Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Nedělní oběd pro bohatýry se může skládat z pořádného kusu vepřového, knedlíků a podušeného zelí. Maso nakořeňte a nechte ho odležet. Pak teprve tepelné upravte. S voňavým zelíčkem a bramborovým knedlíkem to bude bašta.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min + doba odležení

90 min (90 min tepelná úprava, + doba odležení )

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 847 kJ /
2 353 kcal
Bílkoviny189,47 g
Tuky168,38 g
Vláknina6,55 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 702 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy18,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček ořežeme od kůže a nakrájíme na tenčí plátky. Krok 2: V misce smícháme olej, grilovací koření a 2 lžičky kmínu. Promícháme. V této směsi necháme bůček 1 hodinu odležet. Krok 3: Vepřovou kotletu nakrájíme na plátky a položíme na plech. Posypeme cibulí nakrájenou na proužky a česnekem nakrájeným na kolečka. Přidáme Masox, bujón, posypeme kmínem, zalijeme trochou oleje a vodou. Bůček vložíme do trouby na mřížku a pod to dáme plech s kotletami. Krok 4: Pečeme na 250 °C do změknutí. Poté bůček vyndáme a šťávu u kotlet zahustíme moukou. Krátce zapečeme. Krok 5: Zelí: Pórek a jarní cibulku nakrájíme na jemno. Dáme do hrnce restovat s troškou oleje. Poté zasypeme lžící hladké mouky a promícháme. Vložíme zelí, které neproplachujeme. Promícháme, zalijeme trochou vody a vaříme asi 15 minut. Dosolíme a můžeme dosladit.

Zveřejněno 5. 9. 2010

Poznámka autorky misza

Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyQk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyQk

Komentáře (5)

Kaca.Vlk: děkuji za pochvalu a bodíka ;-):-)

Výborné zelíčko! Parádně jsme si pochutnali...posílám bodík ;-):yes:

Ivanko děkuji za vyzkoušení i za fotečku:-) Jsem ráda, že chutnalo;-)

Nikdy som ešte nejedla ani nevarila kyslú červenú kapustu,toto bola moja premiéra:-8 a aj mäso som okorenila podľa tohto receptu a bolo to výborné:-p:yes:Akurát knedlu som mala kysnutú.Dávam bod:yes:

Míšo, to masíčko vypadá nádherně :yes::-D

Tématické fráze:
kanci pecene se zelim, pečené kančí maso se zelím, pečená kančí kýta se zelím, kančí kýta se zelím, pečené maso se zelím, kančí maso se zelim, pecene kanci se zelim, vepřové maso s červeným zelím, kanci maso s knedlikem a zelim, vepřové maso s bramborovým knedlíkem, kančí pečeně se zelím a knedlíkem, peceny kanec se zelim, pečená kančí kýta a zeli, vepřové s červeným zelím, maso s bramborovým knedlíkem, veprova pecene s cervenym zelim, kančí pečeně se zelím recept, kančí se zelím, vepřová pečeně se zelím, kančí s knedlíkem a se zelím

Suroviny:
bůček, kotleta, cibule, česnek, kmín celý, koření grilovací, masox hovězí, bujón zeleninový, zelí kysané červené, cibulka jarní, pórek, olej, mouka hladká, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu