám, že se neměl špatně ;-):-p:-) +9:yes:

:yes: +1 vypadá to úžasně:-p

:-O

Maris, přesně...:-) Píše: "on Brit, ona Češka, on masojídek, ona vegetariánka" :-).
Díky za body, ačkoli v tomto případě jsem jen zprostředkovatel, interpret a konzument + fotograf ;-):-)).

Elizo, to je opravdu dobrá kombinace a Čirina fakt umí, ty taky a máš 4.bod:yes:

Tento předkrm vymyslela Čirina jako předkrm na svatbu, kde byli - teď nevím, jestli ženich nebo nevěsta vegetarián, je to tak ?;-)
Máš to krásné:-p:yes:+

Čiriny recepty mám ráda...;-):-p, na začátku devadesátých byla jak zjevení dobré kuchyně...:-p:-)

jo, já mám co dodat: achich ouvej:-p:-p:-p:yes:

Eli, někdy fakt není, co by člověk dodal....:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
tousty do trouby, zapečený hermelín s brusinkami, zapečená bageta s hermelínem, zapečené toasty s hermelínem, zapečené tousty v toustovači, tousty s hermelínem a brusinkami, toust s hermelínem a brusinkami, tousty zapečené, bageta s hermelinem a brusinkami, zapečené bagetky s hermelínem, zapečené tousty, cirina recepty, hermelínová omáčka, tepla brusinkova omáčka, zapecene vegetarianske tousty, zapečené bagety s hermelínek a brusinkami, toast s hermelínem, bratislavské rohličky čirina, toasty s hermelínem a brusinkami, zapečené tousty s brusinkami

Suroviny:
chléb toustový, sýr hermelín, kompot brusinkový, víno červené, pomeranče, skořice, pepř černý, solamyl

Přidat fotografie receptu