Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka na smetaně

Čočka je pro naše tělo velmi prospěšná. Pokud ji nechcete připravovat jen tradičně na kyselo, vyzkoušejte tuto variantu s kořenovou zeleninou a zakysanou smetanou. Je opravdu lahodná a můžete ji podávat třeba s uzeným masem.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 129 kJ /
1 943 kcal
Bílkoviny87,85 g
Tuky81,67 g
Vláknina77,60 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 685 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy176,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku uvaříme ve vývaru do poloměkka. Krok 2: Přidáme nakrájenou mrkev a celer. Když je všechno měkké, přidáme za stálého míchání zásmažku,. Tu připravíme tak, že na rozehřátém sádle osmažíme cibuli, a pak přidáme mouku, kterou také osmažíme. Krok 3: Přidáme zakysanou smetanu, chvilku provaříme a případně dochutíme pepřem a solí. Krok 4: Podáváme nejlépe s uzeným masem.

TIP: Další oblíbené recepty z čočky

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p51

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p51

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Výborné! neměla jsem sice mrkev ani celer, ale nahradila sem to bio korenim bez soli a mnaminka, k tomu uzene a vajicko, trosku cinskeho salatu a olizuju se az za usima :-)

fakt výborná! bujón jsem nedávala, ani řízek, ale vajíčko a usmažené tofu - prostě mňamka. i mému milému chutilo :D.

Dneska jsem ji udělala na oběd a byla výborná, mohu jen doporučit.
Měli jsme ji s vajíčkama, mňaaaam.;-):-p:yes::yes::yes:

Bibinka: přesně tak, lépe už to popsat nejde. :yes::-)

Já se zakysankou dělám dost, do jakýchkoliv jídel a stačí mi, když do hrnečku dám malou naběračku toho vařeného jídla, přidám zakysanku a rozmíchám, pak teprve leju do celkového množství a je to v pohodě.;-)

Já vlastně jinou než kysanou smetanu nepoužívám. Mám ráda její navinulou chuť. Sladkou nekupuji a tu ke šlehání jen na dorty ke zdobení, a ty nepeču.:-)Jediná rada je, vyndat včas z lednice, což se mnohdy nepodaří a nebo do smetany zašlehat horkou tekutinu z pokrmu, kam ji chceme vmíchat. Aby se vyrovnala teplota . A pak už se klidně může vařit. Není problém:-)

No,ja tiež nie som odborník,ale súhlasím s Mirkou,na tej rade,že smotanu chvíľu prevaríme nevidím nič divné,tiež to tak robievam a nezrazí sa mi;-)

:yes:

Drobku:-)dovolím si jemně oponovat - pakliže dám studenou zakysanku do horkého jídla,tak se mi samozřejmě srazí,ale pokud mám zakysanku lehce ohřátou,tak jí mohu i provařit;-)-osobně vyzkoušeno;-).Samozřejmě také záleží na druhu zakysanky-s jihočeskou si mohu dělat při vaření skoro co chci a je to v pohodě,kdežto biozakysanka(Billa) se mi srazí i nahřátá:-S.Takže co výrobce to originál:-D.

:-O A já zas civím na radu "přidat zakysanou smetanu a povařit":-!:-!
Vždyť se to srazí, zakysaná smetana se NIKDY nesmí vařit, už jen prohřát.:no:

No, na 5 litrů snad néé, ale myslím, že kostka by stačila;-)

2 kostky bujónu jsou nejméne na 5 litru vody. Jídlo budé samá sul a nic víc.

Tématické fráze:
čočka se zakysanou smetanou, čočka se smetanou, hrách na smetaně, cocka zakysana smetana, čočka se smetanou recept, čočka s kysanou smetanou, čočka na sladko, čočka na husto, červená čočka se zakysanou smetanou, čočka kysaná smetana, čočka se šlehačkou, čočka recept, čočka na kyselo se smetanou, čočkana smetaně, čočka na husto se smetanou, recept čočka se zakysanou smetanou, recepty na čočku se smetanou, čočka recept se smetanou, \cocka na smetane, hrách na sladko-recept

Suroviny:
čočka, smetana zakysaná, vývar masový, cibule, mrkev, celer, mouka hladká, sádlo, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu