Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní vepřové medajlonky

Minutková příprava vepřové panenky nebo kotlety k rychlému obědu či večeři. Jemně pikantní jídlo, ve kterém bude tak akorát masa, zeleniny i koření. Nakonec můžeme přidat na ozdobu čerstvé bylinky a chuť ještě vylepšit.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 8 min

18 min (10 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie699 kJ /
167 kcal
Bílkoviny3,21 g
Tuky0,54 g
Vláknina7,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy19,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Medailonky z vepřové panenky nakrájíme na 1,5 cm silné plátky a dlaní je mírně naklepeme. Krok 2: K opékání použijeme pánev s nepřilnavým povrchem a můžeme, ale nemusíme, použít malé množství oleje, na kterém medailonky prudce opečeme z obou stran (z každé 3-4 minuty). Krok 3: Maso vyjmeme, na pánev přihodíme česnek nakrájený na plátky a cibuli na půlkolečka. Chvíli opékáme, pak přihodíme rajčata nakrájená na čtvrtky, papriku na nudličky a chilli papričky. Chvíli přehazujeme na pánvi. Krok 4: Přilijeme víno, celou směs na mírnějším plamenu provaříme a přidáme zpět maso. Teprve teď osolíme a opepříme. Vaříme ještě asi minutu a odstavíme. Krok 5: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, a restujeme na pánvi ze všech stran. Osolíme. Krok 6: Čerstvý špenát nakrájíme nadrobno, vmícháme do opečených brambor a podáváme s již připraveným masem.

TIP: Co se dá udělat z vepřové panenky

Zveřejněno 6. 9. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj: včerejší Babicovy dobroty, snad jsem si to dobře zapamatovala. Můžeme použít i jiné maso, vhodné na prudké opékání. Pokud nemáme špenát, můžeme použít medvědí česnek nebo jiné, oblíbené bylinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřové medajlonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5Lo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřové medajlonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5Lo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Štěpánka : Já taky děkuji. Vždycky mám radost, když někdo vyzkouší:-)

Štěpánka 25. 7. 2013 11:38
Dneska jsem to zkusila a je to opravdu moc dobré. :) Děkuji za super recept do sbírky :)

Jarus87:;-)

To musí být dobrůtka hned bych si dala:-p:yes:

Výborné, velice jsme si pochutnali.:-Kwww.toprecepty.czwww.toprecepty.cz

:-OTo musí být dobrota:-p+:yes::yes:musím vyzkoušet:-!

ruzenice no, stačí si to jen uvařit:-D

To musí být dobré,už ten pohled na foto a chci to:-K:-K:-K

No jo, Babica je Babica... ještě, že už je po prázdninách a Dobroty jsou zase v televizi!!!:-K

téda to musí být ňamina :-p:-p:-p:-p:-p:-p

Děkuji všem za bodíky. Babica je můj "guru":-)):-D, už se mi vrátil po prázdninách, tak mám zase inspiraci;-)

To musí být papáníčko,Janičko;-):yes:

Vypada to skvele, posilam 11. bod. :yes::-K

Tož ... toto bude dobrota :-p:yes::yes: +;-)

;-)tak to si múj přítel pochutná:-D pálivé má moc rád:yes:

Tématické fráze:
vepřové medajlonky, pikantní vepřová panenka, pikantní vepřové medailonky, medajlonky, vepřové medailonky, vepřové medailonky recept, vepřová panenka pikantní, pikantní panenka, recept na vepřové medailonky, vepřové medailonky recepty, recepty maso medajlonky, medajlonky z vepřové panenky, pikantní vepřové, pikantni vepřová panenka recepty, vepřová panenka recepty pikantní, recepty veprove medajlonky, vepřové medailonky a baby špenát, recepty vepřové medailonky, jak uvarit veprove medajlonky, vepřová panenka medajlonky

Suroviny:
panenka vepřová, rajče cherry, paprika čerstvá červená, česnek, cibule, chilli paprika čerstvá, víno červené suché, olej, sůl, pepř mletý, brambory, špenát čerstvý

Přidat fotografie receptu